Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Přiznám se, že se v té současné politice ztrácím. Snad předevčírem jsem poslouchal našeho exkomunistu, nyní antikomunistu Plavce, jak v EU parlamentu vede řeč o StBácích a komančích v české politice. V té EU, kde zahraniční politiku kormidluje členka Italské KS, později přejmenované na Demokratickou stranu levice a která otevřeně říká, že politický islám má v Evropě své místo a jejíž přítulnost k palestinským teroristům je známá. V jiné organizaci, v níž máme členství, je generálním ředitelem člověk, který byl v mládí ve vleku maristicko-leninské skupiny Rudá mládež, chodil vytloukat okna ambasády USA a nakonec to dotáhl ve své zemi na lídra rudozelené vládní koalice. Výkonný ředitel téhle organizace je český exkomunista. No a v Česku se demonstruje proti komunistické mlátičce a přebírání moci komunisty, kteří se 7,7% skončily nejhůř od roku 1989. Nechápu přítulnost komančů k Rusku, které je dnes jejich ideologii, na rozdíl od Bruselu, na hony vzdálené, stejně jako nechápu "pravicové" diskutéry, kteří je tam posílají.

3 0
možnosti
JL

Pan Merta pripomina "indonezsky masakr". Jestlipak vi, ze svuj dil zodpovednosti ma iniciativa cs. rozvedky StB, tedy i to, ze cs. StB v tom byla zapletena. Masakrum predchazel pokus o puc plukovnika Uzunga (nevim jestli jsem napsal jmeno presne) ktery byl agentem StB. Bylo pri nem zavrazdeno sest generalu indoneszke armadu. Toho vyuzil gen. Suharto jako zaminku k odstraneni prezidenta Sukarna a zmasakrovani peti set az milionu komunistu. Tehdy v roce 1965 Rude Pravo obvinovalo cinske komunisty z iniciovani puce. Tak o tom bylo psano na jare 1968.

Tehdy taky jsme mohli cist na posledni strance Literarnich Listu serii vynatku z knihy "Nedokoncena Revoluce", kterou napsal Isaak Deutscher. Vyjadril nazor, ze byla skoda pro vyznavace marxizmu, ze v prvni zemi kde se marxiste dostali k moci byla tradicni jen orientalni despocie. Deustcher pise, ze kdyby se tak stalo ve vyspele prumyslove zemi s tradici delnickeho a odboroveho hnuti by vse vypadalo uplne jinak. Zkusim si zaspekulovat: Co by se stalo pane Merto kdyby se nezdaril puc Leninuv a naopak zdaril pokus o puc K.Liebknechta a R. Luxemburkove? Osobne si myslim, ze v kazem pripade by to nemohlo byt horsi nez co nasledovalo po Leninove puci v Rusku.

3 1
možnosti
MK

Pokud si správně pamatuji, vrchní pučista se jmenoval Untung a byl podplukovníkem.

1 0
možnosti
MB

Směle tvrdím, že Fašismus - Stalinismus - Maoismus - jedno jest. Smyslerm je uchopit moc a nastolovat to lepší. Divím se našim komunistům, že se příměru brání, protože - on jiný systém uplatnit ani nelze ! Jde o čirou technologii totality. Společným jmenovatelem, jsou pak ovšem výsledky . Po prvotním blouznivém nadšení přijde krach a mega škody. Je zajímavé, jnak se s dědictvím vyrovnává současnost. Německo se poučilo, Rusko si s vlastními dějinami Stalinova odkazu neví rady, jak dlouho trvalo Číně, než-li polepila kulturní a hospodářskou demolici Velkého kormidelníka ! Dnes Komunisté již nepředstavují nebezpečí - jde o mazanou rudo firmu. Našim nebezpečím je nástup modelu - tvrdé, neomylné ruky s populo prvky.... :-)

3 0
možnosti
MK

Ten váš antikomunismus vždy vznikal jako reakce na předchozí zločiny komunismu. Sám od sebe by bez komunismu nikdy nevznikl.

I ty události v Indonésii, které zmiňujete, začaly pokusem o převrat. Komunisté stáli na straně povstalců a nesmí se divit, že dostali přes papulu. Indonésané měli zkrátka více rozumu, než naši předkové v osmačtyřicátém.

4 0
možnosti
Foto

Tak nějak úplně nevím, jak Suhartovský režim či režim v Nicaragui ovlivnil naši zem, možná máte své zdroje.

Co však vím / a všichni pamětníci/ je to, jak komunisté zničili tuto zem po roce 1948, nacpali ji do chřtánu masového vraha Stalina. Nevím co je profláklé na snaze, aby v čele státu nebyl příslušník StB, aby ve vlivných parlamentních postech nebyli exponenti zločinného režimu. Jde jen o elementární snahu společnosti, aby ti, co se podíleli na likvidaci demokracie u nás konečně navždy zalezli a přestali otravovat.

15 2
možnosti
Foto

Konkrétně který komunista zničil ten ti onen kousíček naší země. Jednotlivci rozhodují.

3 1
možnosti
Foto

Pane Merto, proč je minulý režim chybně označován jako komunistický?

10 2
možnosti
Foto

A17l43e29š 34M52e87r96t98a

19. 3. 2018 15:34

Protože i když zde vládla komunistická strana, tak podle ústavy jsme byli socialistickou republikou. Když se podíváte do nějakého slovníku tak jistě dohledáte, jak je komunismus definován.

5 5
možnosti
JZ

Antifašismus totiž není jen běžnou anti-ideologií, ale na rozdíl od např. antikomunismu, nebo anti-liberalismu, se stal prostředkem pro dodání legitimity režimům, které lze obvykle označit za nedemokratické a někdy je lze nazvat i brutálními diktaturami srovnatelnými s totalitními režimy jako např. ten Stalina či Mao Ce Tunga. To je samozřejmě hloupost, kterou tady ovšem píšete vy.

6 5
možnosti
Foto

A20l97e67š 89M26e76r36t89a

19. 3. 2018 15:41

V článku je sice napsáno antikomunismus...., ale chápu co jste tím chtěl říci. Ovšem je nevyvratitelné, že mnohé diktatůry, v době studené války, odvozovaly svou legitimitu od toho, že jsou bojovníci s komunismem.

3 0
možnosti
Foto

Je-li karta antikomunismu "profláklá", proč s ní hrajete opačným způsobem?

Bagatelizuje to, co se u nás ( a nejen u nás) děje tak, že Stalin s Gottwaldem "vstanou z hrobu". Nevstanou, ale principy, na kterých se všechny ty hrůzy udály, jsou věčné, a proto také bude asi navěky potřeba proti nim bojovat. Komunismus nebo nacismus můžete klidně nahradit pojmem zlo, a pak se zeptejte, jestli je boj proti zlu hrou s profláklou kartou?

12 1
možnosti
Foto

A76l49e32š 57M19e26r91t92a

19. 3. 2018 15:45

A zločiny, které se děly ve jménu boje proti komunismu nejsou zlo? Není vaše vidění světa černobílé? V článku zmiňuji Stalinismu i Maoismus jako totalitní ideologie, což myslím jasně ukazuje, že je také považuji za zlo.

4 0
možnosti
JK

Děkuji. Konečně jsem otevřel oči a okamžitě zapomínám na komunistické režimy a všechno co napáchaly neboť to bylo dávno a dnes je to už jedno. Uvolněný prostor okamžitě naplňuji novou informací o generálu Suhartovi, protože to je skutečně aktuální a zde je třeba hledat správný pohled na současný svět v Česku.

Ještě prosím o nějakou spásnou náhradu za čerstvou vzpomínku na jednoho příslušníka VB, který prý jen "plnil rozkazy" a mlátil obuškem na demonstraci nějaké ženy co si to stejně zasloužily. Příslušník byl neoprávněně upozaděn a myšlenka furt hlodá. Hodila by se nějaká tvrdě potlačená komunistická demonstrace zlotřilými antikomunisty, na netu jsem nic nenašel, asi mi ho filtruje kavárna.

Děkuji za pomoc.

17 1
možnosti
AL

Británie hrála svou roli v nezpochybnitelném vítězství Vladimira Putina v prezidentských volbách v Rusku, uvedly The Times.

Opatření, které přijal Londýn proti Moskvě v souvislosti s případem Skripal, vyvolaly pobouření mezi Rusy a zajistily vyšší než očekávanou volební účast ve volbách, poznamenala publikace s odvkazem na tiskového tajemníka Putinova volebního štábu Andreje Kondrašova.

Slušnost žádá, Britům poděkovat.

:-)

3 5
možnosti
JK

To je pravda, bez Britů by tutově prohrál. Sice není jasné s kým, ale je to jasná pravda.

Vražda byla objednána CIA a plyn byl z Česka. Sluší se tedy poděkovat ještě CIA a Čechům.

Co bychom si bez všeumělce, všesportovce, neohroženého všelovce, téměř kosmonauta a superhrdiny (Čaku promiň, jsi druhý) počali, to fakt nevím.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS