Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Zasloužená karma!

:-)

1 1
možnosti
MB

Sovětské ztráty (ale i na straně povstalců v Praze) jdou do značné míry na vrub sovětské mocenské politiky. Američané mohli být v Praze mnohem dřív, sovětské velení odmítlo jejich návrhy na osvobození, přičemž nepravdivě tvrdilo, že operace z jejich strany již probíhá. Stalin si byl moc dobře vědom strategického významu hlavního města...Proto nakonec ta sovětská nenávist vůči představitelům povstání, kteří dosáhli německé kapitulace a osvobození města ještě před příjezdem Rudé armády. Už koncem května 45 byli představitelé ČNR Zorinem de facto obviněni ze zrady, po únoru 48 s nimi stalinistický režim tvrdě zatočil (a nebyli sami). Takže tu máme sochu oddaného sluhy tvrdě represivního režimu; ten mj. popravoval a věznil domácí protinacistické odbojáře, kteří se opravdu zasloužili o osvobození Prahy...no, pro mě není zas tak s podivem, že se to někomu nelíbí.

3 2
možnosti
DR

Ruský agent, plížící se tmavou nocí s červenou barvou, to bude ono. ;-D

Karma. R^

6 2
možnosti
Foto

Socha Koněva by dávala smysl, kdyby byla vztyčena po roce 1945. V roce 1968, když už jsme byli okupováni, byla pouze poddaným a oddaným naservírováním poslušnosti okupační mocnosti. Proto by měla zmizet. A kdo obhajuje její existenci, tak obhajuje okupaci z roku 1968.

5 3
možnosti
Foto

Oprava v roce 1980 ....

0 1
možnosti
Foto

Pro pana Zabilanského a další, kteří míní diskutovat mimo obsah blogu. Budu mazat.

3 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PK

Je škoda, že destička s vysvětlením nepostačuje a rozbíhá se další nechutná kauza. Čím dříve se to vyřeší, tím lépe a že si pan K. sbírá body pro volby, tak by činil každý náš politik.

1 0
možnosti
KM

Pan Starosta poskytl dnes Novinkám.cz zajímavý rozhovor který je možno nalézt na:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/starosta-prahy-6-kolar-socha-koneva-tady-nema-co-delat-40295333

A jelikož se zde odvolával na pamětníky, a jelikož jejich rodinku jsem měl shodou okolností možnost poznat a jsem v určitém ohledu též i když mladší pamětník, tak jsem si dovolil připojit toto:

Pan Starosta se u konce článku odvolává na pamětníky, ale měl by si uvědomit, že jsou zde i pamětníci dob před koncem totality ze 70 a 80 let. A ti pamatují, jaká v té době byla nouze sehnat trochu odpovídající bydlení pro mladé rodiny. Existovaly nekonečně dlouhé pořadníky a podobně tomu bylo i s možností pořízení tzv."družstevního bytu". Ovšem jeho se to v dětství netýkalo, neboť jeho rodiče spolu s ním v dobách jeho dětství si užívali relativně komfortního bydlení na jednom sídlišti v P-6 Břevnově, pod Břevnovským klášterem, kde byl jejich rodině přidělen byt z fondu tehdejšího "totalitního" Ministerstva vnitra, kde trávil při provádění všelijakých lumpáren spokojené dětství. ...a rozhodně na přidělení bytu nečekali tak dlouho, jako tomu bylo u běžné populace.

Je vidět, že se přiučil od svého tatíčka, věhlasného porevolučního diplomata, a tak o minulosti své a jeho rodiny raději "diplomaticky" mlčí a uvádí na veřejnost v článku jen co se tzv. "hodí do krámu".

5 2
možnosti
Foto

Pane Martinče, když už tu v jednotlivých blozích tapetujete tento příspěvek tak prosím dodejte, že to vše víte z toho důvodu, že byl vaším sousedem, protože vaše manželka pracovala na ministerstvu vnitra a proto ten byt taky dostala. Jak ho dostala rychle byste proto mohl třeba též doplnit. Je vidět, že minulost máte bohatou a klasicky tak bolševicky vždy vyjevíte jen část pravdy.

5 2
možnosti
JH

Tak, tak - hoďte na něj síť, respektive plachtu!:-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik