PB

Tak z článku jsem pochopil, že odbory jsou tu od toho, aby organizovaly stávky, demonstrace, diktovaly vládě co má a co nemá dělat, házely všem klacky pod nohy, skuhraly, vyhrožovaly, vydíraly a zamítaly všechno a vždy.

Opravdu máte dojem, že odbory by měly mít takovou nikým nevolenou mafií, která bude řídit tuto zem až do úplného rozkladu?

Foto

Odbory mají hájit zájmy zaměstnanců, podobně jako profesní komory hájí zájmy zaměstnavatelů. Jelikož ovšem nemají vyjednávací sílu a finanční zázemí jako podnikatelé, tak holt musí používat jiné prostředky k prosazení svých cílů, tedy i stávky a demonstrace.

LH

Co kdybyste to nechal na členech odborů....

JR

J42a69n 25R35á70ž

5. 3. 2024 19:22

Středula si to sám u většiny odborářů z fabrik podělal nejprve kandidaturou na prezidenta, proboha kam tehdy rozum dal(?) a pak podporou Nerudové. Takže je logické, že se čekalo na nějakou záminku.

Foto

Teď nevím, zda je pan autor odborář, když mu Josef Středula tak vadí.

Kandidatura pana Středuly na úřad prezidenta byla opravdu nevydařená. Nejdříve začal sbírat podpisy voličů na podporu své kandidatury, aby nakonec tvrdil, že jich nasbíral dostatečný počet. Dokonce ukázal i nějaké krabice s podpisy. Nicméně na poslední chvíli posháněl podpisy těch asi dvacet poslanců či senátorů a ty pak předložil. Krabice s podpisy voličů tak zůstaly nevyužity. Sice je už nepotřeboval, ale vkrádá se tu podezření, že pan Středula tomu počtu nasbíraných podpisů voličů zase až tak moc nevěřil. Pak nastoupil do první televizní debaty kandidátů, aby v jejím samém závěru oznámil, že se vzdává kandidatury a podpoří paní Nerudovou. Pikantní je, že prezident Zeman předtím pronesl, že mezi kandidáty na prezidenta jsou jen dvě těžké váhy - Babiš a Středula. Inu, i bývalý prognostik se někdy mýlí (v jeho případě hodně často).

Foto

Autor odborář je a pan Středula mu opravdu vadí, protože svou funkci nevykonává dobře

Foto

Proč každý šéf odborů musí mít rolexky za meloun???

JZ
PM

P53e71t53r 51M77a92n90d32a

6. 3. 2024 18:14

je otázka ,zda potřebujete odbory, já rozhodně ne !

Foto

Za posledních 50 let jsem neviděl nikoho, kdo by je potřeboval.

PK

Nechápu tu nenávist zdejších některých blogerů či diskutujících proti odborům. Jistě, boss může být lepší nebo horší. Ale přál bych těm pánům Burianům aby byli "dělníčky" v 19.století. Předstatva že kapitalista udělá vždy to nejlepší pro mužstvo když není "pod tlakem" je naivní. Takové německé VERDI dělá dobrou práci.

PB

Když už píšete osloviny na úrovni páté třídy pomocné školy, tak z nich laskavě vynechte mé jméno, děkuji.

Foto

Tahle vládnoucí neschopná garnitura přece něco jenom umí. A to nastrčit svoje lidi jako stávkokazy. Při stávce učitelů to byla paní Mazancová z TOP 09 a stávku traktoristů odpískal s 200 traktory pan Malý z ODS.

PB

Ach, ti všudypřítomní vrazi z Wall Streetu, ti nám ale nakládají, což?

JR

J54a25n 74R90á60ž

5. 3. 2024 19:39

Poznal jsem osobně šéfa největší americké odborové centrály US Steel Workers, který měl hodinky Patek Philippe (u nás v ceně blízké milionu Kč), oblek za cca 1000USD, přitom měl mezi americkými odboráři i podnikateli obrovský respekt a to, co měl na sobě nikdo neřešil.. Ovšem toho by zřejmě nikdy ani nenapadlo, aby kandidoval na prezidenta anebo se tak okatě kamarádil s vládou, jako Středula.

  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik