Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásně nám tu antikomunista Merta nakladl slova ve smysl ten, že ... ;-D

1 0
možnosti

Za totáče se drtivá většina z nás s režimem naučila žít. Všichni jsme s ním tak trochu kolaborovali už tím, že jsme chodili k volbám. Dělení na hodný a zlý komouše je těžký, ale hezky to popsal diplomat Petr Drulák. Totiž, že každý totalitní režim si musí svoje občany umět pohlídat a na to potřebuje hlídače. Andrej Babiš, byl mezi hlídanými, Petr Pavel patřil mezi hlídače. Prostě není komouš jako komouš.

2 2
možnosti

S tím čubčím synem to bylo trochu jinak. Neřekl to Roosevelt o Somozovi (který se k moci dostal 22 let po Rooseveltově smrti). Ten výrok řčkl Harry Truman na adresu kubánského diktátora Fulgencia Batisty.

2 0
možnosti
Foto

A18l14e36š 66M48e35r12t81a

27. 1. 2023 10:26

Řeč byla o zakladateli dynastie Somozů, kteří v Nikaragui vládli dlouho před WW2

0 0
možnosti
Foto

To je celkově chybná úvaha - neplatí, že komunista = lump, nekomunista = dobrý člověk. Členství v (té jediné správné, proto ani nejmenované) straně bývalo jakýmsi indikátorem, ale potkal jsem i lidi, kteří tam nikdy nebyli (ačkoliv chtěli a dělali pro různé veletoče), protože je komunisti sami mezi sebe nechtěli - nejspíš proto, že měli strach, že by je dotyčný začal válcovat, jak by šplhal vzhůru.

Systém vytvářel velký tak, ale ne na každého stejný. Spolužákovi na gymplu vysvětlili na pohovoru, že se na medicínu nikdy nedostane, když odmítne jít na vojenskou do Hradce (měl otce důstojníka, proto mu to takto předložili).

Nakonec i na vojně byli důstojníci velmi různí - od totálních zelených mozků až po slušné lidi. Ti první byli mnohem viditelnější (upozorňovali na sebe svým jednáním a projevy).

Hodně lidí mělo na výběr: jakýsi kariérní postup s výpalným v podobě členství v KSČ, nebo stopka v jakémkoliv postupu - namátkou lékaři (chceš být primářem?), učitelé (na VŠ: chceš být docentem?). Jen někdy se někomu podařilo proklouznout bez členství, jiný čekal na docenturu 20 let (a stal se jím v době, kdy už měl/mohl být profesorem.

Teď už máme dost velký časový odstup, tak můžeme lidi posoudit podle jejich činů.

Arbor mala mala mala.

Podívejte se třeba na vztah obou kandidátů k vlastním dětem.

3 0
možnosti

Oba kandidáti se narodili s komunistickou zlatou lžičkou v puse. Stačilo jím plout s proudem doby.

Stejně bychom mohli vyčítat princi Williamovi, že je bezpracně bohatý.

Přesto si mohu víc vážit lidí, kteří se živí poctivou prací.

Co se týká činů, Babiš je podrobně zdokumentovaný. O Pavlovi toho moc nevíme, kromě pár milníků.

1 0
možnosti

V osmdesátkách už byl komunismus tak zažitý, že ambiciózní lidé měli přihlášky v KSČ (která nedávala členství automaticky) a ti ostatní kariéru prostě vzdali a smířili se s osudem budoucího dělníka. Navíc nestačilo chtít, důležitý byl původ a rodina.

Je to úplně stejné jako SS v Německu. Bylo tam tolik kádrů, že prvotní snaha byla udělat tlustou čáru. Až později nějací aktivisté přišli se soudy. My to máme nějak naopak. :-)

0 1
možnosti
Foto

A65l95e62š 82M18e87r13t64a

27. 1. 2023 10:29

No smiřovat se s osudem dělníka nemuseli. Kolik je jen tady v diskusi na blogu antikomunistů, kteří mají tituly z doby minulého režimu:-)

1 0
možnosti
Foto

J23i43r17i 11C84i57z

26. 1. 2023 21:40

Podle fotky vypadate, ze se socialismem a jeho pravidly mate zkusenosti, tedy dobre vite, ze komunisticke bunky byly vsude kde se dalo. Cleny KSC bylo cca 1,6mil lidi a mozna vic, to si presne nevzpominam. Muj velmi dobry pritel a byvaly repre trener vstupoval do strany proto, aby synovi umoznil studium. V klubech byly bunky KSC a hraci meli povinnost je zakladat (oficialne byli amateri a chodili na par hod do lehke prace), jinak treba nedostali byt nebo cekali mnohem dele. Clenstvi ve strane rodicu bylo kladem v prihlasce na vysoke, bylo kladem pri zadosti o byt, bylo kladem v hodnoceni ucitele, TH pracovnika, sportovce, zpevaka atd. Pokud si vzpominam, tak byl rozdil mezi radovym clenem a nomenklaturnim kadrem, ze kterych se rekrutovali nejvyssi stranicti predstavitele. Cely ten system kopiroval bolsevicky ze SSSR a byl zde zaveden jiz v r.45, kdy Benes jmenoval predsedou vlady oberbolsevika a ochlastu Gottwalda. V dalsich letech se jen vyvijel, protoze lide bolsevismu verili a v r.46 komunisty volilo cca 45% volicu v ceske casti. Ve slovenske to bylo cca 26%, protoze Slovaci nezapomeli na svuj klero-fasisticky stat vyhlaseny 14.3.1939 a to, ze jejich divize bojovaly po boku Wehrmachtu na vychodni fronte. Cely ten system jsme si zavedli do statu sami a postupne prijali jeho pravidla. Ted pri volbach se u obou kandidatu resi jejich clenstvi KSC v dobe socialismu misto aby se hodnotili zda maji pro funkci predpoklady (jazykova vybavenost, schopnost jednat s lidry svetovych mocnosti atd). Kdyz tady vidim, jak presne ten bolsevismus vedeny prazskou kavarnou (urcite taky byvali clenove KSC jako napr. Sverak) a jejimi priznivci rozdeluje spolecnost, tak je mi trochu smutno a tohoto cirkusu se nechci ucastnit. Hrali jsme dnes tenis s klukama a vidi to stejne. V zasade je uplne jedno jestli bude na stenach kanclu a uradu viset rozvedcik nebo Babis, doma si nedam na stenu nikdy nikoho z techto politickych band, co byly nebo jsou u moci. Volim vzdy jen podle sebe.

7 0
možnosti

P37e71t42r 17L92o21r77e38n49c

26. 1. 2023 20:39

Pane Merto, mně je skoro jedno, jestli někdo byl před více jak třiceti lety v KSČ či v jiné kolaborující straně Národní fronty (soft-KSČ) nebo nebyl.

Za důležitější a více vypovídající považuji to, jak se kdo začal chovat v relativně svobodném prostředí po převratu, kde už se mohl více ohlížet i na své svědomí a tím více se vyjevila jeho přirozenost a upřímnost... Někteří zůstali úplně stejnými chamtivci, podrazáky a lháři, jiní se ukázali v příznivějším světle...

- - - - -

A za úplně nejdůležitější považuji to, co pro mne, mou společnost a můj národ může dotyčný znamenat a vykonat do budoucna...;-)

A v tom bych Vám i mně přál, aby nám to dobře dopadlo.

1 0
možnosti
Foto

A26l47e19š 38M50e66r54t27a

26. 1. 2023 20:43

Vám možná je to jedno, ale co takový pan Kocáb a spol. ?

1 0
možnosti

Aleši, V. Filip se chlubil, jaké to byla dobrá a prozíravá kádrová politika. "Naši 2 zástupci", jsou ve finále". Z mého pohledu? Potvrzení šílenství Vedoucí úlohy strany. Chceš-li se k něčemu dobrat, polib Rudý prsten, zhanob se ...

Dolejš, jako z Pelíšků. Dává KSČ ještě 1 rok. Připomíná idioctví - "Lépe se mýlit se stranou, než-li mít pravdu proti ní". Mj., to udělal G. Husák. Když přivedl L. Štrougala do své kobky. Vyšetřovat se nic nebude - Poškodil by "Matku stranu" .

Dnešek? Fantasmagorie - KSČm volí Oligarchu. Svého přirozeného nepřítele, který vás navíc zničil! Kdo se má podporovat, Hnutí, čeho? ". Myšlenka soudruha Bureše není ničím - Hnutí je vším. Došlo to tak daleko. Z agenta Stb je křesťan> Kateřině konečné nic nezbývá. Aby zaujala, musí jít na mši. Je konec Aleši. S Burešem i rudou matkou. Už jste svobodný ... :-)

5 2
možnosti

Pak jsou ale největší antikomunisté sami komunisté, když nevolí komunistického rozvědčíka, ale kapitalistu...

7 0
možnosti
Foto

A58l61e96š 68M25e67r98t52a

26. 1. 2023 20:39

Já vždy tvrdil, že komunisté musí být největšími antikomunisty, aby těm ostatním antikomunistům vzali vítr s plachet. No a Konečná si to asi vzala k srdci:-)

1 0
možnosti

Jaká jsou ale kritéria, podle kterých lze komunisty, či exkomunisty dělit na ty špatné a dobré?

Zdroj: https://alesmerta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797246

Žádná kritéria nepotřebujete, protože neřešíte jestli je to dobrý či špatný komunista, ale jestli je to vhodný kandidát na prezidenta ( v rámci nabídky ). Takže jestli někdo podporuje Pavla, tak ne proto, že by byl něco jako "dobrý či špatný" komunista, ale protože jeho komunistická minulost byla něčím přikryta, vykompenzována, vykoupena... zkrátka už není důležitá.

3 2
možnosti

Jo a kdo tu minulost řeší, ubližuje tatíčkovi generálkovi, takže je stejný nepřítel jako volič Babiše. :-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik