Diskuse

Kope si pán předseda ODS Fiala politický hrob?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS do vlády s Babišem nepůjde. Tečka. Proti něčemu takovému by se ve straně zvedl tak silný odpor, že by se rozpadla a definitivně by ji to pohřbilo. To ví Fiala stejně jako ti, kterým by koalice s Babišem tolik nevadila. Nahradit Fialu Klausem ml. by navíc bylo dost složité, protože Klaus ml. nemá ve straně vůbec žádnou funkci, je pouhým kandidátem do Poslanecké sněmovny. Pokud by byl tedy Fiala nucen odejít, tak na řadě by byli místopředsedové. Nové předsednictvo by mohl zvolit až kongres.

Co se týče "logiky spolupráce", tak také není jasné, proč by zrovna pro levicově populistické ANO mělo být přirozeným partnerem ODS. To je pravicová konzervativní strana, která klade důraz na osobní svobodu. Ve vládě ANO nic pravicového nepředvedlo, namísto svobody prosazovalo větší centralizaci státní moci, regulace i kontrolu všech možných aspektů lidského života. Tím je pro něj přirozeným partnerem nikoli pravice, ale právě ČSSD. Právě proto může mít pocit, jak tato vláda byla "úspěšná". Krom toho již Andrej Babiš vyslovil své přání, aby u nás bylo co nejméně demokracie. Rád by to prosadil do roku 2035. Toho by si měla být vědoma každá strana, která s ním půjde do vlády a bude mu v tom pomáhat. ODS to nebude.

0 0
možnosti
MS

Tak taky bude záležet na tom, co všechno pan Dalík prozradí u soudu a možná řekne i něco navíc novinářům. Myslím si, že kdyby řekl vše o nakupování poslanců a fungování paní Nagyové, tak by nemuselo ODS už nic hledat.

0 0
možnosti
JP

Proč raději nejdete např. štípat dřevo.

1 0
možnosti
Foto

S kým se spojí Petr Fiala, pokud se ODS dostane do parlamentu, je vcelku jedno. Tak jako tak bude mít ODS na politický vývoj vliv asi jako já na počasí nad Vysočinou.

0 1
možnosti
VV

Obvykle davam na prvni dojem. A soudruh predseda ODS je mi uz od pohledu nesympaticky. Jeho ustni projev prozrazuje, ze je v prvni ade partajnikem aniz by cemukoliv rozumel.

S takovymto predsedou nemaji tito stra ́nici moc sanci uspet.

0 1
možnosti
Foto

Spojení KSČM a ANO vidíte jako ideologického kočkopsa? 8-o

Ideologicky mají tyto dvě strany k sobě nejblíž.

5 4
možnosti
RK

Proti panu Fialovi nic nemám, ale jako předseda strany je dle mého marný. Ba co víc, dle mého je marný i jako politik. Podle mého mu sedí nejvíce role odborníka v rámci jeho dřívějšího profesního zaměření. Většina jeho vyjádření, při kterých se pokouší o kritiku (a to v zásadě čehokoliv) je ve zcela obecné rovině a pro mě tím pádem bezobsažných. Svým způsobem už tak nějak tuším, co bude říkat a jaký tón i slova použije.

M. Kalouska nemám rád, ale je nutno připustit, že když už se k něčemu vyjadřuje, postihuje jádro problému, byť s ním nemusím nutně souhlasit.

2 2
možnosti
Foto

vase uvahy jsou k smichu, babis se klidne s komunisty spoji, spoji se s ods... babis nebude mit vetsinu, doufam, ale on ji nepotrebuje, ani si vetsinu nebude kupovat, on ji bude prodavat a nebo je to uplne jinak

1 3
možnosti
KS

Spolupráce s komunisty by Babišovi v zahraničí nijak neuškodila, protože ve všech východních zemích se komunisti transformovali do normálních levicových stran a často už byli ve vládách. Nikoho tak nenapadne, že naši komunisti jsou pořád ti samí komunisti, co před čtvrt stoletím.

7 2
možnosti
Foto

Pane Stržanovský, nepíši, že tato možnost není ve hře, ale mám za to, že je to až poslední možnost, kterou by si Babiš vybral. Babiš má vazby na mnohé západní elity, zejména francouzské, kterým by zřejmě Babišovo spojení s komunisty nepřipadalo příliš ideální. Hrozba koblihy s třešňovou náplní je spíše jen předvolební zbraní Babišových politických konkurentů, než reálnou možností. Za pár měsíců uvidíme, kdo se první bude tlačit do Babišova chomoutu.

3 0
možnosti
LC

Pan Fiala je asi slušný, vzdělaný člověk. Je sice profesorem přes politiku, ale není to lídr politické strany, která by (v našem volebním systému) měla dosahovat ve volbách 20+ procent. Lídr strany, která má být úspěšná musí mít buď vlastní myšlenky, které dokáže prezentovat a které potřebnou část voličů zaujmou (jako Klaus), nebo to musí být buldozer (jako Paroubek), který zaujme jinou část voličů. Pan Fiala není ani jedno. Buldozerem nemůže být už jen nastavením své osobnosti a vlastní myšlenky nikde. Vlastně jo ... sedm divů Česka.

8 0
možnosti
KS

ODS potřebuje alespoň deset let oraz, aby odpadaly všechny pijavice. A k vedení takové strany je zapotřebí někdo, kdo ji udrží při životě a nemá ambice na dvacet procent. Pěkně vybuduje základy a před dalšími volbami se ten vůdce ukáže.

4 1
možnosti