Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krizový zákon (zákon č. 240/2000 Sb.) stanovuje státu obecnou povinnost nahradit škodu, která byla v souvislosti s krizovými opatřeními způsobena fyzickým i právnickým osobám. Této povinnosti se stát může zprostit pouze v případě, pokud se prokáže, že poškozený si škodu způsobil sám. Nárok na náhradu škody musí byt uplatněn u orgánu, který krizová opatření zavedl (vláda), nejpozději do 6 měsíců od okamžiku, kdy se o vzniklé škodě dozvěděl. Celá Evropa, USA postupně nahrazuje škody všem, kterým byl krizí způsobena a považuje to za samozřejmost.

0 0
možnosti

P93e47t62r 92B69u83r97i10a29n

30. 3. 2020 16:58

Řekl bych, že většina odpůrců odškodnění živnostníků si plete refundaci se sociálním plněním.

Jinak váš blog je napsán v rámci vašeho pohledu korektně, to kvituji.

0 0
možnosti

jednou jsem se rozhodl a od statu od te doby nechci nic jineho, nez aby se staral o lidi, o ktere je treba se postarat

ziju sam, nemam deti a tak to s nasetrenymi penezi dam

jsou ale lide, kteri zivi rodinu a takovym se nedivim, ze se pravem ozvou, kdyz jim vlada zavre zivnost - tedy krome kvetinarstvi, mycek aut a dalsich podobne nesmyslne otevrenych zivnosti

0 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru je dobře, že květinářství-zahradnictví jsou otevřená. Prodává se tam osivo a sadba, to nesnese odklad, na rozdíl od zboží, které může ležet na skladech bez újmy kolik let.

1 0
možnosti

Je to jak s migranty. Chtěli by západní způsob života a zároveň blízkovýchodní kulturu. Podnikatelé by chtěli možnost zbohatnout a zároveň sociální padák určený pro zaměstnance.

Taky zapomínají, že je v tom velká dávka štěstí. Když jim soused zatopí provozovnu, mohou se s ním soudit o škody, ale pokud ten peníze nemá, nezbývá než sáhnout do úspor. A když si podnikatel dopřával drahá auta a letní jachting a na účtu nic nemá? Má automaticky nárok na část mých peněz darovaných státu? A pokud ano, proč v případě pandemie a ne v případě zatopení sousedem?

1 2
možnosti

podnikatele by chteli moznost zbohatnout? a zamestnanci nepracuji za penize? nechteji si koupit dum, auto, nebo dovolenou? co je to za hloupost, proboha, ze podnikatele by chteli zbohatnout

neznam zadneho cloveka, ktery pracuje zadarmo bez cile vydelat penize (pouze dobrovolnici v neziskovach a tem, kor v teto dobe, cest!)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS