Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak od prezidenta bych čekal spíš nadstranickost, reprezentant těch lidí co politiku k životu nepotřebují resp. se o ni nezajímají, nebo jen okrajově.

Na druhou stranu je pravda, že progresivní levice u nás chybí. Babiš úplně vytuneloval tuhle část voličstva, zela záměrně, jde o největší skupinu voličů a kupodivu jim stačí jen slíbit větší dávky a něco zadarmo. ČSSD pokazila vše na co sáhla a ten sešup rozjel sám velký Zeman, když se spolčil s Klausem pomocí oposmlouvy. Levicově orientovaní voliči viděli kapitalistické porcování země mezi dva tábory a degradaci zaměstnanců na montážní dělníky, tažení proti maloživnostníkům (paraziti, Mládek ČSSD) a výsledek se dostavil, zaměstnanci a důchodci utekli k tomu co slibuje pečené holuby a živnostníci kašlou na ty souboje s úřady a oficiálně končí, zaměstnají se u firmy a dělají fušky.

Přitom levice nemusí nutně slibovat jen ty prachy navíc, lidé potřebují k životu důstojnost, vědět že jsou potřební, důležití a že se s nimi a jejich prací počítá a hlavně, že tohle za ně vyboxovává někdo v parlamentu. Babiš je krásně nahnal do beznaděje a slibuje jim, že jako jejich vůdce jim dolů vždycky něco hodí, přednostně těm nejvěrnějším. Ano, lidi za ním jdou, nemají jinou alternativu, nemají nikoho, kdo to s nimi myslí vážně, komu jde o jejich duše, ne o jejich hlasy.

Mě jako pravičáka to netěší, pak totiž ani pravice není skutečná pravice, nadměrně a často supluje to sociálno, které by spíše měla razit jen sporadicky. Kritika v tomto směru je tedy oprávněná.

0 0
možnosti
DR

"Je smutné, že levice nedokázala vygenerovat nějakou charismatickou osobnost, která by byla schopna oslovit velkou část naší veřejnosti."

Souhlas. Ale to samé platí i pro pravici.

4 0
možnosti
AT

Nerudová a pravice?? Směji se.

2 0
možnosti
Foto

Obdivovatelka klausovy transformace, volička Spolu, to moc na neomarxistku nevypadá:-)

1 0
možnosti
JD

Osobně beru odstoupení pana Středuly jako odvážný krok a celkem ho i obdivuji.

Jeho podpora p. Nerudové je od něho dobře vysvětlená. Nechce komunistu na hradě.

Možná ještě zajímavější jsou ovšem reakce některých lidí, kteří to berou jako kudlu do zad p. Nerudové a přihrání hlasů Babišovi! ;-D

Hra na levici a pravici se mi zdá v dnešní době již zbytečná.

Karma!

2 1
možnosti
ZZ

Ani jedno, ani druhé, ale je to pouze zbabělý útěk před katastrofálním výsledkem. Divím, se ale, že prchá sám ! Prchat by měli minimálně další 2 !

;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik