Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě se vyjádřím k tomu vzdělání - jsem z tradiční katolické rodiny, narozen v 70. letech.

Má maminka se opravdu jako katolička a dcera kulaka mohla pouze vyučit - a to jí ještě byl učební obor určen - vybírat si nemohla. Jenže to byl konec 50. let.

Já a moji sourozenci jsme základní školu opouštěli v 80. letech a normálně jsme si střední školu mohli vybrat. Sice jsme měli v posudku napsáno, že navštěvujeme náboženství. ředitelka rodiče strašila, že se na střední kvůli tomu nedostaneme apod, ale už na to nejspíš nikdo moc zřetel nebral.

3 0
možnosti
Foto

Přesně tak pane Buriane, moje matka se v padesátých letech mohla také pouze vyučit a střední školu si dodělávala až později. To rýpnutí do některých vedoucích představitelů lidovců mělo jen upozornit na to, že minulý režim nebyl po celou dobu svého trvání "totalitní", ale v čase se postupně proměňoval, což zarytí antikomunisté odmítají připustit.

1 0
možnosti

Dost slabý článek, neřku-li přímo hloupý. Skoro jako z Rudého práva (neblahé paměti).

Budu to brát jako varování pro příště, pane Merto, abych Vám nezvyšoval čtenost...

2 6
možnosti

"Da

" vláda ANO s ČSSD za podpory komunistů není žádná tragédie". To je pravda, frasce se tragédie opravdu neříká...

2 2
možnosti

Mezi vysoce postavené členy KDU – ČSL, kteří své vzdělání na gymnáziích, či vysokých školách získali za „totality“ patří např. Michaela Šojdrová, Pavel svoboda, Jiří Mihola, či Daniel Herman

Merto jste ubohý demagog, protože

Šojdrová rok narození 1963, ukončila studium v roce 1987, do KDU-ČSL vstoupila v roce 1989

Svoboda rok narození 1962, do KDU-ČSL vstoupil v roce 1990

Mihola r.n. 1970, maturoval v roce 1990, do KDU-ČSL vstoupil v roce 1995

Herman r.n. 1963, dostudoval teologii v Litoměřicích 1989, do KDU-ČSL vstoupil v roce 2013

To znamená, že ani jeden z jmenovaných nestudoval na prestižních školách jako člen lidovců. Na školách byly stejní jako tisíce jiných studentů a v době studií možná ani netušili, že vstoupí do strany. Všichni vstoupili do strany až několik let po ukončení studií, po skončení totality.

7 0
možnosti

Stačí se ovšem podívat na to, co a kdy studovali někteří současní představitelé této strany a každý kovaný antikomunista musí dostat šok, když zjistí, že na vysokých a výběrových středních školách studovali mnozí vysoce postavení členové[1] současné KDU - ČSL v době, kdy „totalitní“ režim měl toto umožňovat jen dětem prověřených nomenklaturních kádrů.

Zvlášť u Hermana, který studoval teologii je představa, že ....režim měl toto umožňovat jen dětem prověřených nomenklaturních kádrů... více než úsměvná

0 1
možnosti

K61a72r75e91l 24B89o32k

1. 3. 2018 19:29

Trochu podpásové myšlení. Ubohé.

2 2
možnosti
Foto

Není naopak ubohé útočit na pana Stropnického jen za to, že obhajuje případnou podporu vlády ANO komunisty, když uplynulo již téměř třicet let od pádu předchozího režimu? Nemá máslo na hlavě spíše pán Bělobrádek, když káže o morálce Stropnickému a sám je členem strany, která čtyřicet let minulý režim spoluvytvářela?

3 0
možnosti

J49a98n 19B57u43r75i49a44n

1. 3. 2018 17:53

Sorry, ale být řadovým lidovcem za komunistů znamenalo, že se veřejně hlásíte k tomu, že jste věřící. A to moc bonusů tehdy nepřinášelo - spíše naopak.

Jistě - vedení tehdejší lidové strany to asi mělo jinak a těšilo se s komunisty z funkcí - ale to se netýkalo řadových členů.

3 0
možnosti
Foto

Být členem Lidové strany neznamenalo být automaticky věřícím, ale asi to až na vyjímky tak fungovalo. Ke vstupu jistě nebyl nikdo nucen a tak člověk musel do strany vstupovat s vědomím, že si nějakým způsobem zadá z režimem a právě proto od těchto straníků dává současné vedení Lidovců ruce pryč. Znám několik předlistopadových lidovců a velice se jich vážím, ale Bělobrádek a spol. z nich dělá blbce, stejně jako z celé veřejnosti, když se nám snaží servírovat svůj selektivní výklad dějin.

4 2
možnosti

No od pna Bělobrádka jsem již slyšel vyslovit horší věci...což bych od v určité situaci od člověka reprezentující křesťanství v " daném momentu" nečekal. Takže politické, mezipartajní "laškování" mi nepřipadá nutné ani komentovat.;-€

3 0
možnosti

Kalousek patřil k předním činitelům lidovců i za totality.........

9 0
možnosti

Nemluvě o tom, že před několika léty chtěl vládnout s podporou komunistů

8 0
možnosti

Bělobrádek patří mezi TOP křiváky naší politické scény.

10 8
možnosti

:-).......Pěkný článek ! Pokud se týká Bělobrádka, perspektivu nevidí, kontrolovat na jatkách kvalitu masa,(za ty peníze), se mu nechce, tak v interwiew, které jsem sledoval prohlásil, že bude kandidovat do senátu. Kdo by tu "pojistku demokracie" jak praví obyčejně pan Štěch, na dalších 6 roků bezpracného života, nebral ! R^R^R^

9 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS