Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím tak ANO a ČSSD se o proplácení či neproplácení prvních tří dnů nemoci dohadovali ještě dávno předtím než spolu šli do vlády. První chtěli 30% platu, druzí 60%. ČSSD si prosadila za každou cenu těch svých 60% a tudíž zcela zákonitě nyní dochází k problémům. Pokud by už tehdy byli schopni kompromisu, např. 45%, mohl být klid.

0 0
možnosti

Je zajimave, ze ani jednu z tech stran nenapdalo prejit na predchozi system. Tj. opet zvysit nemocenske pojisteni a vse by platil stat. Proc? Protoze by lidi rvali, ze jim klesla cista mzda o nekolik stovek mesicne.

0 0
možnosti
Foto

Jako obvykle i v tomto případě poctiví a slušní doplácejí na lumpy a podvodníky. Nikdo by s tím nic nedělal, kdyby se nemocenská nezneužívala. Znal jsem jednoho podnikatele. Když neměl práci pro lidi, řekl jim ať se hodí marod.

0 0
možnosti
Foto

a takových jistě bylo moc.

0 1
možnosti
Foto

Neplacená nemocenská je darebáctví, stát si bere peníze za celou dobu práce ale platiti chce jen část nemoci Rv

1 5
možnosti

zamestnanec plati 0% nemocenskeho pojisteni!

1 1
možnosti
Foto

To je péče o zaměstnané. Celé 3 dny bez peněz! Hrůza. A ti zlotřilí podnikatelé, kteří to podporují. A víte vy vůbec, že já, jako OSVČ, mám nárok na nemocenskou až po 14 dnech nemoci? Máte o mě taky takovou péči, nebo mě řadíte k těm strašným vydřidušským podnikatelům? Zdůrazňuji, že nikoho nezaměstnávám.

6 0
možnosti
Foto

platíte směšné odvody tak se nedivte

0 3
možnosti

Nikdo nemusí přecházet své nemoci! Tři dny nikoho na buben nepřivedou. S čím bych souhlasil - doplatit, pokud nemoc trvá deset a více pracovních dnů.

Jen na okraj: Většina mých (nepříliš častých) nemocí byla sice s návštěvou lékaře, ale vedená jako dovolená. Rozdíl mezi platem a nemocenskou byl příliš veliký. A přežil jsem to zatím téměř do osmdesáti.

4 1
možnosti

PS: Píši jak o době blahého socialismu, tak i počínajícího kapitalizmu.

0 0
možnosti

Muzete mi vysvetlit, jak jsou nemocni nuceni nekym prechazet nemoci?

2 0
možnosti
Foto

Tak, to bych řekl, že je zcela logické. Jde nejen o peníze, o které přijdou, ale v některých, možná v mnoha, firmách mají lidé strach, že kdyby častěji marodili, tak přijdou buď jen o pracovní pozici nebo o práci jako takovou.

Manželka kamaráda pracuje v bance jako nějaký vyšší manažer. Kamarád je můj ročník, takže je v důchodu a tak je splácení hypotéky hlavně na ní.

Dokáži se živě představit, že než, aby často marodila, tak občas raději chorobu přechodí. Protože, v Praze sice žádná nezaměstnanost nehrozí, ale vedoucí místa v bankách zase nevisí na stromech.

3 0
možnosti

Tak především, každý zodpovědný člověk se stará o své zdraví, aby mohl prostě žít, se vším co k tomu patří, tedy i vykonávat svou profesi. Výkřik jednoho člena ANO, který jsem nezaznamenal , ale pokud by byl prezentován pravdivě je hloupost, na druhou stranu vyvozovat z tohoto výroku zaměření této partičky je další hloupost, přirovnatelná například k vyjádřením Klause jr, a politice ODS. Chápu,že ANO není Váš šálek kávy ale v dalších volbách to jistě změníte k lepšímu;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Já ty první tři neproplacené dny považuju za trest pracovníkům za to, že si dovolili omarodit. Ono více zdravým jedincům se to tlachá, jak se říká - sytý hladovému nevěří. Až ten běh a shon a přecházení nemocí pány podnikatele jednou dohoní a oni padnou totálně na ústa a odpadnou, pak se jim možná rozsvítí. Ale v jejich případě to přeci bude něco úplně jiného, než v případě nějakého v jejich očích šmudly od výrobního pásu, takový přeci nemůže cítit bolest a spol, neb je to nižší živočišný druh...

4 1
možnosti
Foto

Otázkou je, proč by to měli platit podnikatelé, protože těm jde pravděpodobně o to, aby nemocenská byla hrazena z pojištění.

1 0
možnosti
Foto

Já řeknu toto. Jsem ročník 1948 a za posledních 7 let jsem promarodil celkem asi tak, maximálně 20 dní.

Tedy, v průměru asi 3 dny v roce, ale mnoho let nic (a pak pic). Takže, v roce 2011 antibiotika na 2 týdny a letos též. Jinak jsem nestonal a případné záchvaty "rýmičky" jsem léčil za pochodu.

Je to obvyklá vlastnost OSVČ a jiných, kteří se živí sami, že jsou jaksi zdravější, že?

0 0
možnosti

P96a24v35e88l 52R64y92š93k57a

10. 9. 2018 14:37

Samozřejmě, podnikatel si ani nohu nezlomí, protože on si to nemůže dovolit. Všichni ostatní jsou flákači a onemocní schválně.

1 0
možnosti

Zdravotnictví nemá prachy, lít se tam může jakkoliv a příčin je celá řada. Mantra ČSSD - Vše zdarma, je líbivá, Nic dražšího pak neexistuje! Karenční doba je posledním ostrůvkem ještě nějaké regulovatelnosti. Jistě, z pohledu pojištěnce blbě - z celého pohledu se toho zbavit - ještě blběji. Jsou temata, která by měla jít shodou mimo ideo vidění - Např. Důchodová reforma, sucho a i ty 3 dny = neproplácet ! :-)

2 0
možnosti

R^ ... dal jsem ,,+" .... a to nejsem rozhodně žádný koblihář! Všechno ,,zadarmo" vážně být nemůže :-/!

1 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik