Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Klaus má taky rozumnější názory nyní, když není ve vrcholné politice.

Nevím, co si mám o Venezuele myslet. Určitě bych podpořila místní lid, na který legální prezident kašle. Na druhou stranu už se ukázalo hodně krát, že srdce USA není s místním lidem, ale s místním černým zlatem apod. Ukrajinu taky politicky rozvracejí jenom proto, aby měli páku na Rusko. Pro americké jestřáby vždycky bylo a bude "America first".

1 3
možnosti
PK

Není co dodat, to sedí jak poklice na hrnciR^

1 1
možnosti
JN

Velmi dobře a výstižně napsané, karma. R^

1 1
možnosti
Foto

To je komunistická demagogie. Ukrajina přiznává sociální a jiné benefity pouze osobám, které prošly politickou rehabilitací. Tudíž všichni, kdo se podíleli na válečných zločinech nebo na zločinech proti lidskosti, jsou z tohoto zákona vyjmuti a nemají žádná práva a nároky ze zákona vyplývající,“ . Co my z toho dokážeme udělat to je sranda.RvRvRv

8 0
možnosti
SN

:-)........Také já oceňuji Váš článek ! Nedávno jsem v jednom diskusním příspěvku také zmínil, než než toto kačátko, které si teprve protírá očka, by byl lepší Zaorálek! A následuje otázka.....byl by takový, kdyby byl ministrem za ČSSD? R^R^R^

2 3
možnosti
DR

To je moc dobrá otázka, která mě už taky několikrát napadla. Ale po tom co jsem měl před časem možnost vidět ne moc známý rozhovor s tehdy končícím ministrem obrany Stropnickým a on v něm zcela jasně naznačil že zahraniční politika je v podstatě pouze přetvářka, tak mám obavu že ve funkci by se choval zase úplně jinak.

3 5
možnosti
DR

"Naše média a politici nás neustále oblbují tvrzením..."

Na tom by nebylo ani tak nic překvapivého, to dělají už dávno. Horší je spíš to že spousta lidí těm blábolům věří. Byť např. dnes jsem byl mimo mísu příjemně překvapen, snad až přímo zaskočen tím že "vyvážená" ČT měla odvahu informovat o demokratickém tankovém ostřelování jedné, naštěstí opuštěné, nemocnice v Qunejtře našimi kamarády z toho "milého Izraele".

Ohledně toho Petříčka a banderovců na Ukrajině už jsem o tom psal, doma spousta keců a až tam přijel tak zhasl jak papír. Zaorálek naopak překvapil, též jsem se až divil že ho moderátor nezastavil když měl tu drzost kritizovat tu správnou stranu. Jestli to bylo pouze osobou moderátora (takový Takáč by ho domluvit asi nenechal) anebo opravdu blýskání na lepší časy v ČT netuším.

Každopádně vynikající blog a zasloužená karma, není absolutně co vytknout. R^

6 5
možnosti
Foto

Qunejtra je od roku 1967 opuštěná a nemocnice v důsledku bojů od uvedeného roku zbořena a opuštěna.

3 0
možnosti
PH

To je zajímavé, že poslanecká sněmovna (předpokládám, že dle vašich očividných volebních preferencí nyní pokládáte politickou situaci za perfektní) ministrův návrh schválila. Je zajímavé, že sice uznáváte, že o situaci ve Venezuele nic nevíte, ale návrh ministra (a překvapivě i prezidenta) bylo špatné.

Škoda, že neexistuje něco jako mínus karma za ztrátu času při čtení hloupých blogů.

4 2
možnosti
Foto

A91l80e17š 57M93e69r73t18a

12. 2. 2019 17:15

Vážený pane o situaci ve Venezuele něco vím, jelikož jsem studoval latinsko-americká studia. Chávez a Maduro zajisté vedli rozhazovačnou politiku, když podporovali Kubu, dodávali levnou ropu prostřednictvím Petrocaribe, či financovali projekt Zázrak v rámci něhož podnikli kubánští lékaři na milión operaci zraku po celé Latinské Americe. Také masivně investovali do zprovoznění sítě zdravotnických zařízení ve Venezuele, která přinesla konečně zdravotní péči i pro chudé. Nakolik ovšem venezuelskou ekonomiku poškodil propad cen ropy a americké snahy o likvidaci tamního režimu je asi i pro jiné kapacity těžko zhodnotit. Blog je ale primárně o naší ZP a postoji dvou posledních ministrů zahraničí, které se dnes diametrálně liší. Máte-li něco konkrétního v čemž mi chcete oponovat, sem s tím a budeme argumentovat.

2 1
možnosti
KS

Víte, každá země má svou váhu. Ty velké hýbou světem, ty menší kontinentem a ty malé sotva rozvibrují své okolí. A rozvibrují ho vždy jen tak, jak dovolí ti, co hýbou kontinentem, nebo pak i světem. Ti, co hýbou světem, mají mantinely jen takové, jaké si dokáží vyboxovat proti jiným hybatelům světa. A zároveň dělají mantinely těm, co hýbou kontinenty a vibrují sousedy. Ti, co hýbou kontinenty, dělají mantinely těm menším, co ovlivňují sousedy. A tihle, což je případ Česka, se musí vejít se svou zahraniční politikou do mantinelů vymezených těmi silnějšími. Tak to prostě je, takhle funguje svět. Můžeme si dělat vlastní politiku, ale pak budeme jak ten kůl v plotě a kromě jemného pošimrání sousedů nic moc většinu času nezvládneme. Takže nám a ostatním malým nezbývá nic jiného, než se k někomu přimknout. Ve světovém měřítku je to USA, Rusko, Čína, Indie, Brazílie. Koho si asi tak máme vybrat? Jsou tam jen dvě demokratické země, z toho jedna chudá.

0 0
možnosti
EH

Nemusíme se přimykat, stačí když budeme aktuálně souhlasit s tou či onou velmocí, kde cítíme, že je spravedlnost. Jenže velcí dělají zahraniční politiku stylem "ropa STOP plyn STOP", tak je pragmatičtější odmítnout ty, kde je těch stopek nejméně.

1 0
možnosti
KP

Souhlasím s Vaším názorem. O to více je pro mne překvapivý prezidentův kotrmelec. Obávám se, že na řečech o demenci cosi bude. ČSSD pokračuje ve své sebevražedné politice až do vítězného konce. Zaorálek kdysi začal s oslavou Banderistánu a velkým dílem přispěl k stávajícímu marastu ČSSD. Jeho monentální narážky již považuji již jen za bezvýznamné tlachy.

4 2
možnosti
Foto

Promiňte prezident a dement? Neříkal jste tu ještě nedávno, že každý kdo zpochybňuje prezidenta republiky, tak zpochybňuje svobodné volby? Vy opak "lepšolidí" jste fakt srandovní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik