Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Merto a vsichni diskutujici. Vlada a koalicnimi poslanci ve Snemovne maji silu vse prosadit. Ustava jim tu silu dala, kdyz dostala duveru na zacatku vladnuti.

Dostala take do "vinku" vsechny penize, moznost hlasovani ve Snemovne a s moznym prehlasovanim "veta" jak Senatu tak prezidenta. Pri soudrznosti koalice, ctyrleta doba mandatu je zakonem.To je sila dnesni vlady a byla silou i tech predeslich.

Zde, na stranach iDnes, je jen mozne klabosit o vsem tom povidani vladnich cinitelu a nic se nemusi zmenit. Kriticka doba nastava, kdyz je navrh prednesen ve Snemovne. Drive neni nutno rici jedine slovo.

Je-li moznost procedurou Snemovny ziskat urcite ustupky, to zalezi na opozici. Zase klabosenim vedoucich politickych stran a cteni nejakeho "diare" pet hodin, tomu nepomuze. Vsak ukazkou opozicniho reseni je ta spravna cesta. A urcite, je-li napsana a uschovana pro dobu budoucich voleb..

0 0
možnosti
ZZ

Vláda moc má, ale neměla by lhát, krást a podvádět a své kroky by měla dělat v mezích platných zákonů.

To se bohužel o této vládě říct nedá.

:-P

2 0
možnosti
PC

Pokud se někdo domnívá, že zmatené kroky vlády (navíc ještě za současného porušování ústavnosti a hrabání si pod sebe) povedou k vyrovnanému rozpočtu, tak je, kulantně řečeno, velice naivní.

Ve vládě chybí skuteční odborníci, vláda nic neřeší systémově, nehledá a neřeší příčiny obrovského deficitu, a tudíž veškeré její kroky jsou jakýmsi diletantským látáním rozpočtu, vedoucímu pouze k vyostřování situace, k celkovému napětí ve společnosti a k jejímu propadu.

Nevidět a nechápat to znamená být zaslepený. Doplatí na to postupně všichni běžní občané.

8 2
možnosti
DR

On vůbec současný slepenec připomíná spíše to slavné "odvolám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil".

6 4
možnosti
MZ

To bych neřekla. Tento výrok v pohádce vedl ke snížení daní. Naše pravicová vláda činí pravý opak. Utáhnutí šroubů důchodcům bude jenom první krok. Už se objevují články o znovuzavedení karenční doby u nemocenských, poplatky u lékaře, Fiala sice řekl že je nezavedou, ale to říká dneska a zítra to může být jinak, jak jsme se přesvědčili. Daně z nemovitostí, srovnávání DPH, návrat daně ze superhrubé mzdy, rušení státního svátku atd atd. No jsou si hodně jistí. Ani by mi toto všechno nevadilo, kdyby to vedlo k vyrovnanému státnímu rozpočtu. Jenže nepovede, i kdyby se tohle všechno zavedlo, stejně bude na konci deficit jako kráva, jak už známe z období vlád ODS.

5 4
možnosti
PB

..... tak óóóbrlež vlády to není prvá a obávám sa, že ani poslední!,- a dilema prezidenta bych odlehčil "klidem, řádem a důstojností"!,- ...... z tech moudrejch žgryndů penzisti bohatě vystačí,- žejoVEU?!

4 0
možnosti
JK

Důchody teď za inflace už narostly mnohem víc, než průměrná mzda. To znamená, že za inflace dostali důchodci přidáno NEJVÍC ZE VŠECH. Tak nebuďte sobečtí hamouni a projevte aspoň špetku solidarity, člověku se z toho vašeho řvaní po prachách na úkor všech ostatních už zvedá kufr.

6 13
možnosti
Foto

Důchody rostou automaticky s inflací, u platů je jisté zpoždění, počkejte, až si státní úředníci řeknou o pár procent, tak důchodci budou třeba na 40 %. A pokud chcete plakat, tak jen znovu pro Vás, důchody se zvedají z důvodu inflace.

3 2
možnosti
MB

Ślápnutí na brzdu vlády vítám. Vycházím z rozumové premisy. Nejsem poslední generací penzistů. Člověk to vidí - Hospodaření státu je neudržitelné. Vymyká se to z kloubů - Mezigenerační solidarita se rozplývá. Opozice říká, že matky, mladé manželství se na nás tedy dále mají skládat. Po nás přece již žádní důchodci nebudou ...

S podpisem prezidenta problém nevidím. Podobně s jednáním ÚS. Nejsem právník, smete to ze stolu. Přesně k tomu slouží jednání PS, včetně obstrukcí. Pokusy, vtahovat ústavní soudce do hospodaření státu, již tady byly. Státu nelze nařídit, aby se zadlužoval. To lze zařídit pouze z poslaneckých lavic ...

Něco jiného je - Dopad politické odpovědnosti. O tom rozhodnou následné volby. Zda Důchodová reforma jsou - 2 spacáky a plyšák pod hlavu. Věřím, že řada lidí si to tak i představuje ... :-)

12 1
možnosti
JD

Pane Bučku, nějak pořád čekám, až vláda přijde opravdu s šetřením!

Svoje platy si valorizovali, zbytečných úředníků po EET se nezbavili, digitalizace kulhá, a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho.

12 6
možnosti
Foto

Vůbec se nedivím vládním politikům, že s úpravou valorizace důchodů přišli až po prezidentských volbách. Kdyby to udělali předtím, Babiš by z toho udělal velké téma své kampaně. Babiš se pokoušel udělat z prezidentské volby referendum o vládě, naštěstí se z toho stalo referendum o Babišovi.

Co se týče postoje prezidenta Pavla k zákonu o červnové úpravě valorizace důchodů, nemyslím si, že by do toho měl zasahovat. Předpokládám tedy, že zákon bez většího váhání podepíše, maximálně přitom vyjádří některé své pochybnosti.

10 1
možnosti
PS

Jako prezident do toho zasahovat musí a svým podpisem-nepodpisem do toho také zasáhne. 8-o

Nebo vy si myslíte, že si bude nějak hrát na: oblečená neoblečená, obutá bosá, ... ;-)

Hlavně, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, že? Ale je to možné? Na to si tu hraje vláda už přes rok za stále se zvyšující inflace a dluhu státního rozpočtu. ;-€

2 0
možnosti
Foto

Spravedlivost a nestrannost je nejen v tomto případě zajištěna, protože ÚS jistě silně pomůže váš rozbor a stanovisko.

Je velké štěstí tohoto státu, že tu jste.

4 4
možnosti
Foto

Odjakživa platí, že účel světí prostředky.

2 2
možnosti
RK

Pokud prezident bude chtít rozhodovat ústavně konformně, tak ponechá rozhodnuití o ústavnosti ústavnímu soudu. Jak prostré milý Watsone.

4 4
možnosti
Foto

No jo, ale než to případně půjde k ústavnímu soudu, tak to musí podepsat, nebo podpis odmítnout.

5 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik