Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Aleši Merto. Snad je dobre vam pripomet nasi schopnost volit podle programu stran, aby v zapeti po volbach ty strany vstoupajici do koalice, sve programy vhodily do kose a pracovali na novem programu. Mame "petikoalici" tak je z toho velky "gulas".

To je jen na uvod. Kazda nova vlada prebira po te minule. Pri deficitu je treba nalest smer statniho hospodarstvi a take penize, jak se z toho dostat. Ty malickosti ktere jsou skryte, se dostavaji na povrh az se snazite srazit tu inflacni spiralu. To zadny program nemohl resit. Neznal to nikdo.

Vite pane Merto, to zakladni zadna vlada neudela. To je oddeleni vlady od penez statu a predat je do rukou Parlamentu. Kdyz vlada bude potrebovat penize, musi zadat Parlament a to s presnym oduvodnenim na co a presne kolik to bude stat. Takova organizace existuje. Jmenuje se prima demokracie. Znama od roku 1748.

CR se boji teto koncepce rizeni statu. Nejhorsi politicky udel vymizi, to je koalice a program vitezne strany muze byt vydan na "pergamentu". Parlament v teto forme bude mit silu v usmerneni vlady te vitezne strany. Bude mit v rukou penize statu. A pripominam stare porekadlo

"Kdo ma zlato (penize), ukazuje cestu". (Whoever has the gold, makes the rules)

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete vyhrát volby, musíte toho hodně naslibovat a zaujmout určité skupiny lidí.

V demokracii je jedinou vítěznou strategií voleb - populismus.

9 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že znám jiné normální lidi než vy. Protože každý mně známý normální člověk věděl, že zastavit Babišův inflační tobogán bude bolet a to hodně. To není jak za komunistů, kdy se rozdává a rozdává a rozdává... Teď se musí šetřit a přitvrdit. Jinak to nejde.

13 18
možnosti
LH

Babisuv inflační tobogán....tak jistě jsou to 2 roky co jsem tu četl jak se všem musí vše hradit....😋

10 1
možnosti
MB

Dobré téma. "Na počátku bylo slovo". Sranda, kdy to biblické pokračuje. Neuvěřitelná proměna obsahu. Vyhrát má program? "Slibuji vám, že nic slibovat nebudu". Budu pouze otravovat do úrovně toho nejnutnějšího, skrze malý a efektivní stát. Pohledem dneška?W, Churchill by byl zcela směšný. Otravoval pouze s potem a krví ...

Doba přivlekla populisty a přidělované dobro. To zase přivedlo ČR na hranu finanční katastrofy. Reformy neexistují a návyk na opečovatelství je obrovský. Vznikají náladové kuriozity. Deficit rozpočtu je oprávněně kritizován, aby jedním dechem se objevila tužka lidem přidat. Mandatorní výdaje, dluhopisy! Pověstná noha na brzdě a plynu ...

Rozumný člověk to vidí. Já bych byl i pro zvýšení daní. Ovšem za předpokladu, že to k něčemu povede. Především k omezování Státních výdajů. Prostě, vrátit se k normálnosti a něžít na dluh. Jistě, bude to bolet. Žel, současná vláda odvahu zmateně hledá. Padne. Co hůře? Nastoupivši opozice tu odvahu sebere? A proč by něco škrtila, vyhraje volby přece. Vážně, obávám se, jer s námi konec :-) Jistě, zadlužení 43% na HDP, ještě jde,. Tak jo. Určitě bude mít nějaká hezká slova programu. Reálné recepty? Jiný jako pot nevidím ...

11 0
možnosti
JK

J91a14n 75K31a77r49a55s83e18k

23. 4. 2023 16:58

napisu to tady, protoze delate takovy rozumny dojm.

Ve vsech vyspelych zemich zapadniho stylu je verejny sektor zdaleka ten nejvetsi zamestnavatel. To co vy pozadujete znamena, ze ten zamestnavatel ma snizit stavy. To neni zadne reseni.

Jeste k tomu potu. Clovek se muze potit i tehdy, kdyz se nesmyslne namaha a presto to k nicemu nevede.

0 2
možnosti
JZ

A nafta nestojí 150 Kč, jak hlásal jistý Rajchl.

8 4
možnosti
JZ

Především to nebyla Česká vláda, která vyprovokovala válku na Ukrajině.

10 6
možnosti
AK

Především to nebyla česká vláda, která by zrušila prodej elektřiny (kromě přebytků) přes lipskou burzu.

Také neodstoupila od systémů emisních povolenek, které už teď ovlivňují cenu elektřiny dvěma korunami.

3 1
možnosti
MK

Je to tak a štěkání zaslepenců a bruselistů místního uličního výboru, na tom nic nezmění.

8 15
možnosti
JK

To soudruh autor jistě ocení;-D

8 0
možnosti
AL

jj, a nabídnete i nějaké řešení, nebo jen nářky, jak je všecko špatně?

5 6
možnosti
Foto

Ale ten blog je o slibech a jejich plnění, né o řešení nějakých problémů.

13 4
možnosti
Foto

RvRvRv Já dal svůj volební hlas straně o které jse věděl, že pokud vyhraje půjde má životn úroveň dolu a nebyl jsem sám a proto vyhrála. Věděl jsem, že dát ten bordel po Babišovi podporovaném komunisty bude něco stát.

12 17
možnosti
JK

J56a67n 86K37o36z64á67k

23. 4. 2023 22:49

Spíš to vypadá, že současná vláda chce Babiše trumfnout a dělá pro to hodně.

10 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik