Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A74d89a42m 98M66a44l80ý

6. 3. 2021 9:14

Zdejší komunisti by chtěli komfort a prosperitu stejně jako na západě a vládu a podmínky pro podnikání stejně jako na východě.

Že se to navzájem vylučuje, je jim jedno.

6 0
možnosti
Foto

Komunisté chtěji podmínky pro podnikání jako na východě, není tomu naopak?:-)

0 0
možnosti
MB

Nechme ideologie a nasaďme brýle reálnosti. ČR je v podstatě tam, kde za vlády KSČ byla. Jsme neproduktivní a zaostalí. Příčin je celá řada. Počínaje r. 1948 a 1989 to pokračovalo. Veškeré Vlády v hrůze z nezaměstnanosti - Nalákaly investory na všeliké "Daňové prázdniny výhod". Té přidané hodnoty, vědy - výzkumu, spolupráce s VŠ + investic je strašně málo !

Pandemie odhalila zřejmé - neschopnost Státní správy. Půdorys jako za RU. Digitalizace se nekoná, šílenství nabírání úředníků pokračuje. Vrchol, kdy český OSVČ je naprosto udusán - Velkořetězce jedou ! Zisky tedy jedou z ČR ven !

Tedy blaho, je třeba, nadiktovat ! Nápady šílené - líbivé. Nejlépe zkrátit pracovní týden na 4 dny, přidat D navíc. Průměrné mzdy a důchody stanovit, že budou vždy nadprůměrné - Jako je průměr v ČR ! No a problém je vyřešen - raz, dva ? Vážně, bez ideologie - náš problém je docela vážný ! 5. bobů důchodcům, nebo výkřiky KSČm to asi nevyřeší. Máme propad 45 mld. Kč na důchodech - ČR je předlužená a Veřejné finance jsou v krizi ! Kdo s tím hne, to věru netuším ... :-)

15 0
možnosti
RK

Přesně tak. Přebujelý stát, schodek půl bilionu a vsaďte se, že to není konečná, důchodová reforma nula nula, jeden řve o čtyřdenním pracovním týdnu, druhý dovolenou navíc, vidíme na dluhovou brzdu a soudruzi budou vyskakovat.

6 0
možnosti
RK

Pane Ziegler má pravdu. Je zajímavé, že za ten návrh horují pouze Ti, kteří nikdy nikoho nezaměstnávali, nevybudovali jedinou firmu. Nechte to na firmách, které si v rámci boje o dobré zaměstnance dovolenou nastaví sami v rámci svých možností a nepřikazujte všechno shora. Mnoho zaměstnanců v mnoha firmách má vůbec problém si dovolenou vybrat. Až budeme mít produktivitu jako v Německu, tak se dívejme sousedovi přes plot.

13 3
možnosti
Foto

Ale o tom je, pokud chceme mít produktivitu práce jako v Německu, musí být všichni zaměstnavatelé donuceni k tomu zorganizovat práci jako v Německu. U nás se zkrátká díky své laci faktorem práce plýtvá.

4 3
možnosti
PN

Na druhou stranu, až pan Ziegler zjistí, že řidič MHD v Omsku má kromě nízkého platu taky jen 4 týdny dovču, třeba svůj názor pozmění a sepsuje rusáky .....

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, až a to, že pan Ziegler není demokrat. Takhle jednostranně zaměřený člověk nemůže být demokrat. To už komunisté jsou větší demokraté. Co jsem kdysi vyčetla z jeho článků, tak on se cítí monarchistou, nejlépe by bylo zachovat Rakousko-Uhersko a vznik Republiky československé byla podle něho chyba. Nezapomenu, jak taky jedna "demokratka", paní Pekarová, dnes předsedkyně politické strany, bojovala za neproplácení prvních tří dnů nemocenské. Takoví "demokraté" by sedřeli z pracujících lidí kůži.

8 11
možnosti
OU
Foto

Ale u nás je produktivita práce zaměstnanců opravdu nízká oproti zbytku Evropy díky tomu, že zaměstnavatelé nemají motivace dobře zorganizovat jejich práci, protože cena práce je nízká, takže s ní plýtvají.

0 1
možnosti
ZD

Vidíte s tím bych já - amatér - zase nesouhlasil. Navštívil jsem, z titulu práce pár "moderních" fabrik a vytížení i produktivita není podle mne horší. Kdysi mi to zkoušel vysvětlil japonský manažer. Z důvodu levné síly u nás nasazují "levné" poloautomaty, zatímco u nich doma jedou plné automaty. Říkal mi, že bude problém s efektivitou výroby, ale zase nebude problém se zaměstnaností. Tam kde jedou plně automaty přináší efektivita dotažená do detailu problém s "nepotřebnými " lidmi. Takže je to jako se vším. Není řešením ani jednu z pozic dohánět do krajnosti - život je ve vyváženosti. Ale s tou je to jako s pověstnou, do poloviny naplněnou sklenicí !

0 0
možnosti
ZD

Pana Zieglera jsem párkrát četl než mi došlo, že sem jen chodí upouštět páru. Zkoušel jsem i diskusi - nic. Hysterické výkřiky o Izraeli a bianco schvalování ozbrojených zásahů jejich služeb po celém světě byly posledním co jsme od něj četl. Nejde o rozum ale o emoce.

5 4
možnosti
Foto

Pan Ziegler ale do toho umí říznout, takže si nad jeho texty můžete dost dobře naformulovat vlastní stanovisko.

2 1
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik