Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono jde o to, jak si definujete totalitní režim. Pokud v jeho definici budete mít, že pověsili každého desátého občana, tak v tom případě nebyl. :-(

1 0
možnosti
Foto

No právě o to tu jde, že ty jeho znaky jsou definovány nekonečně povrchně.

1 3
možnosti
IS

Zbytečné pojednání. Vedoucí úloha KSČ v kombinaci se zákony uplatňovanými proti "nepřátelům režimu" a zadrátovanými hranicemi bohatě stačí k tomu, abychom ČSSR mohli označit za totalitní systém. Svatá prostoto.

12 0
možnosti
Foto

A proč ne ten současný?

0 3
možnosti
MD

Za jiste miry svobod jsou skutecnou svobodou penize. Kolik je u nas prave lidi, jez onu priznacnou svobodu ziskali? Mnohdy to vypada tak, ze mnozi ziskali jen moznost pracovat na svobode jinych.

0 1
možnosti
Foto

Díky za úsilí, které jste problému věnoval.

O tom, zda byl minulý režim totalitou však nerozhodují nějaké věcné důvody či fakta - o tom spíše rozhoduje současná propaagnda. A ta prozatím stanovisko nemění. Jakmile by to udělala, zvrátil by se systém hodnot současného režimu a to by mohlo vést až k požadavků, na revizi majetkových poměrů. To je podle mne hlavní důvod, proč tak propaganda dobrovolně neučiní.

0 9
možnosti
MJ

Pane autore, Vy napřed položíte otázku o totalitním režimu a pak si na ní sám zbytečně sáhodlouze opovídáte. Základní a zásadní odpověď je skoro jediná: Tam ,kde nejsou občanům daného státu umožněny svobodné volby demokraticky smýšlejících stran a hnutí je režim opravdu totalitní.

17 1
možnosti
Foto

Ne úplně. Jisté svobody celou dobu zůstaly. A právě to autor říká.

Opravdu totalitní je snad jedině koncentrační tábor a ve velké míře také vojenský útvar.

2 8
možnosti
JB

J50i89r79i 56B56o13r

4. 1. 2018 14:38

Odhadl jste to správně.Žil jsem v tom 40 let a všechny ty body přesně pasujou.

0 3
možnosti
Foto

Nikdo netvrdí, že ne. Ale ty znaky jsou vlastní v té o oné míře pro každý stát,

0 1
možnosti

Legrační, byl jsem smazán za to, že jsem vás, člena KSČM a soudruha nazval soudruhem, není to sakra nějaká diskriminace?

12 0
možnosti
ON

V osmdesátých letech byla nějaká opozice, svobodný tisk, stát nekontroloval a neorganizoval volný čas lidu, člověk už nepotřeboval devizový příslib a výjezdní doložku na cestu do socialistické Jugoslávie a na hranicích nebyly dráty pod proudem? Asi jsem žil v jiných osmdesátých letech, nebo jsem neměl takové výhody jako vy.

8 0
možnosti
Foto

Rozhodně nekontroval a neorganizoval volný čas lidu.

A dnešní Madarsko s dráty na hranicích je co?

0 3
možnosti
VH

Dnes večer vysílá ČT skvělý film Osmy. Ten Vám na to odpoví nejlépe. Je tu jeden diskutující s nejvyšším počtem příspěvků. Ten běžně chodil za totáče ze svobodného Berlína do toho kde vládla Stasi a ten bude jistě souhlasit. RvRv!!

5 0
možnosti
Foto

Cha, cha, cha. Opět ta neznalost. Ano, jistě, samozřejmě. Tak to bylo.

Měl jsem v roce 1989 ve Východním Berlíně pronajatý pokojík, nájem a benzin jsem platil v DM (majitelé domku, byl spřátelený pár z roku 1976, kdy jsem u nich bydlel na školení) a benzin jsme samozřejmě přelévali z kanystru.

Prostě a jednoduše, na československou výjezdní doložku (zcela normální, občanská, žádná StB) šlo chodit sem a tam, z Východu na Západ a zpět tolikrát, kolikrát jen člověk chtěl.

Zrada nastala, až když padala zeď. Vytřešťěný domácí Uli na mě v 6 hodin ráno bouchal a volal: "Jiří, už můžeme na Západ". A já ho, trubka, chtěl doprovodit, aby se tam neztratil.

Jenomže ten přechod, který byl blízko našeho bydliště na Baumschullenweg nebyl určen pro cizince, tak jeho promávli a mě vyhodili.

0 2
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 23,79
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik