Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Docetl jsem to k pozadavku na progresivni zdaneni, jako te spravne cesty solidarity. Zrejme si pan autor nevsiml, ze danova progrese je u nas jiz davno. Pro jednodussi jedince - lide s vyssimy prijmy, plati vyssi dane, lide s nizsimi prijmy, plati nizsi dane. Co je spravneho na tom, tuto progresi dale prohlubovat? Chcete tim motivovat lidi k utajovani prijmu, nebo k tomu aby se nesnazili, protoze budou stejne o vysledek sve prace obrani? Touzite snad po te spravne Marxisticke rovnosti vsech, at uz jsou snazivy nebo lini? Dekuji, nechci.

8 2
možnosti
LH

Přesně tak. Tímhle hlásáním programu KSČM to autor dost podělal.

1 0
možnosti
TN

Stejně je zvláštní, proč má zrovna Rusko tak šílené komplexy, které vyúsťují v to, že prakticky nemůže s nikým normálně sousedit.

1 0
možnosti
RP

To je komplex bývalé imperiální velmoci, která kvůli ekonomickým problémům zdegenerovala v jednu z 10 - 20 regionálních velmocí.

V letech 1945 až cca 1990 byli vedle USA jednou ze dvou nejsilnějších globálních světových velmocí , vlastnili nebo ovládali rozlohou území asi 2/3 Asie a 3/4 Evropy, podporovali socialistické vlády a hnutí v půlce Afriky a ve třetině Jižní Ameriky, podporovali komunistické strany v půlce kapitalistických států a spoustu protikapitalistických teroristů a teroristických hnutí. RAF, Carlose, Jásira Arafata - Palestince, Kadáfího v Libyi, Saddáma Husajna v Iráku...

A dnes mají problém slušně uživit své neruské gubernie. A nebýt jejich zásoby jaderných zbraní z dob Sovětského Svazu a po Stalinovi a vítězství v druhé světové stálého místa v Radě Bezpečnosti OSN s právem veta, Ukrajinci by dávno bombardovali Rusko do vzdálenosti tisíc kilometrů od jejich hranic raketami dodanými NATO a USA. A sporná území v Dondasu a na Krymu by byla obsazena vojsky OSN, dávno by se tam neválčilo a neumírali by lidi a jednalo by se o skutečném a nezfalšovaném hlasování o sebeurčení těch zemí a o ruských reparacích jako náhradu za zničenou Ukrajinu.

Spousta Rusů si uvědomuje, že jenom díky vydírání jadernými zbraněmi a toho místa v Radě bezpečnosti mohou pořád na Ukrajině válčit a teskní po dobách, kdy jediný, koho se Rusové na takové věci museli ptát, byl vládce Kremlu. A chtějí tu dobu násilím ruskou armádou zase vrátit.

1 0
možnosti
Foto

Petici jsem nepodepsal a nepodepíši, ale váš příspěvěk se mi líbí a tudíž R^

1 3
možnosti
Foto

A87l57e25š 90M86e21r30t21a

12. 2. 2023 16:58

Konkretizujte, jen prosím neopakujte věci, na které jsem již odpovídal.

0 0
možnosti
PV

Mezinarodni právo je v tom případě jednoznačné. Rusko spáchalo válečný zločin agrese a zde není, co řešit.

Neexistuje žádné všeobecně uplatnitelne subjektivní právo národů na sebeurčení. Kdyby tomu tak bylo, svět se okamžitě rozpadne na tisíce států.

Paralela s Antichartou je úplně stejně nesmyslná jako paralela s Mnichovem. Už jen proto, ze dříve se jednalo o státní monopol na hromadné sdílení názorů a dnes existuje siroke spektrum zverejnovanych nazoru od A az po Z. Nevím, proč mají lidé neustále potřebu hledat historické paralely v úplně jiných dobách.

Pokud jde o nadávky, nalepkovani a napadání, to dělají obě strany a na takové lidi nemá vůbec smysl reagovat, s věci samou nemají nic společného a vůbec se jimi nemá smysl zabývat.

8 1
možnosti
Foto

Smysl petice celkem chápu, určitě v jejím kontexu nenacházím protní a hlavní záměr DOSÁHNOUT míru.

Na rozdíl od toho moc nechápu důvod a smysl tohoto blogu, působí vbšak na mne silně ve směru petice, tedy nikoliv dosažení spravedlivě vyváženého míru. A tvrzení, že petice ".... je to prostě první pokus vytvořit mírovou platformu, která by byla opozicí k „jestřábí“ politice vlády a názoru mainstreamu." Spíš jí vnímám jako příklon k ruské straně a je jedno, jestli je to nešťastnými formulacemi, neznalostí situace či je to přímý záměr.

Jak je tu někde níže napsáno, požadavky protivníků nemají ŽÁDNÝ styčný bod a tudíž je zatím jednání nereálné. A že se o to sn ažilo již velké množství osob a osobností.

A nakonec: jakoby nepřímé srovnávání petice a Charty 77 je dost nechutné.

12 1
možnosti
Foto

A10l46e88š 30M81e54r96t64a

12. 2. 2023 14:39

Opět opakuji to, co je v perexu, blog nesrovnává petice, ale reakce na ně.

1 1
možnosti
PK

Četl jsem tu výzvu a to jaksi v době charty 77 nebylo možné. A v tom vidím ten zásadní rozdíl. Každý jeden z nás si může narozdíl od Charty 77 udělat názor sám. To, že drtivá většina občanů dnes SVOBODNĚ může podobné "výzvy" odsoudit je v pořádku a nevidím v tom problém. Problém byl spíše tenkrát, kdy někteří museli odsoudit to, co nesměli přečíst. Jsem rád, že s tím nemáte problém. Přesto vašemu srovnání nerozumím.

13 1
možnosti
RP

Jednání je zatím absolutně nemožné, protože stanoviska obou válčících stran nemají styčné body.

Za takových podmínek by bylo jednání možné jen pokud by se konflikt zmrazil masívními silami třetí neutrální strany, které by obsadily pásmo bojů na desítky kilometrů na jedné i na druhé straně. Plus k tomu ještě ideálně sporné území, ciož je nyní veškeré Ruskem dobyté ukrajinské území od roku 2014.

A taková třetí neutrální strana není.

OSN to nemůže být, protože za prvé nemá tolik lidí a za druhé jakákoliv akce OSN by byla vetována Ruskem a nic by se nestalo.

USA to být nemůže, protože pro Rusko je nyní USA nepřátelská proukrajinská strana.

Čína to být nemůže, protože Čína je pro Evropu am USA nepřátelská a protuská strana.

Musí se tedy čekat, díokud se válka nevyvine tak, že jedna strana začne zásadně prohrávat a potom bude připravena na ústupky. A abychom se nemuseli stydět, že jsme podpořili ruské lhaní, terorismus a vraždění Ukrajinců, měli bychom Ukrajinu podporovat spíš činy a ne slovy, jak to nyní dělá Německo nebo Francie. Ostatně silná Ukrajina v EU bude nás spojenec v boji proti zvůli Západní Evropy v rámci EU, Německa a dalších. Vítězná Ukrajina taky bude zárukou, že se naše peníze vložené na pomoc Ukrajině vrátí. Ať už v podob+ě splácení ukrajinských dluhů anebo v podobě zakázek pro naše firmy na obnovu Ukrajiny.

11 0
možnosti
IS

Jak je reálný budoucí mír, pokud Rusko na Ukrajině uspěje? Jako že uvěříme tezi o spokojeném a napapaném Rusku, které se ovládnutím Ukrajiny vzdalo svých imperiálních ambicí a hladík už nedostane?

13 1
možnosti
RP

No, hodně věcí už bylo dosaženo. Rusko přišlo o statisíce mladých schopných lidí, kteří emigrovali, tudíž bude mít ještě větší problém než dosud vyvíjet a produkovat ruské moderní technologie. Které by mohlo zneužít pro další války. A o víc než 100 tisíc padlých mužů, kteří dále zhorší budoucí demografický vývoj v Rusku. A nové lidi loajální k ruskému totalitnímu režimu nesežene, žádný trochu uvažující člověk se dobrovolně nepřestěhuje do státu, který Vás může z ničeho nic poslat do válečného mlýnku na maso, kde přežije tak jeden z 200 nebo z tisíce. A až se těch 100 tisíc válečných ruských invalidů dostane domů z válečných nemocnic a až jim mezi civily po nějakém roce trochu otrne, začnou vyprávět, jak ta válka ve skutečnosti vypadala, přijde prakticky veškerá putinovská proválečná propaganda vniveč. Pokud někdo z té putinovské kliky bude ještě u moci, bude mít dost velký problém.

Rusko taky vyčerpalo zřejmě většinu vojenských zásob hromaděných už od Stalina, doplňovat je bude muset mnoho následujících let a prostředky na to utrhovat od úst lidem. A těm se to nebude líbit.

Rusko tak po válce může zjistit, že se mezitím propadlo někde mezi rozvojové země a že bude například muset měnit své atomové zbraně za potraviny nebo technologie atd.

4 0
možnosti
AP

Nevim, jestli jste su vsimnul, ale v CR uz progresivn8 zdaneni mame se sazbamo 15 a 23%...

0 2
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 27,37
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik