Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J63i61r76k79a 55K65o38r43n

6. 5. 2020 9:47

Pan Novotný je sice hodně velkej divočák, ale vzhledem k stále drzejším a odpornějším aktivitám rudochů, zalezlých v hluboko v ruské zádeli a ještě navíc všemožně podporované rusko-čínskou expoziturou na Hradě, je i tohle víc a víc potřebaR^

13 10
možnosti
Foto

I77v35a12n 36M25a67r82e37k

6. 5. 2020 8:51

Pane Merto. Karma. R^[>-]

9 13
možnosti
JK

J54i71r60k17a 23K79o13r81n

6. 5. 2020 9:17

Kde jsi našel tu fotku, dědečku Marek-u?8-o

6 4
možnosti
MB

Domnívám se, že 75 let stačilo, abychom byli schopni hodnotit události věcně. Sám jsem tím, který nepopírá rozhodující roli RA. Čas šel nicméně dále, je zde kupa souvislostí. Koněv Prahu neosvobodil - 2x osvobodil naši republiku. Osvobozoval docela rád a pak šel zase škodit jinam. Byl i řečný, bez problémů pomluvil a odstavil, i svého šéfa - Žukova. Vadí podíl Vlasovců - nevadí 2 letá kolaborace Stalina s Hitlerem. Vadí generál K. Kuttelvašer, H. Píka, letci RAF - zase nevadí prokurátor K. Vaš. Vadí koncentráky, zase nevadí gulagy. Zase vadí Hřib, gentleman z Řeporyjí, zase nevadí agent Stb Bureš. Opravdu, až sranda - Opět do kdysi z dětských - Dnes politických hřišť - "Vadí - nevadí" ? ... :-)

13 2
možnosti
ZD

Mantinely vadí nevadí nejsou z reálného světa, který není NIKDY černobílý. I když to zde zkouší spousta "myslitelů" nastolit. Život je ale VŽDY někde mezi těmito mezemi. Obě krajní meze jsou hysterie a emoce. Kde vládnou emoce úpí rozum.

7 2
možnosti
PB

Stalin vracel Hitlerovi celé židovské rodiny i s dětmi uprchlé před nacismem. Jak a kde skončí věděly obě strany. Hnus.

A to nemluvím o tom, že když se rozhodovalo o osudu Evropy v Bitvě o Británii, tak SSSR podporoval materiálem nacisty, zatímco USA Anglii. Tedy o tom, kdo na čí straně stál je jasné.

Zde, přehlídka vítězství v Brest Litevsku, Rudá armáda si to tam mašíruje pod hakenkrojcem a nacisté ji hajlují, zatím co té německé sovětští důstojníci salutují. To jenom k těm přehmatům jednotlivců, o kterých se autor zmiňuje:

https://www.youtube.com/watch?v=S6gg1z5DovI

19 2
možnosti
ZD

S článkem a hysterií kolem jedné desky a sochy to souvisí vážený diskutére JAK ??? V Americe zase mlátili černochy - prozradil Vám to už někdo ?

8 3
možnosti
PK

A přitom by stačilo tak málo. A to maličkost, kdy by šišlající starosta k pomníčku přidal cedulku s vysvětlujícím obsahem.

Třeba s tím, kdo byli Vlasovci, komu přísahali věrnost, za koho a proti komu bojovali a jak závěrem dopadli. Dost možná by nebylo od věci vysvětlit, kdo je z Rakouska vydal zpět, do spárů Stalina.

Abychom to měli kompletní. Jenže když ono se to tak nějak nehodí.

A to je právě ono, co se mi na celé téhle kauze nelíbí. Obě strany říkají jen tu svou pravdu, ale bez toho, že by chtěli říci i věci, pro sled událostí podstatné.

10 1
možnosti
Foto

Perfektní článek a na titulku s ním, když už je tam článek pana Zdeňka Bárty.

1 4
možnosti
Foto

Děkuji, ale titulku si podle adminů zřejmě zaslouží jiní blogeři, kteří mají ty správné názory, můj top post je max. rubrika zaujalo nás:-)

2 2
možnosti
Foto

V jednom máte naprostou pravdu. Zajatý ruský voják byl mrtvým mužem. Ale nejen kvůli německým koncentračním táborům. Všichni Rusové věděli, že voják, který padne do zajetí, je dle Stalina zrádce vlasti. A ti, kterým se podařilo ze zajetí uprchnout byli automaticky zařazováni do trestních oddílů. Když ovšem nebyli rovnou zastřeleni. Tak si pak vyberte

14 4
možnosti
Foto

Jen v jednom má autor pravdu? Podle Vás asi ano, že jen v jednom. Autor má ale pravdu ve všem.

4 6
možnosti
PB

přichází někteří novináři a politici s „novým“ výkladem dějin, který usiluje o sejmutí viny, za rozpoutání války, z německých nacistů a snaží se zveličovat chyby, přehmaty a selhání jedinců na straně vítězů....v rámci kampaně proti Rudé armádě a jejímu velení, plivat na všechny ty muže a ženy v sovětských uniformách, kteří náš národ zachránili od „konečného řešení“, které bylo pro náš národ také připravováno.

-------------

Chyby jednotlivců...;-D;-D rudá dialektika jak vyšitá. Smím se optat, kdo a jak plive na všechny ty muže a ženy v sovětských uniformách??

5 5
možnosti
ZD

Nevěřím, že nevíte o co jde. Zrovna u Vás - nevěřím. :-) Šikovně živíte diskuse ale jak říkám - nevěřím!

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, citujte prosím větu z toho pomníčku, která ROA oslavuje. Já tam krom připomínky padlých při obraně Prahy nic nevidím...děkuji.

8 0
možnosti
ZD

Dobrý den Filipe. Píši kousek níž. Sama akce (stejně jako akce Koněv) je z formálního hlediska odůvodnitelná. Do jiného světla ji staví okolnosti, které ji doprovázejí. .

2 0
možnosti
ZD

Otázkou co za tím vším stojí. Tak jak není kouře bez ohně nevěřím na náhlé vzplanutí svědomí jednoho starosty i jiných politiků. A Koněv s ROA jsou v tom jaksi bezděčně - protože se zrovna hodili.

7 1
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,27
  • Průměrná čtenost 1972x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik