Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vlada nas nedela blbce, protoze mnozi jiz jimi jsou, ze pane Merto. I to IQ nepomuze. Vas rozbor v clanku je tomu ukazkou. Dalsi komentar neni treba..

5 0
možnosti
Foto

A22l17e30š 28M22e22r62t58a

19. 12. 2022 18:46

Taky si to o některých lidech myslím:-)

2 0
možnosti
Foto

J58i98ř64í 14K43i43n82d25l

19. 12. 2022 14:06

Díky tomu, že tomu máme současnou vládu a ne vládu chaotika Babiše, dokázala naplnit prázdné zásobníky na plyn, sebrat Gazpromu zásobníky na plyn, který si pronajal a nechával je úmyslně prázdné Dohodla s EU a bez její dohody to nebylo možné zastropování energií a to i pro firmy. Nebyla to jedndoduchá jednání. Energie díky zastropování nikomu výrazně nevzrostly a některým zůstaly na stejné ceně. Pronajala v z nizozemském přístavu Eemshaven terminál na 5 let a první loď z LGN plynem připlula 19 září a do konce roku připlulo dalších 8. Dohodla s Polskem vyýstavbu plynovodu s Polska, podepsala dohodu rozšíření ropovodu z Terstu a napojení na náš ropovod Inglostadt, takže od roku 2O25 nebudeme závislý na ropovodu Družba. Zvýšila podporu všem, kdo se kvůli energiím a inflaci dostanou do fiančních potíží a tak dál. Jsem velmi spokojený s touto vládou.

10 6
možnosti
LH

1. Jak vláda sebrala zásobníky Gazpromu

2. Dvojnásobný nárůst je málo

Zbytek bez komentáře :-P

4 6
možnosti
Foto

J25i48ř90í 50K98i16n42d20l

19. 12. 2022 13:54

Jiří Kučera. U nás nemohou vzniknout kartely a ani se nemohou výrobci dohodnout na společné ceně. Tohle sleduje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Třeba v nedávné době Shell, který se dohodl s dalšími prodejci na společné ceně a zaplatil milionvou pokutu. Pokud někdo kupuje firmu musí k prodeji mít souhlas uvedeného úřadu, který zkoumá, zda na trhu tím nevznikne dominantní postavení. Jednou ze zásad trhu je soutěž. Tento úřad i zkoumá a porovnová ceny. Pokud lidi budou stále nakupovat jak šílení, tak inflace jen tak neskončí. Protože kupující, kteří mají více peněz( jak jste správně napsal díky rozhazování Babiše) stále nakupují ženou ceny nahoru. Benzín se už dnes pohybuje na ceně před inflací. Nesplnila se předpověď masné hlavy, že v čevenci a v srpnu bude benzín za 80 kč. Neviditelná ruka trhu zaúřadovala.

0 0
možnosti
JK

Četl jsem to pro jistotu dvakrát a nevěřím tomu co řeknu. Já totiž s vámi souhlasím. Pravicová vláda se opravdu chová pravicově a konzervativně, možná že s taktikou, naplno to vykřikovat nebudeme. Což je v zemi převážně středo až levicového voliče celkem mazané a asi nutné.

Bylo zřejmé, že mezi lidem bylo hodně peněz, jednak je Babiš rozhazoval z vrtulníku a jednak je nebylo za co doma na gauči utratit. Orbán a jiní udělali obrovskou chybu tyhle prachy nevytáhli z lidí a nedostali je do oběhu, takže za krátkou dobu opojení z nízkých cen, dnes platí dost krutou cenu. U nás vláda jakoby váhala, lidé rozpárali polštáře a utratili hodně, dokud to bylo levné. Nakonec vláda dala lidem i firmám existenční, i když i tak drahou, jistotu a tím se asi inflace na nějakou dobu zakonzervuje. (Vsadím meloun, pokud mi někdo nabeton zaručí, že mám pravdu).

Momentálně to chce zakročit proti příčinám nadměrné inflace. Jde o marže v řetězci od výrobce po maloobchod. Marže, jako takové, vláda ovlivnit nemůže, hlavně ne ta pravicová, taky by to byla nebetyčná blbost, ale může začít šetřit kartelové jednání napojených firem a obchodních řetězců. Už jenom zahájení několika vyšetřování by způsobilo mezi mafiány paniku, nakonec totiž vždycky některý z nich vyměkne, pokud se mu to vyplatí. Tohle bylo zatím tabu, spíše naopak, hlavní mafián řídil republiku a zisky si ještě nastavoval dotacemi.

Jestli tahle taktika fialovi vlády spoustě lidí nedošla, tak to dělá vláda dobře. ;-)

Bojím se ale, že na tvrdý zvedák letitým kartelům znalosti politologie nestačí. Hrozně rád bych se pletl.;-)

0 0
možnosti
JB

J31i65r98i 10B11o77r

19. 12. 2022 11:35

Znám tady několik přispívajících, ze kterých vláda dělat blbce nemusí.

6 0
možnosti
KP

Vláda zemských škůdců, nic jiného, jen zahalena do líbivé šablony.;-€

4 6
možnosti
Foto

J13o43s55e58f 80B84á82r85t83a

19. 12. 2022 11:01

Vláda ví kolik peněz mají lidé v úsporách a chová se podle toho.

2 0
možnosti
JK

No konečně. To je snad první vláda, která reaguje na podněty od občanů. ;-)

2 0
možnosti
RJ

Tahle vláda má všechny předpoklady k tomu aby řešila problémy "vyseděním". Pohodlná většina ve sněmovně, inflace ji pomáhá se řešením deficitu rozpočtu, EU ji drbe bod bradičkou protože ochotně přijímá všechna její "řešení".

Opozice nemá šanci s čímkoliv cokoliv udělat, krom žvanění ale to se nějak vydrží. Češi jsou proslulí tím, že nějaké masové protesty ve stylu "žlutých vest" u nás nehrozí. Takže pohoda, stačí jen krasořečit, vyslat sem tam nějaký signál a je vystaráno.

12 4
možnosti
RK

Naštěstí opozice může jenom žvanit. Co uměla, to už předvedla.

8 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS