Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VG

Chybí tam dodatečná tabulka, že zabíjeli vyloděné vojáky v Normandii. U Koněva to šlo. Fialovci jsou neskutečná špína.

0 1
možnosti

To jo. Co předvádí Radim Fiala, je opravdu odporné.

2 1
možnosti
AL

Dal jsem karmu. ... Za pravdu!!

.

Děkuji za napsání.

.

:-)R^

10 3
možnosti
PB

V tom případě to muselo být u jiného blogu, a potom nechápu, proč to hlásíte tady.

2 2
možnosti
Foto

Myslím, že počet dvacet milionu padlých ruských vojáků jasně ukazuje, který národ nejvíce přispěl k porážce fašismu. V době, kdy zde máme toto velké výročí, bychom měli klást věnce a ne házet špínu na ty, kteří zastavili německé vojáky a hnali je zpět do Berlína.

Toto je nezpochybnitelná skutečnost a jak již zde bylo mnohokrát psáno, nepřísluší se mladým historikům, aby se snažili ji měnit.

9 10
možnosti
Foto

úspěšnost vojenských akcí se nehodnotí počtem padlých.

10 10
možnosti
JB

J55i50r38i 23B44o55r

6. 5. 2020 10:41

Vedle Vlasovců bych postavil životní příběh Oskara Schindlera.Plnohodnotný nacista který byl oceněn v Izraeli titulem"Spravedlivý mezi národy",za záchranu lidských životů.U Vlasovců to vidím stejně. Věnováno panu Mackovi.

6 1
možnosti
Foto

děkuji, moc si toho vážím. A kdy postavíte v Řeporyjích památník vyhlazovacích kárných jednotek Dirlewanger ? Bojovaly po boku uctěných a úctu pana Novotného si tedy také zaslouží

6 10
možnosti
Foto

Já být občan SSSR a poznat na vlastní kůži co je to komunismus, tak je mým přáním se zbavit Stalina a komunistů a přidal bych se si také na druhou stranu v bláhovém domnění, že to pomůže odstranit zlo v mé zemi.

5 1
možnosti
Foto

Pokud byte z toho ovšem i coby občan SSSR, potažmo I RUS, neprofitoval. Třeba i svými fcemi a svou kariérou;-)

0 0
možnosti
JL

ROA, by nikdy nevznikla, kdyby Stalin nevydal naprosto nemorální rozkaz, že každý, kdo padne do zajetí, bude souzen. Tak se stalo, že mnoho rudoarmějců se ocitlo mezi kladivem a kovadlinou.

Faktem je, že v pražském povstání, sehráli pro nás pozitivní roli a ušetřili tak mnoho životů. Dalším faktem je že současná politika RF, se pomalu začíná podobat mocenské politice Sovětského svazu.

15 0
možnosti
ZD

Souhlas a rozumný názor.

1 0
možnosti
Foto

je marné bojovat s propagandou - ta se rozhodla prosadit poměrně dementní verzi začátku a konce války (to předtím a mezitím je prakticky nezajímá, narušilo by to utváření potřebného politického názoru). Všichni ti studovaní historikové se třemi školami a čtyřmi tituly to bez přemýšlení vsákli a do omrzení opakují (neb jinak by se neuživili).Cokoli namítat je zbytečné - moře tu kapku pravdy spláchne a rozmělní. Přesto karma R^

7 13
možnosti
VV

Všichni ti studovaní historikové nemají na bolševické vykladače pravdy, že pane kolotoč?:-)

11 9
možnosti
Foto

Milý autore, historikem byste nemohl být ani omylem. Vaše "tvůrčí" nakládání s historickými reáliemi, selektivní pojímání faktů a nepravdy až lži se blíží spíše náplni práce politruka a najatého trolla.

Bude-li někdo jiný než autor mít zájem o doložení mých tvrzení, rád tak učiním. V případě autora nemíním dělat zbytečnou práci a ztrácet čas.

12 4
možnosti
Foto

Jak je vidět, tak patříte k těm, kteří 75 let od konce války a 30 let od změny režimu najednou osvítilo poznání že tu historii je potřeba vykládat nějak inovativně. Pod článkem je odkaz na zdroj, ČT rozhlas, takže pokud je to lež tak ji šíří veřejnoprávní medium. Jediný troll jste tady vy.

5 2
možnosti
JG

J58i64ř43í 37G66r65o33h

6. 5. 2020 9:48

Na základě dohody mezi spojenci byli repatriováni (i násilně) vojáci sloužící v německé armádě (ROA) i zajatci z německých táborů. Násilné repatriace se odehrávaly jak v Evropě, tak i v Africe. Došlo k mnoha incidentům a zbytečným obětem. Smutnou epizodou byli právě příslušníci ROA nebo oddíly kozáků, sloužící dobrovolně v německé armádě. Tito vojáci byli automaticky vydáni z amerického zajetí Sovětům. Mezi repatriovanými byla i značná část těch, kteří z Ruska emigrovali již před válkou a žili v západních zemích. Do 30. září 1945, kdy tok repatriovných prakticky ustal, bylo ze západních okupačních zón Německa a Rakouska předáno zhruba 2 035 000 Rusů. Z území okupovaného Rudou armádou bylo podle sovětských údajů repatriováno dalších 2 946 000 osob. Nebude možné nikdy zjistit, kolik se vrátilo dobrovolně a kolik bylo přinuceno silou.

2 1
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 1972x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik