Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Žádné špónování ceny spekulanty neexistuje. Cena je vždy tržní. Spekulant je potom hanlivý název pro investora, ale popravdě v čem by lidé asi bydleli, kdyby nebylo oněch zlých spekulantů do nemovitostí, že?

1 0
možnosti
Foto

Investor investuje do něčeho, co kromě jeho zisku vytváří také nějaké hodnoty, pracovní místa. Spekulant je jako sázkař, kterému jde jen o vlastní zisk. Pokud skupujete byty, či půdu jen s vidinou, že v čase půjde cena nahoru, tak jste prostě spekulant, který brání tomu, aby tyto specifické statky sloužily svému účelu.

0 0
možnosti
Foto

Mě připadá, že si čtu nějakou častušku z Rudého práva. Víte vůbec něco o tom jak vzniká zisk a ekonomické bohatství, které je pak volně dostupné většině lidí? Tyhle myšlenky jsou možná vedeny čistými úmysly, ale pokud se realizují končí to jako v té Venezuele. Nakonec nikdo nic nemá a nastupuje bída a zmar. Tohle opravdu chcete ?

2 0
možnosti
Foto

V tomto případě souhlasím s panem prezidentem Agrární komory, se zastupiteli mnoha světových metropolí, kteří omezují Airbnb, kteří bojují se spekulaci s bydlením. Nevím jestli se inspirovali ve Venezuele, ale podle mne má jejich konání racionální základ.

0 0
možnosti
SN

:-).......Dobře napsáno! R^R^R^

0 1
možnosti
TD

Tak teď ještě odpovězte na 4 otázky pana Hrubého. Jistě to nebude žádný problém, když je článek tak dobře napsaný ;-)

5 0
možnosti
Foto

Půda se pronájímá za tržní cenu. Pokud je půdy málo a je o ni zájem cena jde nahoru. Pokud je půdy hodně a je o ni malý zájem cena jde dolu. Stejné je to u prodeje půdy. Pokud je půda na lukrativním místě jde její cena nahoru. Pokud ne jde cena dolu.

4 0
možnosti
VH

1. Proč půda "není určena" k pronájmu? Co je na něm špatného. Pachtována byla celá staletí, ne-li tisíciletí.

2. Jak se nakládá s bytem, nabytým za účelem spekulace s jeho cenou? Jako že se pět let (bez pronajímání) čeká, až cena (možná) vyroste? Kde jste takové domy (byty) viděl. Uveďte prosím konkrétně (v případě bytů prosím více).

3. Bytové domy jsou určeny k bydlení. Není řečeno, zda vlastnickému či nájemnímu. Není řečeno, zda k pronájmu "nekonečnému", či krátkodobému. (Ostatně: jak definujete krátkodobý podnájem?)

4. Půdu těm, kdo na ní pracují - hmmm. A mohou ji pronajímat ti, kdož na ní zestárli, ale nechtějí ji prodat?

Kdo bude rozhodovat o jaký typ vlastnictví půdy, domu, bytu jde? Komise NV?

8 0
možnosti
Foto

Bože to je jak na hodinách Marxismu- Leninismu. Stejné stupidní žvásty vyčtené z příruček od obou psychopatů.RvRv

7 1
možnosti
Foto

Pan prezident Jandejsek bude poťěšen že ho stavíte na úroveň těchto dvou velikánů

0 2
možnosti
Foto

Kdy byl zrozen kapitalismus;-D;-D;-D??? To mě zajímá,

4 0
možnosti
VH

Rozhodně mnohem dřív, než ultra-liberálové. Respektive dřív než liberálové.

0 0
možnosti
TD

Na http://www.cenova-mapa-pudy.cz se uvádí, že cena zemědělské půdy se pohybuje zhruba od 20 do 40 Kč za m2. To je 200 - 400 tisíc Kč za hektar. To má být ta spekulacemi cena vyšponovaná cena? Kolik byste si představoval?

0 0
možnosti
TD

Zemědělská půda stála historicky pakatel a stejně zemědělcům nikdy nestála za to, aby ji ve velkém nakupovali. Vyhovovalo jim si půdu pronajímat za ještě menší pakatel. Z čehož také pramení problém s hospodařením na půdě, která mi nepatří - to podporuje tendence se k půdě chovat neurvale a nezajímat se příliš o to, v jakém stavu bude za deset, dvacet let.

Proč by měl toto zase řešit stát nějakými zákazy? Tak ať si zemědělci tu půdu koupí, budou mít pokoj a ještě na tom vydělají, stejně jako ti zlotřilí spekulanti, nebo ne?

0 0
možnosti
Foto

J93a37k61u89b 72R42o35t45h

4. 6. 2019 14:28

Pan Jandejsek je staromarxista. Takže vypouští z úst stejné hověziny, jako vy, kovaní členové KSČM. Nicméně, protože se cpete k vládnutí čím dál více, jsem vcelku rád, že jsem polnosti po 24 letech pachtu raději prodal na nich hospodařícímu sousedovi. Aspoň naši rodinu nepotká už druhé vyvlastnění za 100 let, kdybyste náhodou i přes ozbrojený odpor zase začali terorizovat mou vlast.;-€;-O

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že máte poněkud velké oči :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik