Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Souhlasím s tím, že to není dobré PR a že nelze UA slepě adorovat, ale insignie na technice nejsou symbolika nacistického Německa.

A temnou stránku nacionalismu najdete ve všech evropských zemích, nás, Rusko, Maďarsko a další nevyjímaje.

3 4
možnosti
LF

L66u14k37a69s 73F34i65k35r

22. 5. 2023 6:51

A vadi vam komunisticka swastika - srp a kladivo?

4 3
možnosti
DJ

Ale raději k tomu článku nedali diskuzi.

3 0
možnosti
MB

Jste zlý. K princeznám se nečuchá a na Ukrajinu se nesahá.

Jakékoliv excesy jsou POKAŽDÉ pouhým selháním jednotlivce a s celkem to NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO. Chápen Sie?

Samozřejmě to platí jen v kontextu s UA. Na druhé straně je to něco jiného, tam je paušalizování povoleno, takže jakákoliv demonstrace proti aktuálnímu establishmentu je komplet celá proruská.

17 1
možnosti
VR

Mít kdysi na oblečení runu "Vlčího háku " zavřou Vás. Tento znak měla divize SS Das Reich, nebo Wehrwolf.

Dnes je to jiné, podporujete na Ukrajině pluk Azov

14 2
možnosti
PV

Obávám se, že to jen o nacistických symbolech není. Už v roce 2014 existovala řada dokumentů o tom, že část ukrajinců (pravý sektor, Azov, ale i řada příslušníků ukrajinské bezpečnostní služby SBU) k myšlenkám nacismu silně inklinovalo. Varujícím měly být zejména myšlenky o národnostně čisté Ukrajině (viz např dokument BBC - zdroj níže), což by po zkušenostech z Jugoslávie mělo být něco zcela nepatřičného, co mělo evropské politiky varovat.

Téměř neznámým faktem jsou pak zvěrstva ukrajinských nacionalistů, jichž se za (souhlasného ?) mlčení evropských politiků na východě Ukrajiny po roce 2014 dopouštěli. Zvěrstva, převyšující svou brutalitou (pokud si přečtete reporty níže, tak zjistíte, že bohužel nepřeháním) praktiky STB v 50-tých letech.

U nás jsou tato fakta neznámá, jsou dlouhodobě cenzurována a považována za “ruskou” propagandu. Nicméně je otázkou, zda by se i o takových dokumentech, jako jsou reporty Nejvyššího komisaře pro lidská práva při OSN či reporty zveřejňované na stránkách OBSE mělo u nás mlčet, zda by měly být považovány za “ruskou” propagandu a měly by být cenzurovány.

Zdroje:

https://m.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY&pp=ygURVWtyYWluZSAyMDE0IG5hemk%3D

https://www.ohchr.org/en/documents/country-reports/arbitrary-detention-torture-and-ill-treatment-context-armed-conflict

https://www.osce.org/files/f/documents/e/7/233896.pdf

24 5
možnosti
JU

J20o52s55e37f 58U67l27m35a63n

21. 5. 2023 16:30

Pokud zavítáte na libovolé africké fórum, kde se probírá Rusko, zjistíte, že dvě nejčastější věty, které tam zazní jsou "I love Russia" a "I love Putin". Zatímco Rusko v jistém slova smyslu lze milovat (například ruskou kulturu jako je hudba či literatura nebo ruskou přírodu), tak Putina člověk může milovat jen tehdy, když je naprostý blb. Přesto ho Afričané milují. jediný důvod, proč tuto lidskou zrůdu milují je, že stojí v opozici proti "zlému Západu", který oni naopak tolik nenávidí (ano, přesto, že se místo do Ruska ve velkém tlačí do EU a někteří i do USA). Stejně si to vysvětluji i u Ukrajinců. Tím neříkám, že je v pořádku, když někdo z nich oslavuje nacisty. I mezi Ukrajinci byla a je spousta nemorálních lidí, kteří srovnání s německými nacisty jistě snesou. Že to ale není nějaký masový problém, ukazují výsledky voleb. Nacisti tam nemají větší podporu, než by měli u nás. A nakonec i různá videa proruských dezolátů. Mezi snímky hajlujícíhc Ukrajinců jsou prokazatelně namíchány snímky lidí, kteří Ukrajinci nejsou a jsou tam dodány čistě proto, aby ten problém vypadal větší, než ve skutečnosti je. Taktéž videa - jeden a ten samej Ukrajinec (jde to poznat podle tetování na paži) je v jednom videu hned na 3 místech. Ano, pokud by mi o to šlo, jsem schopen udělat kompilaci se stovkami ukrajinských nacistů (aniž bych se, na rozdíl od dezolátů, snižoval k tomu, abych tam přimíchával i ty, kdož Ukrajinci nejsou), ale pořád je to 40 milionová země. Je to jeden z kvantitativně menších problémů této země.

4 5
možnosti
Foto

A39l36e35š 69M13e14r46t64a

21. 5. 2023 17:24

To, že si nějaký trouba přišije na uniformu znak jednotek SS je marginálie, ale co ty pomníky, náměstí, ulice, usnesení přijímána parlamentem, která oslavují přinejmenším kontraverzní osobnosti historie, snaha zamlčovat zločiny, kterých se ukrajinští nacionalisté dopustili. Chápu, že vyrovnání se se svou historii je pro Ukrajince těžší než například u nás, ale přehlížet, či ignorovat ohýbání historie by bylo velkou chybou a to i přesto, že nyní jsou Ukrajinci naši spojenci.

17 5
možnosti
AP

Jen pro zajímavost. Ví, jaký znak používá např. LUFTWAFFE?

0 5
možnosti
VB

Trámový kříž používá i současná Luftwaffe. A jinak je vcelku jedno, co si kam malují. Hlavně když likvidují Rusáky.

5 12
možnosti
LH

Viz. Výše...není náhodou upravený

2 0
možnosti
IS

I13v95o 42S67a62m13s98o13n

21. 5. 2023 14:27

Domnievam sa, že ešte keď sa pán autor s takou zápalistou energiou pustil do "zalúžilého" historia Rychlíka, mal by si ujasniť rozdiely medzi pojmami ako nacizmus, fašizmus, komunizmus, falangizmus, klérofažizmus, autoritarizmus, autokracia, totalitarizmus a zrejme aj iné príbuzné "termity", s ktorými sa dnes tak ľahkovážne a azda aj šaškovážne narába.

Ale sám Boh nech je kritikom historika Rychlíka milostivý. A to prosím nie som žiaden stupídny ateista, ale hľadajúci agnostik. Alebo to mám odsudzovať starých (H)indov len preto, že ich "hakenkrajzerovský" symbol zneužili nacisti?

Ivo Samson

2 1
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 27,47
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik