Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

R93o96m43a22n 95K27o29z85e16l

15. 8. 2022 18:42

ANO důchody razantně zvyšovalo..fajn, ale to zvýšení bylo, protože to ukládá zákon, zvyšování probíhá dál a ve větším. Vždy jsem se nasmál povídačkám jednodušších lidí, že to zaplatí děti a vnuci. Děti a vnuci platí důchody dávno, průběžný systém tak funguje nebo mysleli, že ty peníze na důchod doteď šly odněkud jinud? Nelze zapomenout také na to, že ODS kdysi slibovala, že poměr průměrného důchodu a průměrné mzdy neklesne pod 42 %, dnes je to méně. Byly i plošné dárečky....jsou i dnes, 5000 a dostanou je i ti, co se na rozdíl od důchodců o nic nepřičinili, např. obyvatelé Chanova.

1 2
možnosti
MB

Romane, lehce upozorňuji, že současný důchodový systém funguje. Již nyní ! Je tam 50. miliardová fuga. Kde je 31.12. tr? ... :-)

0 0
možnosti

Společně s panem Bučkem udiveně zvedám obočí a připojuji svůj souhlas s nečekaně objektivním textem.R^:-)

2 0
možnosti
PK

No ANo rozhodně není levice, ta z parlamentu odešla a pokud jí chcete hledat, tak se poohledněte po činech , které levicový pohled jasně dokumentují, například jako Fialova téze o znárodnění ČEZu.

A píšete li o tom, kdo zvyšuje ztrátu SR, tak položte svůj zrak na návrh rozpočtu stávající pětikolky a odečtěte dluh AB a pak zjistíte, kdo v tomto ohledu vede...:-):-):-)

1 1
možnosti

Jaképak znárodnění? Regulérní možnost pro všechny firmy (tedy nejen stát), které jsou držiteli minimálně 90% akcií, vytěsnit minoritní akcionáře. Tento institut v různé podobě funguje všude v kapitalismu.

0 0
možnosti
JK

Dobrá shrnutí. Chci jen zdůraznit to co zaznělo, v ČR neexistuje konstruktivní moderní levice. Šerif červená mikina totálně zdecimoval veškeré stranické sociální hodnoty, ponížením se do polohy slouhy oligarchy a starouškových kumpánů na Hradě. Zbytek stranických přisluhovačů hradu si bafunil na teplých židlích. Absolutní ztráta páteře poslala ČSSD do kytek.

Tak sakra kde je pořádný levičák co slíbí sociální stát (např. severského typu), kde bude o všechny postaráno a zaplatí to bohatí. Kdo bude mít odvahu říci našim oligarchům, že doba monopolů a pohádkových marží končí. Kdo řekne Babišovi že zvýšení důchodů nezaplatí státní pokladna, ale on ze svého, svěřeneckého.

Od pravice u vlády to nečekejme, ta má naopak osekat stát o úředníky, poplatníkům snížit daně na minimum a musí taky každému otevřeně říci, že se o sebe musí postarat sám a pomoc od státu bude jen minimální.

Podle mě nynější vyvážená středová vláda by byla to nelepší z možného, jen kdyby Putin nešlápl na Ukrajinu kovovou botou. Proti krvelačnému surovcovi vám čtení knížky nepomůže. Potřebujeme "tvrďáka" s touhou vyhrát, pro lid to znamená to nejhorší z obou popsaných alternativ. Vysoké daně zejména pro bohaté, podnikání bez nároku na zisk a minimální podpora státu pro občany. Cílem je co nejrychleji vyhrát a vrátit se k normálnímu stavu. Čas je ve válce nejdůležitější hodnota, ostatní je podružné. Prostě moc nepřemýšlet konat razantně, rychle a stanout jako vítěz. Také je nutné poté včas "tvrďáka" odstavit od moci, než se mu začne až moc líbit. Moc je jak těžká chřipka vyletí vám teplota i tlak, chvíli brečíte, že vám všichni ubližují a pak zase řvete jak smyslů zbavený a nakonec začnete mumlat nesmysly. Že pane Babiš.;-)

1 0
možnosti
MB

Já kupodivu s obsahem souhlasím a dodávám. KSČ+m sklízí produkt, který zasela. Soudruh Bureš, je jejím nejlepším výpěstkem. Do strany nechtěl, zlá matka ap. Již v socialismu, si vytvořil svůj kapitalismus - pro sebe ...

Vládl s plnou podporou levice. Za odměnu ji zničil. Převzal členy KSČm i ČSSD, tedy Hnutí ANO - Je levicové. Co lépe, je pro všechny. Česky řečeno - pro nikoho, pouze pro vyvolené a jejich zájmy. Je neuvěřitelné, dát si do Vládního programu závazek - Důchodovou reformu. A nesplnit slib ... !

Autor správě zaznamenal - Veškeré zvyšování důchodů + nášupy, jsou reformou? Dopady Covidu ve srovnání - katastrofické. Akcelerace dluhů bere dech. Nnápady opět skvělé - Důchodcům 6.000 Kč, podobně matkám MD. Jako na pouti. Bednička se střelivem je dávno prázdná - čarostřelec chce předvést další ohňostroj. Lidem se to líbí, levici netřeba. To zajistí náš Andrej. Tož soudruzi, dobře jste jej vychovali ... :-)

15 0
možnosti
Foto

A55l77e98š 48M76e23r78t58a

15. 8. 2022 13:10

On ten blog není až tak o rozdávání (pomoci), ale zda taková pomoc má být plošná a hlavně, kde najít zdroje na takovou mimořádnou pomoc. Co se týče spolupráce levice a Babiše, tak důvody jsem uvedl ve svém starším blogu na: https://alesmerta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745768, nebylo to asi tenkrát lehké rozhodování.

1 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik