Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správně.

Ale "by jsme" se česky říká "bychom".

0 0
možnosti

Více než čtvrt miliardy korun investovala Česká republika do rekonstrukce Afghánistánu

My jim nic nedlužíme.

0 0
možnosti

At si zůstanou ve své zemi kde kolaborovali s okupanty já ve své zemi takové lidi nechci .

0 0
možnosti

J10i16r41i 10C53e41e

23. 7. 2021 13:19

Fascinuje mě, jak se nikdo nepozastavuje nad faktem, že USA několik let tajně a za zády svých spojenců/vazalů vyjednávaly s nepřítelem, zatímco spojenci/vazalové umírali za zájmy USA.

Ono totiž nikdy nešlo o nic jiného, než o kontrolu strategického území mezi Ruskem, Čínou, Iránem, Pákistánem a Indií a místního nerostného bohatství.

Ty nikdy a nikým nedotčené zásoby mědi, železa, lanthanoidů, lithia, atd. v hodnotě desítek bilionů Euro jsou příliš velkým lákadlem.

1 0
možnosti
Foto

Vykašlete se na afghánké kmeny, jsou přemnožení až hrůza. Ať se pobijí navzájem, jedině dobře. - - - - - Ve Vyškově jsme měli instruktora, co byl v Lógaru atd. snad 3 nebo i více turnusů, snad jako velitel družstva, a ten vždycky říkal, že být mladým Afgháncem /resp.Paštunem nebo tak/, nebude řešit nic jinýho, než jak se podílet na vyhazování těch amerických okupantů do vzduchu a dorážení těch, co to rozfouknutí NPK přežili. - - - Stejně si myslím, že ten Afghánistán stál pro AČR za to. Není nad všeobecnou zkušenost s tím, že válka je hlavně hrozná nuda. Budiž nám to poučením do budoucna.

1 0
možnosti

Válka je nuda? Tak toto je potřeba tesat do kamene, aby si lidé pamatovali, že "hloupost" je všudepřítomná.

2 0
možnosti

J25a93n 16R59i84c74h70t98e45r

19. 7. 2021 12:58

V České republice máme systém zastupitelské demokracie.

Zástupci občanů, zvolení ve svobodných volbách, rozhodli o vyslání jednotek české armády do zahraničí (bylo to levnější než dávat na armádu 2% HDP, jak jsme se k tomu zavázali a jak neustále nedodržujeme).

Osobně s tím nesouhlasím, ale takhle demokracie funguje. Máte-li lepší návrh na státní zřízení, sem s ním. Mě nic nenapadá.

A teď ta druhá věc - jsem toho názoru, že o spolupracovníky (nebo jak to nazvat) ze strany místního obyvatelstva by se měly postarat USA. Jednak jim to dluží, jednak jim to, co jsem tak slyšel, snad i slibovali, ale především - v USA mají šanci integrovat se mnohem vyšší než v Česku, takže to i pro samotné Afghánce bude lepší.

3 0
možnosti

Ano, kdo tvrdí, že to jeho válka nebyla, je proti demokracii a ústavě.

0 1
možnosti

Jestli budeme poskytovat nový domov všem lidem že států, které vojensky napadneme, tak tady nebude za chvíli k hnutí.

6 1
možnosti

Jednoduche reseni. Tak je pani Vyborna nenapadejte.

1 2
možnosti

J46a52n 51H82y17n24e76k

19. 7. 2021 11:28

Občané této země nikdy s invazí naší armády nesouhlasili. Byla to servilnost našich politiků a prezidenta vůči USA a NATO. Ti také nesou plnou odpovědnost za smrt našich vojáků, občanů této země.

8 0
možnosti
Foto

Cenzura už jede. Jako za starých časů.

0 4
možnosti

To kritizuje zrovna ten pravý, spolu s jedním místním hystorikem hlavní diskuzní mazal. ;-D

5 0
možnosti

Je zvláštní že ve svém okolí neznám nikoho kdo by z účastí našich žoldáků(vojáků za prachy) v Afganistánu souhlasil, to opravdu nebyla naše válka, pouze několika jedinců kteří to mají v hlavě nějak pomotané a asi musí lézt US do...víme kam.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS