Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Jak se chce kontolovat, zda ti co by pobirali zakladni prijem, ziji v nasi republice?

0 0
možnosti
Foto

U základního příjmu mne napadá, zda by to hodně nepohýbalo s cenami - dost lidí by to asi ihned využilo na nákup něčeho, na co dosud neměli a proč by obchody nereagovaly nebo zda by někteří zaměstnavatelé nesnížili mzdy - lidi by zas tolik neprotestovali a důvod ke snížení mzdy se vždy nějaký najde a okecá.

0 0
možnosti
Foto

Nápady s nepodmíněným příjmem v podstatě jen napravují nesmyslné zvyšování věku pro odchod do důchodu. Proto prvním krokem musí být vrácení původnícho důchodového věku. Poté můžře být buď zaveden nepodmíněný příjem, a to nejlépe postupně, od nejstarších obyvatel a ž po ty nejmladší.

0 2
možnosti
DB

zvyšování věku odchodu do důchodu je nesmysl, ale nesouvisí se ZP.

0 0
možnosti
DB

Váš nápad se zkracováním pracovní doby je vynikající....podívejte se na tato čísla....v roce cca 1970 jsme dostali volnu sobotu a to jen 25 let po válce. a od roku 1970 do dneška uplynulo 46 let a žádný volný den jsme nedostali i když nám produktivita práce stoupla mnohemkrát více než v období 1945 až 1970

Jedině nesouhlasím s tím, jak píšete, že to musí být při zachování současného platu. To je špatně. Musí to být se zvýšeným platem, protože onen volný den nechcete jen tak prosedět před nudnou českou televizí, ale něco dělat, někam jet, někde si dát něco k jídlu, koupit knihu, a tak dále ..a tak nutně potřebujete více peněz na aktivity, které budete vykonávat v tom volném čase...to dá rozum

0 0
možnosti
ZH

Životnost takového nápadu si můžete ověřit velmi jednoduše. Založte si firmu, zkraťte v ní pracovní týden na 4 dny a dávejte zaměstnancům větší mzdu, než konkurence. S ohledem na takové podmínky můžete očekávat, že budete mít luxusní výběr z velmi kvalifikovaných a produktivních lidí, tedy je tu určitá šance na schopnost konkurovat "tradičním" firmám.

Za dva roky pak můžeme prodiskutovat výsledky. :-)

5 0
možnosti
JR

J51a90n 20R54á45ž

6. 1. 2017 18:26

Jedním se znaků zdravé společnosti je i to, že vyžene ze svého středu ty, kteří se o sebe odmítají starat, ačkoliv jim v tom objektivně nic nebrání a naopak zajistí životaschopnost těm, kteří se o sebe z objektivních příčin postarat nemohou.

8 0
možnosti
PV

P77a98v25e81l 23V98é37b91r

6. 1. 2017 18:40

Zlatá slova, v kámen tesat!

0 0
možnosti
Foto

Pokud jim bude Tlustý zpracovávat jakoukoliv agendu, bude jejich strana odsouzena k úpadku a neúspěchu ve volbách.

0 0
možnosti
Foto

Lidstvo má v podstatě dvě cesty : Státní cestu což je cesta do otroctví a do nějakých státních válek a cestu rušení národnostních států a separace do menších celků s celkovou privatizací všech státních služeb. Tato druhá cesta je prosta problémů s pracovními místy, protože v ní bude silně působit podnikatelské objevování, které nebude brzděno státní byrokracií a okrádáno skrze daňové lupičství.

0 0
možnosti

Tohle má jeden základní problém. Pokud necháte lidi hnít na dávkách, budou vychovávat generaci, jejíž vzor hnije na dávkách. Jen velice málo z nich bude schopno se z toho v budoucnosti vymanit a začít něco tvořit. Tohle je základní princip, proč je velice snadné vytvořit ghetto, ale brutálně těžké je ho zbořit.

̈.

V současné době máme relativně plnou zaměstnanost a pokud má nějaký stát problémy, není to vinou automatizace. Za třeba dvacet či třicet let tento problém skutečně může nastoupit i u normálních států. Bude to samozřejmě chybou sociálních systémů, které pokřivily klasickou vyrovnávací funkci nabídka/poptávka a vychýlily jí směrem k automatickým systémům, ale budiž, je to realita které se nezbavíme. Pak bude muset stát reagovat buď opatřením proti automatizované výrobě (např. zakázat výrobky od určitého stupně automatizace) a nebo se bude muset postarat o armádu nezaměstnaných (a nebo se to vyřeší samo i bez sociálního inženýrství, jako mnohé věci předtím)

1 0
možnosti
PA

Musíte přestat myslet v kruhu. Představte si na chvíli, že aby jste měl slušný základní příjem pro důstojné žití a přitom se vám nechce pracovat, nebo to prostě neumíte, protože jste nemehlo. Můžete si pronajmout byt, koupit jídlo, pití, chlast a čumět na domácí kino do zblbnutí. Budete si pořizovat potomstvo? To jsou starosti, hádky a mnoho měsíců bez pohlavního vyžití. Myslím, že by to dopadlo přesně tak, že by se prostě líní lidé nemnožili.

0 0
možnosti
IM

I67v27o 26M55u88s56i71l

6. 1. 2017 16:07

V ČSSR do roku 1990 byl neoficiálně zaveden univerzální základní příjem , ale

oficiálně se jmenoval " socialistické odměňování ".

Kdo nechtěl nebo jen málo pracovat měl od 1200 do 1700 kč/měsíčně.

Kdo byl placen za pracovní výkon dostával 2000 až 2500.

Pracovníci na montážích až 5000 kč.

Většina obyvatel jej však nechtěla a chtěla být odměňována jen podle odvedeného

pracovního výkonu a to umožňuje jen tržní hospodářství.

K tomu by proto byla nutná změna k socialistickému způsobu vlády , což zatím

v Evropě splňuje jen Švédsko, ale mnoho aktivistů po Evropě jej chce zavést ač

ekonomicky je stěží udržitelný.

0 0
možnosti
PA

Částečně máte podle mého názoru pravdu. Ale systém základního příjmu udržitelný je. Fór je v tom, že tato změna by nevyřešila problém nám - lopaťákům. My se o sebe postarat umíme. Podívejte se co se děje po světě. Ekonomičtí migranti si uvědomují, že stačí překonat určitou vzdálenost a mohou prožít život tak, jak ho vidí v reklamách v televizi. Náš systém je neudržitelný a to si uvědomují elity. Elity, které vlastní většinu majetku na celém světě. Pro ně by udržování podobného systému, na který by jen přispívali, ani by ho nemuseli platit celý, nepřišlo moc draho v porovnání s majetkem který mají. On je jim totiž majetek k ničemu, když se proti nim postaví miliony nespokojených lidí, byť jen s klacky a rozmlátí všechno kolem sebe. A tohle je způsob, jak nenásilně něco takového odvrátit.

1 0
možnosti
JR

J43a76n 11R29á96ž

6. 1. 2017 15:08

S rostoucí cenou lidské práce v Asii, zejména v Číně, i vlivem rostoucích cen dopravy, se bude přesouvat výroba spotřebního zboží zpět k místu odbytu. Urychlí to t.zv. čtvrtá průmyslová revoluce, čili robotizace.

Plně robotizovaná výroba má jednu výhodu, o které se moc nehovoří. Kdykoliv nastane nadprodukce a pro výrobky se nenajde odbyt, tak se výroba přeruší bez obrovských vicenákladů spojených s propouštěním a pomine i hrozba stávek. A stejně rychle se může obnovit nebo operativně výroba čehokoliv změnit podle aktuální potřeby trhu.

Otázkou, na kterou zatím nikdo nezná odpověď je, co s těmi, kteří už Teď žijí z nepodmíněných příjmů, jejichž soubor se eufemisticky nazývá sociální dávky a jak se budou živit inženýři, architekti a letečtí specialisté, kteří do Evropy proudí z Blízkého východu a z Afriky.

P.S. No a zajímavé také bude, čím se budou živit genderoví specialisté, historici umění, sociální komunikátoři, politologové a jiní specialisté s humanitních fakult, když v neziskovkách začíná být přelidněno? Že by právě pro ně bylo na pořadu dne dávat jim ze státního rozpočtu nepodmíněný příjem ve výši 2/3 průměrné mzdy, o čemž se diskutuje např. ve Švédsku?

8 0
možnosti
PA

Přerušení výroby funguje, pokud nedochází ke ztrátě kvality polotovarů. A pokud je nasmlouvaný průběžný odběr materiálu od dodavatelů, tak to také není úplně ono. Ale opravdu jsou činnosti, které už lidé zastávat neomohou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik