Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

M62i71l79o23š 76A40d57a61m

24. 1. 2021 11:00

Korespondencni hlasovani v Cesku chteji jen strany, ktere se boji, ze se nedostanou do parlamentu. Hlasovani dopisem je nejlepsi zpusob, jak omrzit demokraticnost voleb. Zamestnavatel naridi zamestnanci, manzelka manzelovi, natlakova skupina ovladanemu obcanovi, jak maji (musi) hlasovat. Navic jsem videl, jak se treba referenda zucatnili i lide 10 roku po sve smrti.

0 0
možnosti
VV

Smim se zeptat, co o tom korespondencnim hlasovani vite?

0 1
možnosti
RK

Koukám, že pan Tatíček má problém s Ústavou ;-D

1 4
možnosti
TT

Ty máš problém s hlavinou.

2 0
možnosti
RK

Soudruzi, budete si muset zvyknout po třiceti letech na to, že volební právo je všeobecné a rovné. Takže jakákoliv diskriminace, i na základě bydliště, nepřichází v úvahu. Chápu, že se vám stýská po starých časech a že byste rádi určoval , kdo volit bude a kdo ne.;-)

2 3
možnosti
ND

Že by nábor, aby se šlo k volbám a byla zase účast 98 procent?

Zákon, který předpisuje podmínky pro demokratické volby nikoho nediskriminuje, to jen panu Kněžínkovi se stýská po té velké procentuální účasti:-)

2 0
možnosti
DR

Ono to má všeobecně řečeno dvě roviny. Ten, který je v zahraničí dočasně, čili třeba pracovně atd. má mít stejné volební právo jako každý jiný občan. Ovšem ten, který tam již žije trvale, nemá absolutně žádné právo kafrat do politiky státu, jehož se sám dobrovolně vzdal.

3 0
možnosti
RK

Kdyby se ho vzdal, musel by se vzdát i občanství.

0 0
možnosti
RK

Jednou je občan ČR a má stejná práva jako každý jiný občan ČR a nelze jej diskriminovat na základě jeho pobytu. Jedná se o základní lidská práva a je jedno, kdo tu vládne.

1 7
možnosti
Foto

A52l10e35š 49M67e33r24t88a

14. 1. 2021 18:20

Volit již dnes mohou a kdyby volili korespondenčně nebyla by to naopak diskriminace nás domácích? Proč ale má někdo žijící dlouhodobě v zahraničí ovlivňovat život, který on nežije ti Turci jsou jasným případem, že je to špatně.

4 2
možnosti
ZZ

Korespondenční volby je třeba zrušit, protože by jejich existence mohla ovlivnit regulernost voleb.

Česká pošta totiž do 14 dní dnes už není schopna doručit ani obyčejnou listovní zásilku - dopis, natož balíček, či doporučenou zásilku.

;-D;-D;-D

3 1
možnosti
JJ

A proč bych prosím nemohl volit, když jen studuji v zahraničí, páč obor, který studuji v ČR prostě není (a kvalita školy také ne)? A proč lidé, kteří žiji v zahraničí, mj. díky volnému pohybu osob nemohou ovlivnit parlamentní volby, které jsou pro jejich život důležité?

2 3
možnosti
JJ

není to reakce na článek, nýbrž na komentář p. Dubcové. Z nějakého důvodu nešlo do vlákna.

0 1
možnosti
JV

J46i48r16i 29V87r64a98b70e89c

14. 1. 2021 16:20

Vas nazor je furt jeste komunisticky prezitek. Prakticky ve vsech civilizovanych zemich to neni problem. Ovsem ti v zahranici by nikdy nevolili takove Zemany & spol. Proto ti ex a postkomunisti nemaji zajem. V dobe internetu jsou vsichni dobre informovani tudiz vas argument neplati !

Antikarma Rv

2 11
možnosti
JV

Informování být můžou ale následky svého hlasování nenesou

9 1
možnosti
ZJ

Ono nejde jenom o hlasování ze zahraničí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik