Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a91n 51R49á10ž

11. 12. 2016 19:33

Když Pehe označí Merkelovou, jako konzervativního politika, hovoří to zcela transparentně o způsobu uvažování t.zv. politologů a nakonec i o úrovni těch, kdo mají z vůle mainstreamových médií formovat veřejné mínění. Ach jo!

0 0
možnosti
JC

J46a64n 24C62i56h69e28l18n10a

10. 12. 2016 18:58

Jiří Pehe je zvláštní člověk a jeho výroky odtržené od reality nemá cenu komentovat, ale přece jen má v něčem pravdu, za vše mohou pravicový konzervativci, ale jinak než si to myslí Pehe. Všechno začalo v 60. letech 20. století, kdy západ ze strachu z komunismu začal podnikat kroky vedoucí k nástupu globalizace a multikulturalismu. Tehdy došlo pod tlakem pracujících a odborů, žádajících větší pravomoci ve firmách a spravedlivější rozdělení bohatství, ke sjednocení západních velkokapitalistů pod záštitou pravicových politiků. To vedlo ke vzniku nadnárodních korporací, umenšování role národního státu, umenšování práv jedince a k požadavkům ze strany velkokapitalistů, jako je např. migrace za prací - spouštěč multikulturalismu. Islámští migranti se vlastně chovají správně, využívají možností, které jim západ dal vpádem na Blízký východ. Třeba takový Češi jsou kritizováni za neochotu migrovat za prací, Poláci těch možností využili daleko lépe, od roku 1989 klesá Polsku neustále počet obyvatel, na západě snad není stát, kde by nebyla významná polská komunita, otázkou je, zda je to dobře.

Okamuru, Robejška nebo Marine Le Pen lze těžko považovat za pravicové konzervativce, ideje jako důraz na národ, národní stát, boj proti nadnárodním korporacím, to jsou levicová a liberální stanoviska. Strany Le Pen a Okamury mají i dost levicový ekonomický program, i u Robejškových Realistů jsou levicové prvky, tvrdé zdanění korporací ve prospěch pracujících atd. To jsou národně socialistické ideály a to nemyslím nijak negativně. V době opěvované 1. republiky byla nejdůležitější politickou stranou Československá strana národně socialistická - ČSNS, byla to státotvorná strana, účastnila se skoro všech prvorepublikových vlád a byla pravou rukou prezidenta Masaryka i Beneše, Beneš byl členem ČSNS. Důležité je udržet ty ideály v mezích demokracie. Ve 20. letech probíhal uvnitř ČSNS střed mezi demokratickým a fašistickým křídlem strany, nakonec zvítězili demokraté.

1 0
možnosti
AM

Karma. Lidé typu pana Pehe si holt asi myslí, že globalizace a míchání kultur jsou "na věčné časy a nikdy jinak", a kdo jde proti tomuto proudu, tak "selhává", je někde "mimo", případně je něco jako moderní "reakcionář" či "kontrarevolucionář". Ale "na věčné časy" není nic. Jak se dokázal zdiskreditovat tzv. socializmus ne tím, že dával lidem, kteří by v kapitalizmu byli někde na společenském dně, nějaké základní jistoty (byť za cenu zaostávání ekonomiky státu jako celku), ale omezováním svobod, represemi, kádrováním, justičními vraždami apod., tak se může zdiskreditovat i liberální demokracie, nikoli tím vším pozitivním, co nám přinesla, ale převážením politického proudu, který bez ohledu na veřejnost prosazuje kosmopolitizmus, globalizmus, univerzalizmus a multikulturalizmus, na úkor místně podmíněné regionální či národní svébytnosti a ochrany "dominantní kultury" dané země, ať už je z jakéhokoli světadílu a z jakéhokoli civilizačního okruhu. Demokracie znamená, že lid si má rozhodnout, nikoli samozvané elity, jestli se vydá cestou multikulturalizmu nebo národního tradicionalizmu, tyto postoje jsou si rovnocenné, nikdo nemá právo si hrát na "boha", který určuje, že "národovectví" je "kacířské učení" a jeho hlasatelé mají být "upáleni na hranici", jak si přejí jistí nejmenovaní, byť jen symbolicky. Elity zastávají protikladné postoje, než před 60tými lety, proto i společenský protest je opačného charakteru, tehdy tlak na více svobody, dnes na více bezpečnosti a národních tradic. Každá ideologie se odsoudí k zániku tehdy, když zkostnatí a nedokáže pružně reagovat na změny společenských/technologických/přírodních/jakýchkoli jiných poměrů, ať je to náboženství nebo politický směr, a je jedno, zda "liberální", "konzervativní", "levicový", "pravicový", jednoduše buď se přizpůsobíš nové situaci, nebo zahyneš - to je princip evoluce. A "pravdoláska" kostnatí a zapouzdřuje se gepardím tempem, místo aby se "inovovala", takže skončí jako brežněvovská éra.

4 0
možnosti
VC

Vy ještě čtete Peha hahahahahaha?

3 0
možnosti
JC

Myslím, že Trump a ti druzí jsou jen návratem kyvadla z leva do prava. Levičáci ale byli u moci tak dlouho, že mají pocit, že je to navždy. No a ono není. I to kyvadlo se vychýlí napravo víc, než obvykle, když před tím bylo hodně dlouho nalevo. Je to jen klasický projev demokracie.

Mimochodem všimněte si, že ačkoliv v Rakousku zvítězil levicový Bellen, nikdo nedemonstruje s transparenty jako že to není jeho president, natož aby raboval, nebo zapaloval auta. To je výsada jen levičáků.

5 0
možnosti
FS

A oni to jsou levičáci,kteří řvou,že Zeman není jejich prezident.Kdo řve na prezidenta,že je prase,přirovnává ho k lidskému lejnu atd? Je to právě ta tlupa pravdoláskařů,komediantů a lidé,kteří jsou prý pravičáci,prý.

8 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik