Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nobelista za ekonomii, hlavní ekonom Světové banky, viceprezident MMF a ekonomický poradce prezidenta Clintona Joseph E. Stiglitz ve své knize Jiná cesta k trhu, kategoricky odmítá totální privatizaci a dokazuje na historii, že státní vlastnictví přirozených monopolů a regulace finančního trhu státem, jsou pro stabilitu ekonomik nezbytné.

0 3
možnosti
Foto

Už od středověku společnosti bojovali proti monopolům. Monopol byl vždy nezákonný pokud mý výsadní postavení na trhu. Z tohoto důvodu je uplatňována antimonopolní politika státu, a to formou zákonů a zřizování institucí, které dohlížejí na trh. V České republice je to Úřad na ochranu hospodářské soutěže a Antimonopolní úřad.. To platí na celém světě. Ekonom Joseph E. Stiglitz má názory se kterými většina ekonomů nesouhlasí. Díky privatizaci se máme dnes tak, jak nikdy. Z toho je vidět, že privatizace byla úspěšným projektem.

0 0
možnosti
Foto

Zatím se de cestou kterou propagujete vy a proto to jde s celou společností z kopce. Základem mírové kooperace lidí je ctění a ochrana soukromého vlastnictví.

0 0
možnosti

P45e21t36r 80N14o88v50á16k

20. 3. 2017 13:39

jediná cesta je rozsekání monopolů a zajištění konkurenčního prostředí

velké lobby navzdory!!

0 0
možnosti
Foto

Národ měl někdy v historii nějaký majetek ? ;-D;-D;-D kterému národu to patřilo. Německému, polskému ? To slyším poprvé. RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

A40l34e38š 49M61e24r91t62a

20. 3. 2017 15:20

Nevím co vám na slově národní majetek připadá tak směšné. Ještě do nedávna u nás fungoval Fond národního majetku, či stále funguje Budějovický Budvar, národní podnik (IČO 00514152). Je to sice možná trochu zavádějící, ale národní majetek je synonymum státního majetku.

0 0
možnosti
Foto

Vodárenství patřilo 41 státu. Výsledek. Totálně zničené rozvody a kanalizační svody. Pitná voda unikající do země z rozbitých rozvodů. Kanalizace ústící do řek. Dnes, kdy v mém městě to patří soukromé firmě, se každý rok rozkope silnice v délce 2 km a provádí se generální oprava kanalizace, a rozvodů vody. Třeba soukromá společnost, která spravuje vodu a kanalizace rozdělila svůj čistý zisk 420 milionů korun podle zákona Takto : Do rezervního fondu dá 21 milionů korun, na investice 199,5 milionu korun a dalších 199,5 milionu korun ze zisku půjde do fondu 2021.

0 0
možnosti
Foto

patřilo 41 let státu

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS