Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Tak nějak ty moje příspěvky sem nedokáží najít cestu!

A to jsem chtěl jen říci, že je to smutné, že mnozí blogeři zde nediskutují ad rem, ale ad hominem!

:-)

0 1
možnosti

R^

Bohužel, zde je příliš mnoho těch, kteří nediskutují k věci, ale jen nadávají autorům a dehonestují je. Čím dutější hlava, tím šťavnatější nadávky!

:-)

0 1
možnosti

J72i61r22i 97B66o84r

8. 9. 2017 10:39

Zná ten váš Zachariáš historii komunistů? Dejte mu nějaké knihy.Třeba "souostroví Gulak nebo Černou knihu komunismu."Normálnímu člověku by to mohlo stačit.

1 0
možnosti
Foto

Nejde o osobu pana Zachariáše, ale o to, aby se věcná kritika dotýkala článků a diskuse nesklouzávala na útoky na osobu autora. Pokud někdo v článku lže, ať je to třeba komunista, tak je potřeba lež vyvrátit a tím ho znemožnit. Pokud ovšem kritik nemá argumenty, tak jeho výpady na osobu autora jsou ubohé.

1 1
možnosti
Foto

Slovo demokracie je celkem běžně přijímáno například jako synonymum pro svobodu, rozumné chování, mírumilovnost, otevřenost k názorům ostatních, ale zejména je pojmem „demokratický“ velmi často užíván prostě místo „dobrý“ či „správný“.

Demokracie je v naší společnosti náboženstvím, modlou, kterou musí všichni uctívat. Celkem bezbřehou adoraci demokracie, jev tak rozšířený napříč drtivou většinou lidí bez ohledu na jejich věk, inteligenci, pohlaví či postavení, považuji za naprosto zásadní problém naší společnosti. Jejich skálopevné až fanatické přesvědčení o správnosti (respektive nejmenší špatnosti, jak prohlásil sir Winston Churchill) demokracie vede bohužel k tomu, že na toto téma de facto nelze vést dialog, neboť lidé s jiným názorem jsou automaticky označeni za (potenciálně nebezpečné) extrémisty dříve, než k nějaké diskusi vůbec dojde.

0 0
možnosti

Demokracie není slučitelná s komunisty. Demokrat nemůže diskutovat s komunisty. Nemůžete diskutovat s někým kdo vás chce zničit. Komunisti se nikdy nevzdali své ideologie. Nedávno měli komunisti seminář kde vychvalovali Klému. Klému který se učil jezdit do Ruska jak nám všem zakroutí krkem. S těmi se dá jednat? To je to samé jako jednat se svým vrahem. Diskuze není možná. Jde pouze o to kdo z koho. Jestli mě vrah zlikviduje nebo já vraha. Stejné je to i s komunisty.

5 0
možnosti

Jak může být někdo demokrat,když bude diskutovat jen s tím s kterým se mu to hodí a jen má podobné názory? Úsměvné.;-)

0 2
možnosti
Foto

Karma R^R^R^R^ kdyz nekdo souhlasi, dava palce nahoru a vyjadruje se k blogu. Kdyz nesouhlasi, vyjadruje se k inteligenci blogera. Tak lidi, co smysleji jinak, prestavaji blogovat, a diskuze s lidmi, kteri si vsichni mysli to stejny neni produktivni.

0 1
možnosti

Opakovaně se mnozí pokoušejí spojit ideu demokracie s ideou komunismu. Vždy se jedná o vědomý pokus oblbnout jednodušší a neznalé jedince ve společnosti, nebo tito oblbnutí jedinci šíří nekriticky mylný výklad.

Jistě je hezké posuzovat jedince individuálně, ovšem když se dotyčný přidá k tak ideově vyhraněnému proudu jako jsou komunisti, má se za to, že paušálně s jejich ideami souhlasí a sám svojí individualitu dobrovolně potlačil ve prospěch názorů skupiny. Je tedy legitimní spojit ho paušálně s touto skupinou.

Výklad zločinné komunistické ideologie, ke které se KSČM hlásí, lze snadno vyhledat.

5 1
možnosti
Foto

Poněkud se mýlíte, KSČM se nehlásí k ideologii komunismu již od prvních polistopadových let a kdyby tak činila, hrozilo by ji rozpuštění. KSČM se hlásí k odkazu Pařížské komuny, což symbolizují i třešně v jejím znaku. Mnoho jejich členů se samozřejmě nechce vzdát stalinistických dogmat, ale určitě se mezi členy KSČM najdou i příznivci eurokomunismu, či demokratického socialismu.

1 4
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik