Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kde až chtějí výrobci alkoholu s tím snižováním voltáže? Ale co, dokud rostou a sládnou švestky na našich zahradách, ať třeba vyrábějí kořalku bez alkoholu, mi už je to jedno.

1 0
možnosti

Dříve se dělal tento podvod pouze u všech možnejch příchutí všech výrobců. Nyní se to praktikuje i u označení "originál". Kdo chce původní, tak je nucen nově kupovat Reserva a hlavně řádně připlatit;-(:-P

0 0
možnosti

Ještě doma máme Fernet 40%. Šetříme si ho. :-(

5 0
možnosti

Tohle je dobra zprava pro hospodsky. Cim slabsi voltaz tim vic kolecek. Tim vetsi trzba.

0 0
možnosti
Foto

Spotřební daň je navázána na obsah alkoholu. Na tu je potažmo navázána DPH,

V tom je ten problém. Vůbec se nedivím, že výrobce raději sníží obsah alkoholu, aby byl ten alkohol ještě prodejný.

0 1
možnosti

A ty daně rostou tak často jako výrobci ředí? Houbelec!!

0 0
možnosti

To je podvod jako blázen ! Prodejce píše - 0.5 litru - 33% a cenu. Zákazník to koupí a zvolá - Podvóód ! Koupil jsem - 0.5 litru - 33% a zaplatil uvedenou cenu. Podvóód ! ... :-)

Samozřejmě, že jde o tupost - ztrátu bedlivosti zákazníka. On očekává to své - navyklé. Mnohdy heslo razí - "Postaru - žít a nakupovat nelze" ! Má se držet toho osvědčeného - RUM = Rozumně Uložená Měna ! ... :-)

1 3
možnosti

Tak rum, ten co už se nesmí tak nazývat, stojí za starou belu. Nevoní, potvrdí i ženské když pečou cukroví. Osobně jsem přešel na tzv. panamský který se ale dělá zčásti i zde. Je samozřejmě "třtinový".

Fernet - kupujme originál. U standardu při nižším procentu alkoholu je menší daň, možná že je ho v tomto druhu o něco víc než je deklarováno. Nižší daň a tedy cena je základní motiv. Dále jsem četl - u originálu je prý všech 14 bylin postaru, některé se dováží i z Afriky, u standardu jsou některé nahrazeny(náhražky).

Jinak nechtěl bych být ředitelem v Božkově. Nemají to jednuché - tvrdě je postihla před několika lety ta aféra s pančovaným alkoholem. I když u Božkova šlo o zprostředkovanou nedůvěru, ne že by oni podváděli.

0 0
možnosti

Je fakt že u pití za tuhle cenu, kde většinu ceny tvoří daně, potom daně, obal a marže obchodníků (samotný obsah je skoro zadarmo), tak je každé procento voltáže výraznou úsporou.

Zásadní otázka zní: poznáte to na chuti? Protože kvůli ní to pijete, ne?

Já jsem na rumy... u nich voltáž kolísá běžně mezi 37-51%, ale (od studentských let) mě to nenapadlo brát jako kritérium:-)

1 0
možnosti

Neutrálně - Všechno je to o Spotřební dani. Rovněž o současném trendu "zdravějšího života". Je faktem, že 40% podíl klesá, udělal to před lety i Becher. Celkový sortiment se mění, všeliká piva i bezalkoholové víno. Řada lidí tomu i dobrovolně dává přednost - ráno čistější hlava. Podobně se to děje u gramů - cukrovinek aj. Pokud člověk v duchu staré doby jde - Pak skutečně připraven není. To, že výrobce cenu nedává dolů, jistě, to je věc další . Každopádně - nakupovat bedlivě ! ... :-)

1 0
možnosti

P62e41t53r 12B96u97r95i53a41n

2. 12. 2020 18:27

Tak on Fernet neměl nikdy víc než okolo 30%. Výjimkou byl jen Fernet Exclusive se 40%. Tohle je Standard, takže to odpovídá.

0 5
možnosti

P88e40t98r 22B81u40r77i31a87n

2. 12. 2020 18:33

Použijte googl, pane Karásku, tam by to mělo být, tam je všechno. To snad zvládnete, nebo ne?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS