Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a43n 55R78á95ž

23. 8. 2019 15:07

Abych za sebou nezanechával uhlíkovou stopu, pořídil jsem si tepelné čerpadlo a napájím ho ze solárů na střeše.

Je to samozřejmě blbost, protože jsem to nedělal kvůli uhlíkové stopě, ale kvůli úspoře peněz. A stejně tak kvůli úspoře peněz se odpojují lidé od dálkového vytápění, které je už dnes drahé a bude v příštích letech zdražovat kvůli emisním povolenkám. EU omezuje udělování emisních povolenek, ty samozřejmě zdražují ( za posledních pět let o 200%) a tím se zdražuje i teplo z tepláren. Co tuna skleníkových plynů, to 500 korun výdajů na emisní povolenky. Pro hodně tepláren je to likvidační suma, protože stejnou rychlostí zdražovat teplo nemohou. Menší zdroje jsou prodělečné, což je při životě udržet dlouho nepůjde.

Závěr: Připojovat se na dálkové topení je samozřejmě ohromná hloupost!!

PS. Jak to vypadá s povolenkami: Podle analytiků firmy Bernstein je v současnosti na evropském trhu nedostatek povolenek a ten se bude dále razantně zvyšovat i díky Brexitu. To by mohlo zvýšit průměrnou cenu povolenek pro rok 2020 na 65 eur za tunu z letošních 30 eur za tunu. Když firmy nemají dostatek povolenek, které by pokryly jejich emise, musí letos platit penále ve výši 107 eur za tunu a odhad penále v roce 2020 ve výši 115 eur za tunu zdraží enormně teplo z těchto zdrojů (Zdroj: ČTK)

Nápad některých zelených bláznů, udělat přechod tepláren na biomasu je dalším nesmyslem, protože biomasu potřebujeme dát do polí a ne ji spalovat.

0 0
možnosti

Vážení, dá se někde dohledat:

spálím 1kg hnědého uhlí, vyprodukuji ?? g CO2

spálím 1m3 zemního plynu, vyprodukuji ?? g CO2

spálím 1kg měkkého suchého dřeva, vyprodukuji ?? g CO2

spálím 1kg tvrdého suchého dřeva, vyprodukuji ?? g CO2

spálím 1kg pelet, vyprodukuji ?? g CO2

Proč se takto ptám ? Protože bydlím v RD a musím vyřešit čím mám tedy topit abych ochránil planetu, snížil uhlíkovou stoupu, v zimě nezmrznul a nebo se nestal chudákem díky daním...

1 0
možnosti

Taková informace je v podstatě k ničemu. Mne by spíš zajímalo kolik tepla získám a kolik CO2 vyprodukuji u jednotlivých paliv.

1 0
možnosti

Co jsme Vám na "kotlíkových dotacích" rozdali vážení občané, to si od Vás zase vybereme a s úrokem !!!

0 0
možnosti

jj, Česko do EU nepatří.

0 0
možnosti

Češi bohužel bývají papežtější než papež a na EU se často v případě nepopulárních opatření pouze vymlouvají.

1 1
možnosti

J11a92n 87R77á90ž

23. 8. 2019 15:52

Zúžil bych to na: "Čeští úředníci jsou většinově papežštější než EU papež". Pro českého úředníka, čest vyjímkám, je zdrojem přímo orgasmu zdokonalit každou prasečinku z Bruselu k ještě k většímu otravování občanů. Jelikož už mnozí z nich pochopili, že zakazovat něco, co nezakazuje zákon nemohou, vyžívají se k vymýšlení pořád nových a nových regulačních pravidel, stupidních omezení a zákazů. Ekologie a stavebnictví této úřednické kreativitě vytváří velmi příhodný prostor a tak v těchto oborech nacházejí dříve netušené možnosti, jak znepříjemňovat lidem život.

0 0
možnosti

Tak trochu fyziky ohledně výroby elektrické energie.

Výroba elektrické energie probíhá v drtivé většině za současné produkce významného množství tepla (tepelné, jaderné, spalovny).

Tam, kde to jde, se využívá tepla z elektráren pro vytápění. Dálkové vytápění. Teplárny fungují zároveň jako zdroj elektrické energie. V průmyslu a velkých veřejných budovách se instalují kogenerační jednotky, které produkují elektrickou energii a odpadní teplo. Elektrickou energii produkují ve špičku, aby bylo možno dosáhnout vyhlazení špiček a mít tak levnější odběr elektrické energie. Teplo naopak není problém skladovat.

Pokud vidíte problém v tahání trubek po vesnici, tak mne překvapuje, že trubka vodovodní, kanalizační nebo plynovodní není problém;-)

Že bude systém generovat tepelné ztráty oproti rozvodu plynu? Vadit to nebude, protože to teplo v těch trubkách je fakticky odpad z výroby elektrické energie.

Doufám, že jsem to vysvětlil dostatečné laicky.

Proto přeložím do češtiny záměr Leyenové.

VYUŽITÍ ODPADNÍHO TEPLA PRO VYTÁPĚNÍ !!! ODPADNÍHO !!!

0 5
možnosti

Pane Kolacku. Rozvod tepla z elektraren neni jen to teplo. Je zde nutnost , pro udrzeni efektivnosti, postavit rozvod v zemi. Jak jsem napsal pod jinou vasi pripominkou, rozvod v mem meste byl rozsiren do novych domu v roce 1946-1948. Betonova sachta a uprostred potrubi. Cely system ma moznost udrzby. Cela udrzba dnes predstavuje na 10km rozvodu velke penize. Ta je vzdy v lete a kazdy rok.

Venkovni vedeni je vzdy ztratove. Je nutno dobry vypocet vzdalenosti pro optimalni vyuziti.

0 0
možnosti

Evropa ustrnula, zlenivěla, rodí se poměrně málo dětí, téměř všichni všechno mají a jediná těžko dosažitelná věc je bydlení. Kdo ho získá už často není nucen se štvát, mít dvě zaměstnání, stačí mu jen "dožít" na pohodu ve svém bytě se svým starým autem, skoro jako za socíku. Jenže v takovém stagnujícím prostředí, kde nikdo nic nepotřebuje se nedá podnikat, vybírají se malé daně, nejsou prachy na investice, penězovody spřáteleným firmám, ani na důchody. Takže chytré hlavy lačné zisků přemýšlely: Co probudí tuto jen vegetující civilizaci, aby z oslíčka zase oadaly zlaťáčky? Co vždy spolehlivě rozběhlo ekonomiku? Válka, přírodní katastrofy a změny režimu. A tak se snaží po německém způsobu Evropu nastartovat "výzvami". Otevřením dveří migraci, změnou ustáleného společenského klimatu vnucováním multikulturalismu a multisexismu, rozbitím stávajícího průmyslu zákazy a pokutami a vytvořením nového, sebráním jistot ovečkám. :-P

2 0
možnosti

Aby jste měl 3+1 v panelu, tak na to nepotřebujete 2 zaměstnání.

0 0
možnosti

Já osobně vidím ve hře na CO2 na jedné straně obrovský podvod, na straně druhé perfektně vymyšlený byznys.

Proč si to myslím? Nejméně 30 let se snižuje produkce CO2 a výsledky nikde. Kromě toho, že nás to všechny stojí spoustu peněz.

A o takových a podobných studiích se také taktně mlčí https://www.euportal.cz/Articles/21438-oteplovani-nezpusobuje-clovek-ale-zvysene-kosmicke-zareni-tvrdi-nova-studie-finskych-a-japonskych-vedcu-i-dalsi-vedci-odhaluji-ze-teorie-o-co2-je-podvod-hladinu-tohoto-plynu-ovlivnuje-teplota-nikoli-naopak.aspx?fbclid=IwAR3KjFPs4UmqGf0bVqL9N8zhDuIhV3NOrnlksBzHbOdYKLiwdpUxRNGAlAk

1 0
možnosti

Je to jen další daň, snad to někdo dostane k ústavnímu soudu.

0 0
možnosti

Pokud by se to s ekologií myslelo vážně, tak by se zvýšením daní na neekologické palivo mělo jít ruku v ruce snížení daní na to ekologické a to nejlépe rovnou na nulu. Pokud se ovšem jen zvyšuje, tak je to jen prachsprosté plnění státní kasy další daní a ekologie je zde pouze heslem, které zrovna letí. Totéž je zvýšení daní na neřesti.

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS