Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Váš pohled je, autore, velice realistický. Nový návrh způsobu voleb je velmi odfláknutý, navíc to vypadá, že jeho tvůrci vůbec nemají reálnou představu o práci volební komise. Zvláště sčítání hlasů v komunálních volbách je náročné a možností chybovat je mnoho; následné rozepře mezi místními politiky, dohady o možných chybách ve sčítání hlasů, uplácení voličů a podobné kulišárny by jen získaly o něco větší šanci. Jednodenní hlasování by se dalo uskutečnit v případě zavedení elektronického systému, s možností takto hlasovat i ve volební místnosti; počítač by následně provedl sčítání hlasů.

0 0
možnosti
Foto

S pátečním termínem voleb bych byla v poho. Dokonce i jako členka volební komise. Proč by to nešlo ve školách? Všechny dětičky všech škol budou radostné, že jim v pátek škola odpadne... A páč zatím jsou volby (kterékoliv různé a všechny) jednou ročně, tak školáci o nic nepřijdou.

Členové volebních komisí inu ano budou déle dřepět na svém místě, ale administrativně to zvládnou, a za slušný peníz se vypořádají i s tím, jaká je "pracovní" tedy "voličská" doba.

0 0
možnosti
PB

P16e29t44r 55B84u90r71i57a93n

24. 10. 2019 15:01

A o to právě jde...za slušný peníz. Ten tam jaksi chybí.

0 0
možnosti
JV

J49i46ř87í 46V42o25l90k44a

24. 10. 2019 7:51

A proč nehlasovat i přes internet, o digitalizaci se jenom kecá, skutek utek(l). U nás je vždycky se vším problém, volby nevyjímaje. Volební den neděle, kdo chce volit, do večera to stihne, kdo ne, tak volit stejně nepůjde. Funguje to jinde, tak to bude fungovat i u nás. Jaké další vymýšlení, když je to dávno vymyšlené, odzkoušené a fungující. :-)

1 1
možnosti
Foto

Ale jo, to by šlo, jenže právně neprůstřelné to je jedině s e-občankou a tím je to trošku problém (tedy pokud jde o počet hlasujících). A navíc byste se musel zaregistrovat k takové volbě předem, aby vás vyškrtli ze seznamu voličů hlasujících papírově.

Já bych to uvítal, e-občanku i čtečku mám :-)

0 1
možnosti
DR

Upřímně, je to kravina. Nic proti jednomu dnu voleb, ale proč pátek a ne sobota?

0 0
možnosti
DH

D74a14v90i55d 19H15o37r28á64k

24. 10. 2019 8:49

Většinou s Vámi souhlasím, ale prostě v pátek to ještě jen tak tak stíhám, když v sobotu bývám, jako spousta lidí, na chatě ,a nechci si vyřizovat nějaký volební průkaz. A navíc ještě se trmácet do vzdálené střediskové obce, kde mě zvláště v komunálních volbách tamější zastupitelé fakt moc nezajímají.

1 0
možnosti
VM

Absolutně s tím problém nemám. Buďto volit chci a čas si prostě udělám, protože to vím v dostatečném předstihu, a nebo volit nechci či nevím jestli chci a pak je mi to jedno :-)

1 0
možnosti
MK

Souhlasím s vámi ohledně korespondenčního hlasování. Naopak vítám hlasování v předtermínu, tam žádné problémy nevidím. A jako den voleb bych nejraději viděl středu nebo čtvrtek. Pátek, to už je napůl víkend a škoda ho kazit volbami. Během roku je dost školních prázdnin a tak termín lze stanovit tak, aby se volby výuky nedotkly.

2 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik