Diskuse

Za rozpad Ukrajiny může především Majdan

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P18a98v56e98l 89K66r13á27l

13. 10. 2017 11:18

Zcela mimo,Majdan byl vyvrcholením problému,že prezident,který měl formálně podepsat kus papíru,ho nepodepsal,ač Ukrajina je stejně jako my parlamentní demokracie,a má dělat to,co se mu řekne,a ne že si bude dělat co chce.Prezident,který svým jednáním uvrhnul zemi do války.Plete si příčinu a následek,tak jako ten náš opilec a všichni ti,co mu věří,co chtít od komanče

7 1
možnosti
Foto

Obávám se, že je tu mimo někdo jiný. Majdan byl důsledkem nerespektování soudního zákazu demonstrací tamtéž.

0 3
možnosti
PB

..... a voni tam vážně už zatočili s tema oligarchama;-D?,- a voni už skutečně splatili všechny dluhy včetně MMF;-D?,- a jak voni to maji s tou Benderovsko -náckovskou organizací Pravej sektor;-D ? ,- a stíhají voni vůbec tech 16 000 vojclů z osmnáctitisícový posádku na Krymu, keří přeběhli k Ivanům aj s výzbrojí ;-D?,- teda ve finále bych sa zmohl aj na otázku, zda sou voni vůbec nějakej stát, když do dneška nemají ani vytyčený a uznaný hranice, ale to už by na ty zdejší jantary, keří považují Ukrajinu za vyspělou ekonomiku, bylo asi móóóc kááách VEU!!!

2 12
možnosti
JL

Dobry den pane Merto, Hlavni bod Zemanova pozadavku o uznani Krymu jako ruskeho teritoria a toto jako stavu trvaleho bylo zruseni sankci. Ty jsou uplatneny nejen kvuli nasilne anexi Krymu, ale i kvuli ozbrojenemu vmesovani Ruska na vychode Ukrajiny. Proto by mely sankce zustat v platnosti dokud se Rusko nestahne od ukrajinskych hranic a neprestane svje zaskodniky na Ukrajine vyzbrojovat.

8 1
možnosti
JD

J75i85r96i 43D45v34o27r42a12k

12. 10. 2017 19:20

Jste uplne mimo. Tento prispevek je naprosto realny a lip bych ho nenapsal...R^

2 1
možnosti
PD

A nebyla za rozpadem spíše neochota většiny Ukrajinců nadále setrvávat v politickém a ekonomickém vlivu Ruska?

12 0
možnosti
Foto

To ale nebyla většina. Právě proto byl Majdan, aby těsná západní menšina přebila těsnou východní většinu, která vyhrála volby.

0 8
možnosti
AR

Já bych pro autora zde naopak uvedl slova prvního prezidenta UA po rozpadu SSSR Kravčuka. Při Dnu nezávislosti UA 24.8. letos uvedl v rozhovoru toto: Od r.1991 z měsíce na měsíc, z roku na rok jsme se měnili a hlavně učili naprosto všemu. Co je samostatnost jsme vůbec nevěděli. Mentálně jsme dospěli až v únoru 2014, když jsme skutečně se odpojili od Ruska. A jaro 2014 napomohlo značně k znovuobrození ukrajinského vlastenectví. Putin aniž by chtěl nás vzbudil. Nikdo r.1991 nevěděl jak se správně chovat v čemkoliv, protože už nepřicházely žádné příkazy z Moskvy nebo stranického sekretariátu KSSS. Prostí občané vůbec nevěděli jak se chovat Co je to demokracie nikdo nevěděl. Vznikaly nové strany, ale nebylo ponětí jak se v nich chovat. Neznalost byla ve všem veliká a toho uměli soudruzi pro sebe vhodně využívat. Byli prvními oligarchy a prvními v privatizaci majetků. Dnes si leckdo stěžuje na zakořeněnou korupci, proč však do r.1991 ji nikdo vidět nechtěl? Do r.2014 to zde byl jen trénink na skutečnou nezávislost. Chování Kremlu vůči UA po chaotickém útěku Janukoviče a jeho olichardistické gardy do Moskvy, byla povzbuzující ranní rosa na vlastenectví. Zabrání Krymu a činnost ozbrojených zelených mužíků ruského vojska na Donbasu v březnu tehdy ukázalo, jaké vztahy chce Kreml mít k UA. Nás by chtěli mít nadále na psím vodítku, ale není r.1991, protože jsme i přes chyby nabyli zkušenosti. Atd. atd.

10 0
možnosti
MD

Je tam, namatkou, jeden rozpor.

.. rosa na vlastenectvi .. ktere ma Ukrajinu privest do EU budovane na zcela nevlasteneckych zakladech.

0 1
možnosti
MD

Zustanu u .. prinosny, tudiz dobry clanek.

2 3
možnosti
EH

Putin vymyslel, jak získat něco důležitého bez války a teď se akorát všem směje. Bývalá impéria jsou vzteky červená, protože v tomto století akorát ztrácela. Navíc se jím bouří podnárody, kdysi násilím vcucnuté do většího celku. Na tohle není liberální demokracie stavěna. Jsme zvyklí, že se hranice posouvají válkami.

2 0
možnosti
Foto

Fascinuje mne ta jasnozřivost, s niž profesor věděl, že Zeman má a bude mít rozumné nápady a myšlenky.

6 1
možnosti
Foto

To se ale rozumí samo sebou.

0 1
možnosti
JH

Titulek to vyjádřil naprosto přesně.

Další slova, diskuse jsou už zbytečná!

9 9
možnosti