Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Tak to byla trefa na hlavičku pane Merta. R^;-D

Nejen pan Vodvářka, ale i všichni místní komunistobijci jsou zděšeni. Proč, to netuším. Nejspíš by se jim zase líbilo, pokud by všichni měli na všechno stejný názor aneb kdo nejde s námi jde proti nám. Čili opět plná ústa komunistů, pouze pozapomněli na to že se chovají stejně jako oni.

7 5
možnosti
MK

V první větě píšete, že pan Vodvářka je zděšen postojen KSČM. Na to jste přišel jak? Z jeho blogu nic takového není patrné a vaše tvrzení považuji za lež.

Ve druhé větě tvrdíte, že se pasoval do role vykladače "té jediné pravdy". Avšak nic takového se v jeho blogu nepíše. Opšt lež.

Opravdu nemám čas ani náladu zabývat se dalšími nepravdami, kterými se to ve vašem blogu jen hemží. Pokud chce polemizovat, zkuste to příště s pravdivými argumenty.

13 3
možnosti
JL

Kdo vlastne ty dejiny neprekrucuje? Nebo vlastne motivy jednani ucastnenych stran, hola fakta prekroutit nelze, ale umysly a motivy ucastniku lze vysvetlit i velice stranicky, jak v tomto clanku ucinil pan Merta!

Vysvetluje napriklad, ze jedinym ucelem ruske strany bylo znovunabyti uzemi ktera ztratil v agresivni valce proti Polsku v r. 1920 a zajisteni aspon docasne bezpecnosti.

Pokud jde o znovunabyti ztraceneho se pan Merta nezminuje, ze ono uzemi Rusko ziskalo stejnym zpusobem v 18. st. pri nemecko-ruskem deleni Polska a v r. 1920, Rus stejne pozbyl jak predtim nabyl. Proc doslo k prepadeni a obsazeni pobaltskych republik a Finska uz p. Merta u nezminuje vubec. Rusko dobre vedelo, ze svym jednanim zajistuje pri prepadeni Francie Hitlerovi zada. Bez toho by si na to tezko pretezko (kdyz odsuzoval vedeni valku na dvou frontach soucasne) troufl. To je jasny dukaz spoluviny na rozpoutani druhe valky svetove. Nemluve o tom, ze oba Stalin i Hitler domluvili ktere zeme jejich armady napadnou a obsadi. Nemluve o tom, ze ta "docasna bezpecnost" byla vetsi vyhodou pro Nemce nez pro Rusy. Nemci v r.1939 nebyli zdaleka pripraveni k valce s rovnocennymi souperi, to jim umozniy az sovetske dodavky strategickych surovin a ta "docasna bepecnost". Zeme ktere obsadily Nemci byly prumyslove vyspele, a tak zbrojovky belgicke, holandske, nase ceske i moravske

a pak francouzke az do cervna 1941 pracovaly na plny vykon pro Wehrmacht, zatim co Rusko obsadilo zeme agrarni. Jasna vyhoda pro Nemce.

Pokud jde slova pana Merty, ze Rusko na smlouve s Nemeckem "dlouhodobe prodelalo" staci porovnat Mapy Ruska z r. 1939 a roku 1945. Rusko posunulo svoje hranice daleko na Zapad .Primo a neprimo SSSR ovladal vsecky zeme ktere ruda armada obsadila. Nemluve o tom, Rusko ziskalo ze Zapadu moderni technologie, bez te valky by Rusko jen agrarni mocnosti. O takovem "prodelku" se Stalinovi v r. 1939 ani nesnilo, ze to SSSR stalo 20 milionu zivotu? Na to Stalin az prilis cynik , aby mu na tom zalezelo.

8 0
možnosti
Foto

A75l95e88š 10M17e75r31t23a

15. 12. 2019 20:01

Pane Lancíku vy jste ten text nečetl pozorně. Jasně tam píšu, že Sovětský zábor území okolních států v rámci dodatku paktu Ribbentrop - Molotov byl akt imperiální politiky, jen dodávám, že šlo o území, které patřilo dříve carskému Rusku. Je potřeba také dodat, že Poláci zabrali ve dvacátých letech území na které neměli podle poválečných dohod nárok a kde tvořili národnostní menšinu. Co se týče lítosti Stalina nad svou náklonosti k Německu je sice spekulace, ale předpokládám, že když Němci stáli před Moskvou a Rudá armáda byla téměř na padrď, tak asi spíše mlátil hlavou do zdi, než si liboval jak to s těmi Němci pěkně zkoulel.

4 5
možnosti
Foto

Politické blogy pana Vodvářky, to je jen směs frází a nějakých polopravd, o těch druhých polovinách pravdy on nikdy nepíše. Zoufale tam chybí kontext a dobrý historik, což je historik oproštěný od ideologického balastu, by se musel při čtení jeho textů chytat za hlavu. Ale tento blog není žádný odborný prostor pro náročné, přejme tedy každému, ať svoje vidění může zveřejňovat.

8 16
možnosti
DR

Kdyby jen pana Vodvářky, tak to by bylo ještě dobré. Ale podobných mistrů, kteří si do blogů vytáhnou jen to, co se jim hodí je tu daleko víc.

6 2
možnosti
Foto

J30i28ř86í 57K73i86n23d37l

15. 12. 2019 18:23

Sovětský svaz v době Mnichova zůstal stranou a hrál pokryteckou roli. Věděl, že nám nemůže pomoc a přesto ji sliboval. Několikrát sice naznačil, že by byl ochoten splnit spojenecké závazky, ale musely by být buď vázány na rozhodnutí společnosti národů, nebo na společný československo-francouzsko-sovětský postup. K tomu samozřejmě nedošlo. SSSR věděl, že neexituje spolupráce generálních štábů Československé a Rudé armády, která by dokázala tu možnost pomoci naplnit, protože neexistovala přímá hranice mezi Československem a Sovětským svazem. Pk zde byla otázka přechodu sovětských jednotek přes polské, respektive rumunské území. To všechno SSSR věděl, ale nedělal nic co by vedlo ke změně.

11 0
možnosti
Foto

Ne nadarmo Hitler vykřikoval, že jsme nepotopitelná sovětská letadlová loď. Tomu by ani Polsko a Rumunsko nebyli schopné bránit.

1 3
možnosti
PL

P29e70t92r 65L58u75k35e76š

15. 12. 2019 18:19

"Rozvíjení vojenské spolupráce po nástupu Hitlera spolu s vyvíjením a testováním zakázaných zbraní"?

Základ Luftwaffe a Panzerwaffe vznikal v Lipecku a Kazani NAOPAK PŘED nástupem Hitlera k moci.

Pokud jde o usnesení zmíněné v článku: četl jsem ho. Rozumím tomu, že se panu Putinovi nelíbí. Rozumím i tomu, že svému národu adresoval rozčílenou reakci.

Nicméně, články usnesení, které se týkají počátku války jsou v souladu s tehdejšími událostmi a tajný dodatek smlouvy Molotov - Ribbentrop mluví jasnou řečí.

9 0
možnosti
Foto

J27i44ř24í 18K40i55n70d59l

15. 12. 2019 18:28

Spolupráce SSSR a Německa se datuje od doby, kdy Lenin provedl puč. Zajímavé je, že tank T34 byl vyvíjen ve spolupráci s nacistickými odborníky. Byla podepsána i smlouva, že si vzájemně předávali poznatky v oblasti zborojení a vývinu zbraní. Němců sověti předali své zkušenosti s budováním koncetračních táborů a mučení vězňů.

6 0
možnosti
Foto

Já se komunistům nedivím, že vyskakují. Vždyť ta rezoluce staví jejich zločiny na úroveň těch nacistických. Ale komunisti mají na svědomí těch obětí více, a v některých zemích světa pokračují do dnes. Ta rezoluce komunistické zásluhy o mrtvé tudíž snižuje a proto protestují. Oceňuji, že se nestydí se k tomu hlásit.

13 0
možnosti
Foto

Kdyby se komunisté neozvali, tak bych zašel za lékařem specialistou. Rv

8 1
možnosti
Foto

Tak to jste měl sdělit předem. Třeba by se pak komunisté obětovali.

2 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik