Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Americane verolomne opusti sve spojence". Udelali to nejmene dvakrat. Poprvni v roce 1961 kdy neposkytli leteckou podporu kubanskym exilovym vojakum pri vylodeni v zatoce svini. Operace byla pripravena jeste za pres. Eisenhowera a puvodne v jinem miste kde meli postpoupit do vnitrozemi a spojit se s povstalci v pohori Escambray. Novy prezident Kenedy chtel zlepsit vztahy s Rusy slibenou leteckou podporu US letectva zrusil cimz se dopustil nejen verolomnosti ale skutku primo podleho kdyz nechal jit Kubance do sebevrazedne akce. Operaci mel zrusit kompletne. Rusaci se mu za to pekne odmenili tim, ze na Kube rozmistili rakety s atmovymi hlavicemi schopnymi zasahnout i Kanadu.

Podruhe tak zvanou ping pongovou diplomacii kdy Nixon se rozjel do rude Ciny aby vyuzil cinsko-ruskych uzemnich rozbroju. Verolomne opustil Taiwan a zacal si s komunisty. Zda se, ze Trump ma rozumnejsi postoj k Taiwanu, jen aby splnil slib a ulozil dovozni dan (import tax) 45% na veskery dovoz cinskeho zbozi do USA. Dobry priklad pro Evropu! Pokud nic jineho, umoznilo by to konkurenci cinskych rivalu Indie a Bangladese, prinejmensim by lide meli zbozi mnohem lepsi kvality nez cinsky sunt. Ostatne neni nic horsiho nez monopol, zakaznik ma radeji konkurenci.

0 0
možnosti
PS

Levicový politici v USA a EU jsou natolik slabými a sebestřednými diplomaty, že nedokázali obhájit zájmy svých občanů a zemí. Jenom díky Obamovi a merkelové, evropské komisy a jejich chybné politice získalo Rusko takový vliv, Turecko takovou vyjednávací pozici a Evropa takovou ekonomickou a bezpečnostní zátěž.

2 0
možnosti
AP

Nezapomínejte na Magoriniovou!

4 0
možnosti
JS

Staré přísloví říká, že za blbost se musí platit. EU s paní Merkelovou to pouze chtějí svojí politikou potvrdit.

5 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik