Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokážete vysvětlit, proč když dělám od nevidím do nevidím, nedržím neděli, abych něco měla, tak by mě měl někdo donutit, abych měla povinnost se podělit s těmi, kteří nemají? Může být, že má někdo smůlu a opravdu nemá, to se může stát a já mu klidně můžu pomoct dobrovolně, jenže Vy to chcete řešit tak, že by mě politici měli donutit pomáhat nedobrovolně, jedno jestli jde o chudáka nebo o lempla.

2 0
možnosti
Foto

Právě proto se o slovo do pranice hlásí vzděláním a profesí politolog Petr Fiala s volebním heslem "SPOLU dáme Česko dohromady". Těm, co poctivě pracují jednak pěkně oddálí vidinu důchodu a vezme jim další hromadu penízků pro ty vážené spoluobčany, co si dost záhadně za posledních 30 let ještě ani nestačili koupit budíky, aby mohli vstávat do práce. A protože přibližně půl milionu obyvatel má pro neplacení účtů za spotřebu odpojený plyn a elektřinu a účty za energie přece nakonec někdo zaplatit musí, zaplatí je díky VŠ profesorovi Fialovi všichni šetřílci, tedy občané, co vedou spořádaný způsob života - protože příští rok dojde ke zdražení energií o 10 procent. ;-(

1 1
možnosti

M98i15l35a57n 49K48e14s10l

8. 8. 2021 22:45

Jak jsem se dočetl ekonomové očekávají příští rok velké zdražení.Inflace má příští rok vzrůst na 3% (nejvyšší v posledních letech) .S něčím takovým pravděpodobně valorizační index nepočítá.Vláda proto prozíravě rozhodla k zákonné valorizaci přihodit 300 korun.Upozorňuji pana stálého čekatele na post premiéra.Jsem věkovitý penzista Erbenovu kytici již bez chyby neodrecituji.Za dva měsíce,až půjdu k volbám si však na něj vzpomenu.

0 1
možnosti

Inflace se pohybuje přes 3% už tři roky a zákon o valorizaci důchodů právě s tímto a s takovou kompenzací počítá.

Právě ti, kteří tomu nerozumí ani za mák volí Babiše, protože jsou ve své nevědomosti odkázáni pouze na to, co jim on nalže. A on o tom ví a zdatně toho využívá.

40kč nevalorizoval tehdy Kalousek, nýbrž ministr financí Babiš a to v roce 2014.

2 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, máte pravdu, karma R^

0 2
možnosti
Foto

Tzv. reformy důchodového systému sledují jako konečný cíl důchody minimalizovat (raději by je rovnou zrušili)

0 1
možnosti
Foto

Co je schizofreniho na tom, že chce aby se dodržovalo dohodnuté?

Byl nastaven a napříč parlamentem schválen zákonný valorizacní proces tak není důvod přidávat nad tento valorizacní rámec.

4 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

J35i75ř16í 44F91o37g34e78l

8. 8. 2021 16:52

Fiala je takový neškodný plácal.

3 4
možnosti
Foto

Případným zvolením by se ale stal škodným...

11 1
možnosti

Řekl bych, že až budete důchodce tak budete nesnášet sám sebe.

8 1
možnosti

To je klasický brekot toho, kdo si nechtěl našetřit.

Kdo si našetřit chtěl a byl aspoň průměrně schopný, ten těch 50% mzdy určitě mít bude. A je to tak spravedlivé.

Přece nemůžete chtít, aby lempl a flink měl stejný důchod s těmi, kteří poctivě pracovali a mysleli na budoucnost.

5 0
možnosti

Aleši, kdo nenašetřil, ten začasté prochlastal nebo prohrál na automatech.

2 0
možnosti
Foto

To se sice také stává, ale připustme si, že někteří nemají šetřit z čeho, jsou rádi, že vůbec vyjdou.

4 0
možnosti

Jakou vizi důchodové reformy má ODS je snad jasné. Je to jediná strana, která vypracovala a zavedla opravdu funkční důchodovou reformu a to tzv. II.důchodový pilíř. Babiš se Sobotkou ji zrušili bez náhrady a dosud jen mlží, blekotají a dělají trapná, nefunkční opatření.

Nevím kde jste vzal, že na přelomu 80. a 90. let byl náhradový poměr (průměrný důchod versus průměrná mzda) přes 50%, ale tomu, že by byly tehdy průměrné důchody 1600kč a víc fakt nevěřím. Ovšem mohu se mýlit.

Tak stejně netuším kde jste vzal, že: tato má především omezit princip solidarity a pomoci především těm více vydělávajícím, se taktně mlčí...když jak tvrdíte: nikdo nemá vizi. Naopak poměr pevné části a té zásluhové stihla už Maláčová upravit ve prospěch těch méně přispívajících. Tedy zlodějina. Protože podle mne by ten poměr měl být ve prospěch té zásluhové části.

Daň z majetku, stejně jako progresivní zdanění je antisociální zlodějina v přímém přenosu, protože nereflektuje to, jak platič ke svému zisku přišel.

Zvyšování daní a odvodů je další zlodějina, protože už beztak máme vysoké zdanění všude tam, kam jen oko dohlédne.

6 2
možnosti
Foto

Odkaz na ČSÚ je v článku

1 0
možnosti

V době propadu veřejných financí se předseda ODS Petr Fiala chová zodpovědně, když nechce zbytečně zadlužovat další generace. Chápu však že panu Mertovi a jeho KSČM, řídích se heslem po nás potopa, zodpovědnost nic neříká. Antikarma Rv

13 2
možnosti
Foto

Pan předseda a spol. obral rozpočet o 90 miliard to je opravdu zodpovědné:-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik