Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Opravdu, já nechci rýt. Kdyby nebylo komunistů, mohli jsme být Rakouskem. Slušná země, se sociálním aspektem. Lidé si tam žili ve svobodě a to své - si oprávněně vydřeli. My jsme budovali socialismus. Obrovsky rozdílné pojmy, no a hlavně výsledky. Dnes je každá rudá rada, drahá ... :-)

9 1
možnosti
JD

Kolik let že to máme od převratu? Jak dlouho se ještě budeme vymlouvat na události bezmála sto let staré?

4 5
možnosti
JK

Byla jedna země co okradla vlastníky, téměř zbankrotovala a protože neměla ani vindru musela majetek prodávat.

Liberál vám jistě vysvětlí, že odběratel plynu nevsází jak na závodech, nýbrž za plného vědomí podepíše smlouvu, s vědomím, že pokud je něco podezřele levné, je v tom tutově nějaký háček. Neoliberál by takového poslal do insolvence, naše demokracie tyhle lidi poslala k DPI a znovu, poučeni mohou podepsat smlouvu s kým chtějí, za plného vědomí.

Správně, naše babišova drahota má kořeny před válkou. Jasně, že víme jak by skončili podniky v rukou státu, samá úplatkářská aféra a rozvoj nula. Třeba Explosia tam je výroba na úrovni První republiky a přitom je to momentálně nejvíc strategický provoz, zatracení komouši.

Co by se asi stalo s aktivy firmy ČEZ, kdyby stát odkoupil všechny akcie, prohlásil, že je nikdy neprodá a že bude dodávat do sítě za minimální cenu? Spadla by jedna z největších hvězd v EU a nechala by dluhovou díru zvící celé naší české kotliny.

Srandovní je jak víte že stát nemá peníze (které Babiš bez užitku rozházel), ale energetiku nakupovat by nevadilo a taky povolit lidem opasky by to chtělo a přidat na topení i elektřinu každému do kapsy.

A teď kdo za to může, jo jo Fialova vláda, nasekala astronomické dluhy, a z nejrychlejšího zadlužování v Evropě máme najednou nejrychlejší inflaci. Fakticky nechápu proč si ten Babiš nechal od Fialy do toho tak kecat a proč si nechal věšet bulíky na nos. Tady pan Merta s odvoláním na Kellera skrytě vyhrožuje těm, "kteří i svým dílem k současnému stavu přispěli", (tedy zejména Babišovi), že jim přijde nabančit proletariát. Za Kellera může být Andy vděčný, protože být to podle Marxe tak přijdou se zbraněmi.

Nastane střet davu s Andyho ochrankou a my si máme tipnout výsledek. Já nevím, to jako počet obětí? Není to trochu divné?;-)

7 0
možnosti
JZ

Jednoduše. Stát není, nemůže a nesmí být zaopatřovacím ústavem pro líné a neschopné. Kapitalismus na rozdíl od socialismu nabízí hodně možností k vydělání peněz. Je třeba je využít. :-)

15 2
možnosti
Foto

A49l67e43š 38M32e51r57t86a

26. 5. 2022 13:21

Jó, o těch knížecích radách jsem v blogu psal:-)

4 14
možnosti
JK

No jistě. Všichni víme, že za Babiše bylo líp. Kdyby tu vládl za podpory SPD a KSČM, všichni bychom se měli krásně. I pivo by zlevnilo, místo Ukrajinců bychom vítali ruské delegace a moudří flastenci by konečně byli šťastní.

13 3
možnosti
Foto

RvRvRvRvByla jedna země, kde ještě před pár desítkami let patřil téměř všechen majetek státu, který tento majetek ukradl oprávněným vlastníkům a přivedl jej na pokraji bankrotu a zemi mezi rozvojové země. To byla krásná doba. ;-D;-D;-D

12 3
možnosti
LP

Asi jste nezaregistroval, že pan bloger nepíš, že má všechno patřit státu. Píše, že stát by si měl ponechat kontrolu v oblasti strategického průmyslu. Příště se lépe soustřeďte.;-)

9 1
možnosti
FD

Vláda tak dlouho odkládala prodej bank,až musela jejich hospodaření sanovat stovkami miliard!

1 0
možnosti
Foto

A40l16e39š 40M31e16r17t53a

26. 5. 2022 13:20

No, tomu se říkalo bankovní socialismus, který tady zavedl Klaus a spol. aby si někteří jedinci mohli namastit kapsy. Mimochodem o bankách a jejich privatizaci, či neprivatizaci se v blogu nezmińuji, zabývá se jinou problematikou.

4 1
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 27,47
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik