Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Protože člověk nemůže vědět absolutně všechno, musí nahradit to, co neví, odhadem, tedy emocemi. je tedy vždy každé rozhodnutí směs racionality a emocí. jinak to neumíme, protože jsme jen lidi.

Jen skladba poměru racionality a emocí se mění podle toho, kolik toho daný volič ví. Když toho ví mnoho, je poměr emocí při rozhodování velmi nízký, a naopak. Dalším faktorem je zpracování toho, co víme, tedy schopnost logicky myslet, a tato dovednost také není dána každému stejně.

A důkazem skutečnosti, že lidé toho ví velmi málo, a že jejich logické myšlení je na velmi nízké úrovni je fakt, jak se nechali Britové ovlivnit Farageovou propagandou pro BREXIT zdůvodněnou ušetřením peněz na zdravotnictví. Které ovšem Farage okamžitě po vítězství odvolal......Byla to lživá propaganda a lidé to nerozpoznali.

V každé zemi jsou lidé náchylní k nějakému druhu manipulace, jde jen o to, jestli politik najde tu správnou, pak určitě vyhraje. U nás nejvíce lidé absorbovali nesmyslné výroky Klause o ekonomice. A i když ho dnes nemají rádi, přesto mají v hlavě uložené jeho výroky, protože platí, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

A to je jeden aspekt vládnutí...manipulace lidí. funguje to.

0 0
možnosti

J31i67ř85í 15G62a22n93o

7. 10. 2016 8:48

Nějak tu není nic o zázračné straně ANO. Že by lidé dostali rozum? To se mě nechce věřit i když si to přeji.

0 0
možnosti
Foto

Odhaduji ,že komunisté zaznamenají úspěch.

0 0
možnosti

J59a61r41a 53R83a89n12k

6. 10. 2016 21:39

Pan Buh s nami a zly pryc, nebo to myslite vazne? V 21. stoleti?8-o

0 0
možnosti
Foto

Každý kdo zítra půjde volit, činí tak na základě iracionálního rozhodnutí.

1 2
možnosti

Nebudu volit strany, které mě v minulosti úplně zklamaly, ale úplně nové již také ne.

0 0
možnosti

Já rozlišuji a volím dle toho o jaké volby resp. do jakého orgánu se volí. Pokud se volí do obecního zastupitelstva , nemám problém volit současného starostu , sice komunistu , ale pracanta , který by za svoji obec "dokázal položit život".

Když volím do kraje , zajímá mne hlavně jaké strany a jaké osobnosti do krajského zastupitelstva za tu kterou stranu kandidují . Vzhledem ke zkušenostem je pro mne nepřijatelná KSČM , ČSSD , ale třeba i ODS , za kterou v našem kraji kandidují někteří zprofanovaní kandidáti , jako například Petr Bendl.

Když volím do sněmovny.. řídím se intuicí . V rozhodnutí mi také pomáhají zkušenosti z minulosti. Když volím do senátu , absolutně mne nezajímají politické strany , za které kandidáti kandidují , ale volím výhradně dle osobností.

Docela se usmívám některým diskutujícím , kteří si myslí , že hlavním úkolem krajských zastupitelstev je boj pro imigraci... Vážení , krajská zastupitelstva netvoří zákony této země , kraje nemají pod sebou složky jako policii či armádu...

6 0
možnosti

P36a98v21e53l 24H90o31r72á42k

6. 10. 2016 18:52

Tak boj proti migraci asi ne, ale je třeba "vítačské" strany v těchto volbách upozornit, co je čeká. A ony kvůli moci, tedy penězům možná začnou být i v této věci aktivnější.

0 0
možnosti

J18o67s51e35f 75P46i64b86i15l

6. 10. 2016 17:46

Budou se zítra voliči rozhodovat racionálně ?

NE, nebudou. Bohužel.

1 0
možnosti

Váš blog vyznívá spíše jako absurdní satira od Stephana Leacocka. Má to být o správném myšlení, a přitom je váš blog plný myšlenkových chyb, klamů a nepodložených trvrzení.

Např. tvrzení typu "...každý racionální člověk si doufám uvědomuje.." je falacie argumentum ad populum ve snobské variantě.

Rovněž tvrzení o tom, že pro některé strany se boj proti islámu stal prakticky jediný bod programu, je zcela obecné - které jsou to strany? Podle užití množného čísla musí být nejméně dvě - které to jsou, ať se můžeme podívat na jejich program? Existují?

Navíc, vaše tvrzení, že "každý normální člověk si dofám uvědomuje, že... těmto kandidátům nejde o blaho voličů, ale o teplé židle" je založené na čem? Čím můžete podložit své tvzrení? Logika: boj proti islámu v programu = důkaz nečestnosti a prospěchářství? Jak jste na to příšel? Velmi komické.

0 2
možnosti
Foto

A52l68e14š 53M84e34r85t24a

6. 10. 2016 18:51

Vážený pane, řeč je o krajských volbách a já nechápu, proč do nich proti islámské strany kandidují, když svou přítomností v těchto zastupitelstvech nemohou s migrací nic změnit. Jo volba do europarlamentu, nebo našeho parlamentu, to je o něčem jiném.

1 1
možnosti

Jak můžete ,pane autore někomu radit nebo předávat svůj názor aby volil komunisty, když jsou dnes všeobecně známá fakta o jejich 40 letém vládnutí plné zvěrstev - no to mi fakt hlava nebere.

4 1
možnosti

8-o, tak v tomhle se musim autora zastat, spatne chapete psany text. nikde nerika, ze ma nekdo volit komunisty, on popisuje model ( ... podle ktereho by meli, ...).

3 1
možnosti

T94o61m49á52š 82P17í42c21l

6. 10. 2016 15:34

Nejracionálnějším faktorem rozhodování je ochrana života, bezpečnosti a komfortu pro sebe i své blízké. Jelikož nezůstává utajeno, co se děje blízko za hranicemi, je volba stran s protiimigrační politikou nejracionálnější. Teprve poté se lze rozhodovat, jestli chceme méně děr v silnicích nebo méně děr na budovách škol.

3 3
možnosti

Těch děr tam zůstane pořád stejně, asi ještě nějaké přibudou. Na takové sliby se hned po volbách zapomene.

1 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik