Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P60e18t18r 61N57ě51m95e98c

20. 7. 2017 21:10

Raději v opozici než s Babišem - za mne naprostý SOUHLAS !!!

13 10
možnosti
AP

Volte Piráty nebo Svobodné nebo Stranu mírného pokroku v mezích zákona a nebude muset řešit ani ODS ani estébáka Babiše :-P

2 8
možnosti
MK

A což takhle Strana mírného rozkroku na mezi ... ?

5 0
možnosti
JR

Jenže Fiala nevyloučil spolupráci s ANO. Pouze tehdy, když bude Babiš ve vládě a to nemusí být. Proč by byl... Nyní také není ve ve vládě

7 2
možnosti
Foto

Ve vládě oficiálně není, ale rozpočet probírá se Zemanem.

0 0
možnosti
MK

Zajímalo by mě, proč vy, který ODS určitě volit nebudete, analyzujete pana Fialu.

Já určitě budu volit takovou stranu, která předem vyloučí spolupráci s ANO. Proto je mi postoj pana Fialy sympatický.

17 12
možnosti
JR

Jenže on vyloučilpouze spolupráci tehdy, když bude Babiš ve vládě..a to nemusí být...jako nyní......k čemu by to bylo?

1 1
možnosti
PK

Pan Fiala je směsice arogance a naivity a je asi řízen z měsíce... , nebo že by se kmotři někde sešli a připravili již program?

3 16
možnosti
Foto

Můžete klidně psát PAN předseda..., nikoli pán. - Něco se říká před volbami a nějak to bude po nich. Zatím bych nestahoval kalhoty.

10 0
možnosti
MS

Je ale pravda, že by měli politici pronášet před volbami takové výroky, aby po volbách nemohli být svými voliči obviněni ze lži.

4 0
možnosti

Petr Fiala je špatný politik a nyní se zdá, že i špatný politolog. Nepodařilo se mu zbavit ODS kmotrů a mafiánů, ani ODS zrehabilitovat. A takovéto hloupé vyjadřování se o Andreji Babišovi bude nepřínosné. Já vím, on touto cestou chtěl získat další hlasy. Ale nezíská je!

"Revoluce požírá své děti!" Ano, ODS již mizí ze scény a letos zmizí i ČSSD!

Škoda jen, že Jiří Čunek podrazil Pavlu Bělobrádkovi nohy!

:-)

5 15
možnosti
PH

P46e85t52r 29H74a37j46d49a

20. 7. 2017 19:28

Je smutné, jak zcela nepokrytě lžete. Ale co čekat, že, právě od vás.

4 3
možnosti
MN

Klííídek. Fiala je jen figurka! ODS řídí jiní borci. Kmotři nevložili své miliony všelijakým vondrům, langrům, ... aby o ně přišli a museli financovat a zasvěcovat nové služebníčky.

Nejdřív samozřejmě poražené tradiční strany zkusí zformovat koalici všech proti Babišovi (s tichou podporou KSČM :-) ) a až poznají, že takový nekompatibilní slepenec se na ničem nedomluví, tak se jeden po druhém začnou podbízet právě Babišovi. ODS přijde první! :-P

12 14
možnosti

Pokud však pomluvy o berlusconizaci naší politiky budou liché, pak je Andrej nepřijme!

0 2
možnosti
AR

To jsou od autora jen domněnky, že tak to po volbách asi bude. Jak to bude neví ani šéfové politických stran a hnutí. Výsledky voleb jsou rozhodující a nedomnívám se, jak sleduju svoje okolí, že Babiš se svým ANO drtivě převálcuje ostatní soupeře.!!

7 5
možnosti
DB

Souhlas, máte pravdu v jedné věci a o, že nikdo neví jak to přesně bude..to je tak s predikcí budoucnosti vždycky.

Je ale možné konstruovat modely jak by to vypadat mohlo. Jedna věc se zdá být jasná. ANO volby vyhraje..a podle mne je to tak i správně. Velmi bych si přál aby ANO mělo více než 50% ale to je velmi nepravděpodobné. A tak rozumný odhad bude někde mezi 30 a 40%. Takže Babiš bude pověřen sestavením vlády. A zde první otázka, projde taková vláda vůbec? Dostane důvěru nebo bude několik pokusů a pak úřednická vláda? anebo najde se skutečně někdo z opozice, kdo se natolik přikloní k ANO, že vláda projde? dejme tomu že ano.

Jenže když Babišova vláda projde a nebude mít absolutní většinu, bude muset s každým jednotlivým problémkem shánět nějakou podporu, aby daný zákon prošel hlasováním. A zde je pak zapotřebí velmi zdatných vyjednavačů, aby dokázali někoho přemluvit. A pokaždé to může být někdo jiný. Nějaký zákon podpoří komunisté, jiný ODS a ještě jiný Lidovci. Možná, kdo ví.

Ale kdyby skutečně došlo na tento model, mohlo by se stát, že by se odhlasovávalo mnohem méně zákonů.

Což by svým způsobem bylo dobře, jen by šlo o to, jestli by si vláda dokázala vybrat vždy ty dobré návrhy zákonů a ty špatné do legislativního procesu vůbec nepouštět, nebo některé věci upravovat raději vyhláškami.

Méně nových zákonů je dobře z toho důvodu, že systém tedy lidé si na ty zákony musí prvně vůbec zvyknout aby podle nich dokázali agovat. Na druhou stranu se budou vědecko-technické věci měnit velmi rychle a bude zapotřebí jim dát právní rámec. takže střet pozic, který jde vyřešit jen kvalitou. A zvýšení kvality našeho zákonodárství máme hrubě zapotřebí na každém kroku.

Takže uvidíme jaký model naše politické scéna vytvoří. Já to také nevím. Ale rozhodně to bude zajímavá podívaná.

3 4
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik