Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

USA se na globálním zbrojení podílí 33 procenty, Rusko 23 procenty a na třetím s velkým odstupem Čína 6,2 procenta. Čtvrtá se umístila Francie 6 procen) a páté Německo 5,6 procent. Těchto pět zemí dohromady ovládá téměř tři čtvrtiny trhu.RvRv

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/svetovy-obchod-se-zbranemi-kvete-mirovym-proklamacim-navzdory-20170220.html

0 0
možnosti
Foto

Vývozcem číslo jedna zůstaly Spojené státy, následované Ruskem. USA se na globální trhu se zbraněmí podílí 33 procenty, druhé je Rusko s 23 procenty a na třetím s velkým odstupem Čína 6,2 procenta. Čtvrtá se umístila Francie 6 procent a páté Německo 5,6 procent. Těchto pět zemí dohromady ovládá téměř tři čtvrtiny trhu.RvRv

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/svetovy-obchod-se-zbranemi-kvete-mirovym-proklamacim-navzdory-20170220.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/svetovy-obchod-se-zbranemi-kvete-mirovym-proklamacim-navzdory-20170220.html

1 0
možnosti
Foto

Rychlý nárůst zbrojení v posledním desetiletí je neoddiskutovatelně spojen s nárůstem agresivity Ruska a Číny. Tzv. vojensko-průmyslový komplex je oblíbeným strašákem už padesát let. Nevím, jaká jsou čísla dnes, ale ještě před ca. 10 lety tvořily náklady na výzkum a vývoj VPK nejméně 50% zbrojních výdajů. Je to vlak, ze kterého se nedá vystoupit, malou výhodou na naší straně je, že výsledky výzkumu a vývoje zbraní jdou sekundárně do spotřebního průmyslu event. na podporu dalšího vědeckého rozvoje / např. kosmický výzkum /. Dokud budou v Rusku a Číně vládnout nedemokratické, nedůvěryhodné a agresivní režimy, nemáme jinou cestu. Buď uzbrojíme my je, nebo oni nás.

2 2
možnosti
Foto

Tak si sečtěte v absolutních číslech, kolik dávají dohromady na obranu Rusko a Čína a kolik NATO.

0 0
možnosti

V dané chvíli nejde ani tak o zvyšování výdajů na zbrojení, jako o férový přístup jednotlivých členských států NATO. Jestli se jednou zavázaly, že budou dávat 2% HDP na zbrojení, měly by to plnit. Nic navíc po nich nikdo nechce.

5 0
možnosti

Vyzbrojení je jedna věc, ale zastavit invazi přes moře stejně neumíme,nebo nechceme...

0 0
možnosti

"Rusko se po odchodu opilce Jelcina ktery zruinoval ruskou ekonomiku se ponekud zmatozilo a nostalgicky zatouzilo"... Rekl bych , ze Jelcin ruske hospodarstvi spise jen dorazil. Zruinoval ho uz Breznev a predtim jeho predchudci gigantickymi zbrojnimi vydaji na vselika "narodne osvobozenecka hnuti" jako Mau Mau-Kenya, Vietnam hned dvakrat 1949-53 a 1962-74, FNO Alzirsko 1956-62, Nicaragua 1980 87, dale finacovalo Castrova vojenska dobrodruzstvi v Angole a Mozambiku atd. Mozna to autor nezminuje proto, ze presna cisla kolik za to musel rusky vlastne sovetsky danovy poplatnik musel zaplatit znama nejsou. Jiste je, ze v dobe kdy Gorby a Jelcin vedli Rusko, to zruinovano uz bylo. Dale autor se nezminuje, ze to "nostalgicke zatouzeni se projevuje financovanim a vyzbrojovanim zaskodnickych bojuvek v sousednich staech jako Gruzie a Ukrajina a taky primou vojenskou intervanci-Gruzie a neprimou-hybridni-Ukrajina. Nevidi, spise nechce videt, ze obavy Polska a Pobalti ze stejnych akci jako v Ruskem napadenymi Gruzii a Ukrajinou jsou duvdem nakupu americkych zbrani. Po nasi zkusenosti z roku 1968 jejich obavy zcela chapu.

1 1
možnosti
Foto

A82l25e67š 92M56e61r74t26a

10. 7. 2017 18:39

Autor také nepíše koho financovaly Spojené státy a další země, protože o tom článek není. Jde mu spíše o zamyšlení nad nesmyslnými závody ve zbrojení, které obvykle rozpoutává politická garnitůra propojená, či financovaná vojensko-průmyslovým komplexem.

0 0
možnosti
Foto

Quis vult pacem, parat bellum – Kdo chce mír, chystá válku.

3 0
možnosti
Foto

Rusko na zbrojení podle HDP vydává 5 procent, což je víc jak USA, které vydává 4 procenta HDP. Pouze Izrael vydává 5 procent HDP na zbrojení jinak žádná země.

4 0
možnosti
Foto

Když je Rusko tak vzorným státem, tak proč ho nevezmeme do NATO?

0 0
možnosti

J74a82n 82R73á25ž

10. 7. 2017 16:06

Můžeme s tím, že se pořád zbrojí a vývoz zbraní je nejefektivnější artikl nesouhlasit, ale to je tak vše. Jedinou rozumnou věcí, kterou bychom mohli ovlivnit je, abychom se k takovým, naprosto zbytečným zbrojařským výdajům, ke kterým se rozhodli Poláci, nepřidali. Místo vyhazování peněz na zapojení naší armády do idiotských misí, jako je ta Afganistánská, raději pomozme Maďarsku, Makedonii a Bulharsku s ochranou hranic před Muslimy. To je skutečně reálně nebezpečí, které nám hrozí. Armádu potřebujeme k zajištění bezpečnosti v Evropě, kterou v současnosti aktuálně ohrožují spíše západní státy promigrantskou politikou než Rusko. Když Sověti nezačali válku v době, kdy měli vojenskou převahu, tak Rusko teď, kdy ji definitivně ztratilo, válku se západem rozhodně nezačnou.

1 5
možnosti

Když citovat Gellnera, tak bych prosil přesně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS